Αισθησιακές ταινίες: οι 25 πιο αγαπημένες μου

Σήμερα θ’ αναφερθώ σε μια ιδιαίτερη κατηγορία ταινιών. Οι ερωτικές ή αλλιώς αισθησιακές ταινίες δίχαζαν και συνεχίζουν να διχάζουν τους θεατές αλλά και τους ειδικούς κινηματογράφου γιατί για κάποιον ανεξήγητο λόγο ο,τιδήποτε συνδέεται με το σεξ από πολλούς έχει θεωρηθεί – και δυστυχώς εξακολουθεί να θεωρείται -ευτελές ή μη καλλιτεχνικό. Ευτυχώς, στην πορεία των ετών, πολλές ερωτικές ταινίες βρήκαν το δρόμο τους προς την καρδιά των σινεφίλ και την εκτίμηση των κριτικών κινηματογράφου, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη έχει κάθε δικαίωμα να είναι ακραία ή ερεθιστική, αν υπάρχει ένας καλός λόγος και ένα ορθό concept πίσω απ’ αυτήν. Έτσι, οι αισθησιακές ταινίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν κόντρα στις αντιλήψεις των στενόμυαλων που δεν δέχονται τη σεξουαλική εικόνα μέσα σε μια κατά τ’ άλλα άρτια ταινία.

Υποσημείωση: Θ’ αναφερθώ στην αρχή σε πιο soft αισθησιακές ταινίες κι έπειτα σε ταινίες εξ’ ολοκλήρου αισθησιακές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Εννοείται ότι δε μπορώ να συμπεριλάβω όλες τις γνωστές αισθησιακές ταινίες από καταβολής κινηματογράφου, αλλά θα κάνω μια προσπάθεια ν’ αναφέρω τις πιο βασικές, αυτές που κάθε ενημερωμένος θεατής θα ‘πρεπε – κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον – να έχει δει. 

25) Ένα τρυφερό φιλί – Ae fond kiss

Ξεκινάμε με μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σ’ ένα «αταίριαστο» ζευγάρι, μια Χριστιανή Ιρλανδέζα και έναν Μουσουλμάνο Πακιστανό που θα παλέψουν με προκαταλήψεις και στερεότυπα για να είναι μαζί κι ευτυχισμένοι. Η ταινία είναι πολύ τρυφερή όπως λέει και ο τίτλος της, αλλά οι έντονες ερωτικές σκηνές δε λείπουν ανάμεσα στους δυο πρωταγωνιστές.

24) Η γραμματέας – The secretary

Πασίγνωστη ταινία όχι τόσο για τους πρωταγωνιστές ή την ποιότητα της, όσο για το πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο σενάριο της. Η σαδομαζοχιστική σχέση ανάμεσα σε μια γραμματέα και το αφεντικό της κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή ως και το τελευταίο λεπτό της ταινίας. Βέβαια, το σεξ υποδαυλίζεται κάποιες φορές από την ίδια την φύση της σχέσης και τους έντονους διαλόγους των πρωταγωνιστών, αλλά δίνεται σε μικρές δόσεις ώστε να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ιδιόμορφη ερωτική ιστορία με ακόμη πιο ιδιαίτερο σεξ.

23) Άγγλος ασθενής – English patient

Έντονο ερωτικό δράμα που σάρωσε τα βραβεία όταν πρωτο-προβλήθηκε. Θεωρείται πια ιστορική ταινία και οι ερωτικές σκηνές ανάμεσα στους πρωταγωνιστές (Ραλφ Φάινς – Κρίστιν Σκοτ Τόμας) είναι κάτι παραπάνω από έντονες αν και δεν είναι πάρα πολλές. Στον αισθησιασμό του Φάινς θ’ αναφερθώ και σε άλλη ταινία παρακάτω, καθώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος στην καριέρα του δε γύρισε ακόμη ερωτική σκηνή που να ήταν αδιάφορη!

22) Γλυκά σκότωσε με – Killing me softly

Ερωτικό θρίλερ με απίστευτα έντονες ερωτικές σκηνές κυρίως στο πρώτο μισό κομμάτι της ταινίας. Αξιομνημόνευτη η σκηνή του δεσίματος του λαιμού της Χέδερ Γκράχαμ από τον Τζόζεφ Φάινς την ώρα που κάνουν έρωτα και εκείνος ελέγχει την αναπνοή της σφίγγοντας τη λευκή κορδέλα γύρω από το λαιμό της κι επιτρέποντας της να παίρνει κοφτές ανάσες μόνο όταν εκείνος το επιθυμεί.

