Εδώ το εύκολο σπετσοφάι!

20160413_192514

Σπετσοφάι: Άλλο ένα αρκετά εύκολο φαγητό που δεν είχα φτιάξει ως τώρα στη ζωή μου. Ας είναι καλά ένας φίλος που μας έφερε κάτι ωραία λουκάνικα από Γερμανία και σήμερα κοιτώντας τα μες το ψυγείο σκέφτηκα: “Βρε λες να ήρθε η ώρα;”. Τσέκαρα τα λαχανικά που είχα, διάβασα και μερικές συνταγές σε διάφορα sites και σκέφτηκα πως δε μπορεί να ‘ναι πια τόσο δύσκολο. Και δεν ήταν! Αντίθετα έγινε γρήγορα, αρκετά εύκολα και ήταν πολύ νόστιμο. Πάμε να σας πω τι έκανα:

Υλικά (για 4-6 μερίδες):

20160413_1834556 μεσαία λουκάνικα

2 καρότα

2 πιπεριές (μια κόκκινη, μια κίτρινη ή ό,τι χρώμα εσείς προτιμάτε)

1 μεγάλο κρεμμύδι (αλλιώς δυο μικρότερα)

Τοματοπολτός

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Λίγη ζάχαρη

Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σ’ ένα τηγάνι wok (αν δεν έχετε, χρησιμοποιείστε το πιο βαθύ τηγάνι που έχετε) ρίχνουμε με λίγο λάδι τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες για να ψευδο-τηγανιστούν.

20160413_184259

Παράλληλα κόβουμε κι ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας (πιπεριές, καρότα, κρεμμύδι) επίσης για το τηγάνι.

20160413_185129

Με το που πάρουν λίγο χρώμα τα λουκάνικα τα βγάζουμε σ’ ένα μπολ (ίσως το ίδιο που αργότερα θα σερβίρουμε το σπετσοφάι) και τώρα βάζουμε τα λαχανικά μας να “μαραθούν” λίγο.

20160413_185237

Τ’ αφήνουμε για λίγα λεπτά κι αφού σιγουρευτούμε πως τσιγαρίστηκαν, ξανά-ρίχνουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι κι ανακατεύουμε. Κατόπιν ρίχνουμε λίγο τοματοπολτό και δυο μεγάλα ποτήρια νερό κι αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει.

20160413_190436

Στα επόμενα 10 λεπτά θα ρίξουμε όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη μας. Αφήνουμε ακόμη 15-20 λεπτά να σιγοβράσει το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο όταν το νερό θα έχει απορροφηθεί απ’ το φαγητό και θα ‘χει μείνει μια πλούσια κόκκινη σάλτσα.

20160413_191125

Με τι μπορείτε να συνοδεύσετε το σπετσοφάι σας:

Με λίγο τυρί-φέτα

Με φρέσκο ζυμωτό ψωμί (ιδανικό για να βουτάτε στην κόκκινη σάλτσα!)

Με λίγο ρύζι ή κριθαράκι (αυτό προτίμησα εγώ).

20160413_193056

Καλή όρεξη παιδιά!😉

7 thoughts on “Εδώ το εύκολο σπετσοφάι!

      1. Γι’ αυτό ρε λατρεία είπα αν δε βαριέσαι…. εναλλακτικά περιμένουμε τη συνταγή αν και όποτε δε βαριέσαι να την ανεβάσεις ή εδώ ή στο blog σου😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s