Κροκέτες μοτσαρέλα

20160413_181641

Ο φίλος Νίκος ανακάλυψε πριν λίγο καιρό μια συνταγή για το πως να μετατρέψουμε κομμάτια μοτσαρέλα σε κροκέτες. Η συνταγή είναι ιδιαίτερα εύκολη οπότε αν θέλετε να την επιχειρήσετε ορίστε τα πολύ απλά βήματα που πρέπει ν’ ακολουθήσετε:

20160413_175944Υλικά:

Μια συσκευασία μοτσαρέλα περίπου 300 γραμμαρίων

Πατατάκια ντορίτος

2 αυγά

Λίγο αλεύρι

Λίγο ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο

20160413_180223

Εκτέλεση:

Κόβουμε την μοτσαρέλα σε μικρά, μακρόστενα κομμάτια.

20160413_180520

Στη συνέχεια βάζουμε σ’ ένα πιατάκι λίγο αλεύρι και σ’ ένα μικρο μπολ χτυπάμε τα αυγά μας. Κατόπιν βάζουμε τα ντορίτος σε μια μούλτι-μπλέντερ συσκευή και χτυπάμε για 20 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν κομματάκια αλλά όχι σκόνη.

20160413_180449

Μόλις έχουμε επεξεργαστεί όλα τα υλικά μας ξεκινάμε να παίρνουμε ένα-ένα τα κομμάτια μοτσαρέλα και τα βουτάμε στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στα κομματάκια ντορίτος.

20160413_181207

Τα τοποθετούμε σ’ ένα πιάτο και για 30 λεπτά τα βάζουμε στην κατάψυξη. Κατόπιν τα βγάζουμε και τα τηγανίζουμε σε λίγο καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για περίπου 1 λεπτό (θα δείτε τη μοτσαρέλα να μαλακώνει αρκετά).

20160413_191109

Βγάζουμε απ’ το τηγάνι και τα σερβίρουμε.

20160413_191415

Πανεύκολη διαδικασία έτσι;

Καλά μαγειρέματα! Καλή σας όρεξη! 🙂

Advertisements

8 σκέψεις σχετικά με το “Κροκέτες μοτσαρέλα

    1. Χαχαχαχα θ’ αρχίσω ν’ ανεβάζω πιο πολλές χορτοφαγικές συνταγές… I promise 😉

      Αφιλάκια από την όλως παραδόξως ηλιόλουστη Ολλανδία (αλλά οκ, τους 23 ακόμη αργούμε να τους πιάσουμε!) 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s