21) Μια πορνογραφική σχέση – Une liaison pornographique

Ο τίτλος ήδη μας προϊδεάζει για την υπόθεση της ταινίας. Μια γυναίκα βάζει αγγελία στην εφημερίδα θέλοντας να πραγματοποιήσει μια φαντασίωση της. Ένας άνδρας της απαντά. Συναντιούνται σ’ ένα καφέ και γρήγορα αποφασίζουν να πάνε σ’ ένα ξενοδοχείο. Από τότε θα συναντιούνται κάθε βδομάδα, σαν δύο άγνωστοι που απλά θέλουν σεξ.

Οι ερωτικές σκηνές περισσότερο υπονοούνται παρά υφίστανται στην ταινία, εκτός από μια, τη σκηνή που το ζευγάρι κάνει  έρωτα κανονικά. Όμως έτσι ίσως ν’ αυξάνεται, αντί να μειώνεται η ερωτική ατμόσφαιρα της ταινίας. Η υπόθεση αν και απλή, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και το φινάλε μάλλον ανατρεπτικό.

20) Vicky, Christina, Barcelona

Σε σκηνοθεσία του Γούντυ Άλεν η συγκεκριμένη ταινία. Δεν έχει μείνει στο μυαλό πολλών θεατών λόγω της υπόθεσης της, αλλά λόγω των ερωτικών σκηνών του Χαβιέρ Μπαρδέμ με όλες σχεδόν τις συμπρωταγωνίστριες του. Η μεγάλη σταρ της ταινίας αναδεικνύεται η Πενέλοπε Κρουζ, η οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ερμηνεία της στη συγκεκριμένη ταινία. Ίσως γιατί όταν φιλούσε στο στόμα τη Σκάρλετ Γιόχανσον και ταυτόχρονα αγκάλιαζε τον Μπαρδέμ ήταν εξαιρετικά πειστική. Σέξι μια φορά ήταν σίγουρα!

19) Ο εραστής της κομμώτριας – The Hairdresser’s Husband

Ταινία που βγήκε τη δεκαετία του ’90 και χαρακτηρίστηκε «πιο σαγηνευτική από 10 Βασικά Ένστικτα μαζί». Η ιστορία του Αντουάν, ενός αγοριού του οποίου οι παιδικές και εφηβικές ερωτικές του φαντασιώσεις περιείχαν την περιποίηση του κεφαλιού του από μια κομμώτρια, η οποία μετά θα έκανε κι έρωτα μαζί του. Οι ερωτικές σκηνές εδώ δεν είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές αλλά περιέχουν έναν γνήσιο αισθησιασμό άμεσα συνδεδεμένο με τα συναισθήματα και τις επιθυμίες του πρωταγωνιστή μας.

18)  Το τέλος μιας σχέσης – End of the affair

Ερωτικό δράμα εποχής με τον Ραλφ Φάινς – ήρθε ξανά η σειρά του – και τη Τζούλιαν Μουρ. Οι αισθησιακές σκηνές είναι αρκετές και ιδιαίτερα έντονες. Η τραγικότητα του έρωτα του ζευγαριού εκφράζεται με τον πιο απόλυτο τρόπο μέσα από τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Κάνουν έρωτα σαν να μην υπάρχει αύριο, κλαίνε, υποφέρουν και επιθυμούν διαρκώς ο ένας τον άλλον. Ως το τέλος. Ένα πραγματικό αριστούργημα.

17) Κρυφές επιθυμίες – Little Children

Ερωτικό δράμα με τις δυο υπέροχες Τζένιφερ Κονέλι και Κέιτ Γουίνσλετ να διεκδικούν τον ίδιο άντρα. Το σενάριο είναι δυνατό και το ερωτικό τρίγωνο που δημιουργείται είναι τόσο δραματικό, όσο και καθηλωτικό για το θεατή, ως προς τις επιθυμίες και τα πάθη του. Οι ερωτικές σκηνές ανάμεσα στην Γουίνσλετ και τον «εραστή» της, Πάτρικ Γουίλσον είναι φανταστικά ρεαλιστικές και κάνουν το αίμα σου να τρέχει πολύ γρήγορα.

