Κέικ σοκολάτας με μόλις 4 υλικά!

20160407_001157

Είχα διάθεση πειραματισμού απόψε το βράδυ (μάλλον φταίει τ’ ότι λίγες ώρες πριν έδινα εξετάσεις στα ολλανδικά) κι έτσι είπα να φτιάξω ένα γλυκό που δεν είχα ξαναδοκιμάσει ποτέ να φτιάξω χωρίς αλεύρι και με τόσο λίγα υλικά. Καιρό τώρα έψαχνα να φτιάξω ένα διαφορετικό κέικ σοκολάτας καθώς ως τώρα το έφτιαχνα με συγκεκριμένο τρόπο (δείτε εδώ) κι έτσι ψάχνοντας έπεσα πάνω σ’ αυτή την συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου και είπα να έχω το απίστευτο θράσος να την παραλλάξω και να δω τι θα μου βγει. Έτρεμε το φυλλοκάρδι μου μέχρι να βγει το ταψί απ’ το φούρνο αλλά τελικά το κέικ μια χαρά έγινε και μια χαρά φαγώθηκε!

Αν λοιπόν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε ένα κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι (γλιτώνουμε τη γλουτένη έτσι) ή χωρίς πολλά υλικά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα με θυμηθείτε!

Υλικά:

20160406_221306450 γραμμάρια Nutella (λίγο περισσότερο από τα 2/3 ενός κανονικού βάζου 630 γραμμαρίων) αλλιώς 450 γραμμάρια σοκολάτα της επιλογής σας

200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη

4 κουταλιές της σούπας κονιάκ

2 αυγά

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρολίτσα λιώστε το βούτυρο με τη σοκολάτα σας.

20160406_221811

Η φωτιά σας να είναι σιγανή κι ανακατεύετε συνεχώς.

Αφού λιώσουν τα υλικά σας και γίνουν ένα ωραίο σκούρο μείγμα είναι ώρα να προσθέσετε τις τέσσερις κουταλιές κονιάκ.

20160406_222042

Συνεχίστε ν’ ανακατεύετε μέχρι το κονιάκ να μην ξεχωρίζει απ’ το μείγμα σας. Τραβήξτε το σκεύος απ’ τη φωτιά και αφήστε το λίγο να κρυώσει και να σταθεί.

Σ’ ένα μπολ σπάστε τα δυο αυγά και ξεκινήστε να τα χτυπάτε.

20160406_222904

Δυο λεπτά αργότερα ρίξτε τα αυγά στο μείγμα σας.

20160406_223116

Ανακατέψτε μέχρι τα αυγά να χαθούν μες το μείγμα σας.

20160406_223159

Το τελευταίο βήμα σας πριν το ψήσιμο είναι να βάλετε λαδόκολλα σε μια φόρμα 22-25 εκατοστών και να ρίξετε σιγά-σιγά το μείγμα σας προσέχοντας ν’ απλωθεί ομοιόμορφα παντού.

20160406_223755

Στη συνέχεια το τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πολύ καλά πριν κόψετε κομμάτι γιατί όσο είναι ζεστό ενδέχεται να σας διαλυθεί.

20160406_231532

Αυτά από ‘μένα και σήμερα! Καλά μαγειρέματα guys! 😉

Advertisements

6 σκέψεις σχετικά με το “Κέικ σοκολάτας με μόλις 4 υλικά!

    1. Καλημέρα Ελένη μου! Μοιάζει με σουφλέ σοκολάτας αλλά δεν είναι ακριβώς. Είναι πολύ μαλακό (χρειάζεσαι σπάτουλα για να βγάλεις κομμάτια αλλιώς σου ψιλοδιαλύεται) αλλά το εσωτερικό δεν είναι σε υγρή μορφή, έχει στερεοποιηθεί. Είναι ένα πολύυυυυ μαλακό κέικ 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s