16) Ερωτικά παιχνίδια – Cruel intentions

Δυο ετεροθαλή αδέλφια, η Κάθριν και ο Σεμπάστιαν βάζουν ένα ερωτικό στοίχημα. Η Κάθριν προκαλεί τον Σεμπάστιαν να ξελογιάσει την παρθένα φίλη της Ανέτ, με αντάλλαγμα να του δοθεί η ίδια αν τα καταφέρει. Οι ερωτικές σκηνές ανάμεσα στα δυο «αδέλφια» έχουν ερωτισμό αλλά και χιούμορ, ενώ η σκηνή που ο Ράιαν Φελίπε «κάνει έρωτα» πρώτη φορά στην  Ριζ Γουίδερσπουν ξεχειλίζει από συναισθήματα και αισθησιασμό. Δεν είναι τυχαίο που οι δυο τους, αμέσως μετά τα γυρίσματα της ταινίας, παντρεύτηκαν.

15) Σφραγισμένα χείλη – The Reader

Πάλι η Κέιτ Γουίνσλετ στη λίστα και επόμενο είναι αφού πρόκειται για μια ηθοποιό που έχει γυρίσει ουκ ολίγες  ερωτικές/γυμνές σκηνές στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Στη συγκεκριμένη ταινία εραστής της είναι ένας 15χρονος Γερμανός,  οποίος γυρίζει δεκάδες ερωτικές σκηνές μαζί της. Η σεξουαλική τους σχέση είναι προφανώς απαγορευμένη, χωρίς ταμπού και μ’ έντονη την αίσθηση της εξουσίας, κυρίως από την τριαντάχρονη Χάνα προς τον έφηβο εραστή της Μάικλ. Ο έρωτας τους παραλληλίζεται και συνδέεται μοναδικά με τη γερμανική πραγματικότητα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, γι’ αυτό και δίνεται τόση σημασία και τόση ένταση στα γυμνά κορμιά του πρωταγωνιστικού ζευγαριού που «χορεύουν», ιδρώνουν και ανασαίνουν βαριά μπροστά στην κάμερα, σχεδόν σε όλη την πρώτη ώρα της ταινίας.

14) Λολίτα – Lolita

Με τον μοναδικό Τζέρεμι Άιρονς – θα ξανά εμφανιστεί στη λίστα αργότερα – και την Ντόμινικ Σουέιν πρωταγωνιστές, αυτό το ερωτικό δράμα ξεχειλείζει από αισθησιασμό αλλά και λυρισμό. Οι ερωτικές σκηνές περιέχουν ελάχιστο γυμνό και παρ’ όλα αυτά είναι καθηλωτικές και ιδιαίτερα προκλητικές. Ίσως γιατί γι’ ακόμη μια φορά, η έννοια του απαγορευμένου αλλά περισσότερο του παράνομου, που προκύπτει από τη σχέση ενός ενήλικα άντρα και της θετής ανήλικης του κόρης, να «φορτίζει» την ταινία με ξεχωριστό πάθος και σασπένς.

13) Η άπιστη – Unfaithful

Ένα ερωτικό θρίλερ με καταπληκτικό soundtrack. Η υπόθεση αν και δεν είναι εξαιρετικά πρωτότυπη, δίνεται μ’ έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο, γι’ αυτό και κερδίζει τις εντυπώσεις και την εκτίμηση του κοινού. Η αισθησιακή Νταϊάν Λέιν αφήνεται με ιδιαίτερη θέρμη και πάθος στην αγκαλιά του άκρως γοητευτικού Ολίβιε Μαρτίνεζ και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Η πάλη ανάμεσα στα δυο σώματα αποτυπώνεται σε πολλές και διαφορετικές σκηνές και είναι και κάθε φορά καλύτερη. Ακόμη και η σκηνή που ο Ρίτσαρντ Γκιρ πλησιάζει τη «γυναίκα» του μες τη μπανιέρα έχει κάτι σαγηνευτικό. Αν προσθέσουμε και τ’ ότι ο σκηνοθέτης της ταινίας είναι και ο πραγματικός σύζυγος της Λέιν, τότε συνειδητοποιούμε ότι έχει γίνει πραγματικά καλή δουλειά σ’ αυτή την ταινία.

12) Προσοχή, πόθος – Lust, caution

Του φοβερού Ανγκ Λι, ο οποίος μετά το αμφιλεγόμενο αλλά και πολυβραβευμένο Brokeback Mountain, πήρε φόρα δημιουργώντας μια ακόμη αξιοσημείωτη ερωτική ταινία. Το σενάριο είναι λίγο «βαρύ» και επικεντρώνεται σε πολιτικές πράξεις και σε δολοπλοκίες από αντιστασιακούς φοιτητές στη Σαγκάη του ’40 προς τον αρχηγό της Ασφάλειας. Οι ερωτικές σκηνές όμως ανάμεσα στον αρχηγό της Ασφάλειας, κύριο Γι και μια εκ των φοιτητριών που του στήνουν τη θανάσιμη παγίδα είναι από τις πιο έντονες της ταινίας. Οι Ασιάτες γι’ ακόμη μια φορά παραδίδουν μαθήματα τρομερού αισθησιασμού.

11) Οι ονειροπόλοι – The dreamers

Ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι σ’ αυτή την ταινία επιλέγει να παίξει κυρίως με τα γυμνά σώματα των τριών πρωταγωνιστών του και να «γεμίσει» εικόνες τη φαντασία των θεατών. Η ερωτική συνύπαρξη ανάμεσα σ’ έναν Αμερικάνο φοιτητή και δυο αδέρφια, τον Τεό και την Ιζαμπέλ, αποτυπώνεται καρέ-καρέ στην κάμερα και σκορπάει ρίγη ηδονής και άκρατης πρόκλησης.

10) 9 songs – 9 τραγούδια

Η ερωτική ιστορία μιας Αμερικάνας φοιτήτριας και του Βρετανού εραστή της παρεμβάλλεται ανάμεσα σε 9 τραγούδια ή και το αντίστροφο. Είναι ελάχιστες οι στιγμές που το πρωταγωνιστικό ζευγάρι φοράει ρούχα και οι διάλογοι τους είναι λίγοι και σύντομοι, απλά για να καταλάβουμε τα συναισθήματα και το είδος της σχέσης τους. Κάνουν έρωτα συνέχεια, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ενώ είναι δύσκολο να απορρίψεις την πιθανότητα ότι πολλές από τις «συνευρέσεις» τους μπροστά στην κάμερα ενδέχεται να είναι αληθινές. Συνεχής διέγερση για το θεατή και η σεξουαλική δραστηριότητα των δυο ηθοποιών πάντα σε πρώτο πλάνο.

09) Wild things 1

Και μιλάω για το πρώτο γιατί οι επόμενες ταινίες ήταν εντελώς κατώτερες σε όλα τα επίπεδα.  Πρόκειται κατά βάση γι’ αστυνομικό θρίλερ αλλά οι ερωτικές σκηνές του έχουν μείνει πραγματικά στην ιστορία! Από την πιο απλή σκηνή όπου η Ντένιζ Ρίτσαρντς βγαίνει από την πισίνα με το κολλημένο μαγιό να διαγράφει το κορμί της για να μιλήσει στον αστυνομικό Κέβιν Μπέικον, μέχρι το καυτό τρίο ανάμεσα σε αυτήν, τον Ματ Ντίλον και την Νιβ Κάμπελ, η ταινία προκαλεί και υπόσχεται πολλά, ανάμεσα στους τρεις βασικούς πρωταγωνιστές που δείχνουν να μην έχουν όρια σε τίποτα απολύτως.

08) Βασικό ένστικτο – Basic Instinct

Αναμενόμενο σε αυτή τη λίστα  να βρίσκεται ένα από τα θρυλικότερα ερωτικά θρίλερ. Η Σάρον Στόουν έγινε παγκοσμίως γνωστή γιατί απλά μισάνοιξε τα πόδια της φορώντας ένα θεόκοντο λευκό μίνι, αφήνοντας τους θεατές να δουν πολύ «βαθιά», ενώ η βασική ερωτική σκηνή με τον Μάικλ Ντάγκλας θεωρείται από τις πιο αληθοφανείς και αγωνιώδεις σκηνές ερωτικής πάλης που έχουν γυριστεί ποτέ στο σινεμά.

07) Damage – Μοιραίο Πάθος

Η «αειθαλής»  Ζιλιέτ Μπινός και ο πάντα αισθαντικός Τζέρεμι Άιρονς (αχ αυτό το αγόρι!) παραδίδουν μαθήματα καταστροφικού πάθους σ’ αυτό το ερωτικό δράμα. «Οι κατεστραμμένοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Ξέρουν ότι μπορούν να επιβιώσουν» λέει η Άννα στον πατέρα του αρραβωνιαστικού της, πριν κάνουν έρωτα γι’ ακόμη μια φορά, χωρίς να μπορούν να ελέγξουν την επιθυμία και τους εαυτούς τους. Πολλές αισθησιακές σκηνές και εντονότερες όσο προχωρά η ταινία στο απίστευτο φινάλε της.

06) Σαρκική εξάρτηση – Intimacy

Μια καθαρά ερωτική ταινία που έσκισε στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ κινηματογράφου. Οι πρωταγωνιστές είναι δυο απλοί, καθημερινοί άνθρωποι που σε τίποτα δε θυμίζουν λαμπερούς σταρ του Χόλυγουντ, γι’ αυτό ίσως και μεταδίδουν ένα τόσο έντονο οπτικό αποτέλεσμα. Οι σκηνές είναι τρομερά αληθοφανείς, ενώ υπάρχει και μια εντελώς αληθινή σκηνή στοματικού έρωτα από την πρωταγωνίστρια στον πρωταγωνιστή που καθιστά την ταινία άκρως αισθησιακή.

05) 9 ½ βδομάδες – 9 ½ weeks

Επίσης αναμενόμενη η ύπαρξη αυτής της ταινίας στη συγκεκριμένη λίστα. Σίγουρα ιστορική ταινία και ακόμη πιο ιστορική η σκηνή του στριπτίζ της Κιμ Μπάσιντζερ με το κομμάτι “You can leave your hat on” που την έκανε παγκοσμίως γνωστή, τόσο αυτήν, όσο κα τον συμπρωταγωνιστή της Μίκι Ρουρκ. Μια έντονη ιστορία πάθους με πολλές σκηνές φλερτ, διέγερσης και σεξ ανάμεσα τους. Ξεχωριστή επίσης η παιχνιδιάρικη σκηνή σεξ μπροστά στο ψυγείο, όπου η Κιμ Μπάσιντζερ δοκιμάζει με δεμένα μάτια κάθετι που την ταΐζει ο Μίκι Ρουρκ και το πρόσωπό της παίρνει κάθε φορά διαφορετικές εκφράσεις.

04) Ο εραστής – L’ amant

Σίγουρα από τις πιο έντονα αισθησιακές αλλά και ποιοτικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου (δεν είναι τυχαίο που πάλι έχουμε πρωταγωνιστή Ασιάτη!). Η ερωτική ιστορία μιας 15χρονης Γαλλιδούλας κλεισμένης σ’ ένα οικοτροφείο με τον 32χρονο Κινέζο εραστή της και γόνο καλής οικογενείας σόκαρε, μα πάνω απ’ όλα σαγήνευσε κοινό και κριτικούς. Ίσως τ’ ότι πρόκειται για την αυτοβιογραφική νουβέλα της συγγραφέως Μαργκερίτ Ντυράς να προκάλεσε πολύ περισσότερες αντιδράσεις απ’ ότι θα προκαλούσε αν ήταν απλά μια νουβέλα. Ακόμη οι φήμες ότι οι πρωταγωνιστές κάνουν έρωτα στ’ αλήθεια μπροστά στην κάμερα, μπορεί να μην επιβεβαιώθηκαν ποτέ, αλλά φυσικά κατάφεραν να εξάψουν στο μέγιστο το ενδιαφέρον των θεατών.

03) Άγρια ορχιδέα – Wild orchid

Μίκι Ρουρκ γι’ ακόμη μια φορά στη λίστα, στην ερωτικότερη ταινία που γύρισε ποτέ. Η «Άγρια Ορχιδέα» του Zalman King – γνωστός για τα ιδιαίτερα τολμηρά κινηματογραφικά σενάρια του – προβλήθηκε το 1989 και όπως ήταν αναμενόμενο έκανε παγκόσμια επιτυχία αλλά και συζητήθηκε όσο λίγες ερωτικές ταινίες. Με φοβερά γυρίσματα στο Ρίο ντε Τζανέιρο και με βραζιλιάνικα κορμιά να χορεύουν εκστατικά σε αρκετές σκηνές της ταινίας, ο King κατάφερε να δημιουργήσει ένα πλέγμα απαράμιλλης γοητείας γύρω από τον Ρουρκ και μια εύθραυστη, υποταγμένη στο πάθος της, περσόνα για την Κάρε Ότις αφήνοντας τους εντέλει απλά να φλερτάρουν και να ερωτευθούν στ’ αλήθεια ο ένας τον άλλον. Η ερωτική σκηνή στο φινάλε της ταινίας λέγεται ότι είναι απολύτως αληθινή και ίσως να μην πρέπει να υπάρχουν αμφιβολίες γι’ αυτό αφού ο Μίκι Ρουρκ και η Κάρε Ότις παντρεύτηκαν μετά την ταινία.

02) Αγάπησε με – Lie with me

Ταινία που πέρασε αρκετά αθόρυβα απ’ την Ελλάδα, αλλά πήγε πολύ καλά σε αρκετά φεστιβάλ του εξωτερικού. Παρ’ όλο που κατατάσσεται στις άκρως αισθησιακές ταινίες, έχει και μια βαθιά ανθρώπινη πλευρά η οποία έχει να κάνει κυρίως με την καθημερινότητα των ηρώων αλλά και τα συναισθήματα που γρήγορα θ’ αναπτύξουν μες τη σχέση τους. Η ερωτική σκηνή που η Λέιλα μπαίνει κυριολεκτικά τρέμοντας και βαριανασαίνοντας στο δωμάτιο του Ντέιβιντ και χωρίς να του πει λέξη, καταφέρνει να τον σηκώσει από το κρεβάτι του για να της κάνει έρωτα εκείνη τη στιγμή θεωρείται απ’ τα highlight της ταινίας.

01) Η αυτοκρατορία των αισθήσεων – In the realm of the senses

Δε θα μπορούσε να μην είναι στην κορυφή της συγκεκριμένης κατηγορίας αυτή η ταινία. Ο τίτλος τα λέει και τα εξηγεί όλα. Η ταινία του Ναγκίσα Οσίμα, το 1976 που προβλήθηκε προκάλεσε σάλο τόσο για τις συνεχείς ερωτικές σκηνές της όσο και για το σοκαριστικό φινάλε της. Η ταινία βασίστηκε σε μια αληθινή ερωτική τραγωδία που δημοσιεύτηκε τη δεκαετία του ’30 στον γιαπωνέζικο τύπο προκαλώντας σάλο. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας μπαίνοντας απόλυτα στο πετσί των «παρανοϊκών» εραστών συνάπτουν μια απίστευτη σχέση πάθους και σεξουαλικών εμπειριών που δείχνει να μη σταματά πουθενά. Ιστορική ταινία και αναγνωρισμένο αριστούργημα από κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο.

 

Διαβάστε το 2ο μέρος από τις «Αγαπημένες Αισθησιακές ταινίες» εδώ.

3 σκέψεις σχετικά με το “Αισθησιακές ταινίες: οι 25 πιο αγαπημένες μου

  1. Καλά είναι το θέμα τέτοιο και περνάνε τώρα πολλεεεες ταινιές μπροστά απ τα μάτια μου, σίγουρα τις περισσότερες θα τις εβαζα και στο δικο μου top 25 με κορυφαίες τον Εραστή, Σφραγισμένα χείλη, 9 songs, Άγγλος ασθενής. Θα ήθελα να προσθέσω το Βαμμένο πέπλο, άκρως αισθησιακη κατ εμε όχι τόσο σε ερωτικές σκηνές όσο σε συναίσθημα ένταση και ερωτισμό, το Nymphomaniac, ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές του 1981 (Τζακ Νίκολσον-Τζέσικα Λανγκ), το Last Tango in Paris, Malena (Ιταλική με πρωταγωνίστρια Μonicca Bellucci), Saloon Kity, Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι (2006), Atonement ❤ (αγαπημένη) , Shame, Pearl Harbor και άλλες πολλές αλλά δεν μου ρχονται τώρα…

  2. Παράθεμα: Αγαπημένες αισθησιακές ταινίες – Νο 2 – Της Φανής της φάνηκε ωραίο!

Σχολιάστε