Η χοιρινή τηγανιά του Νίκου

20160319_171037

Σήμερα ο κολλητός μου βάλθηκε να μας εντυπωσιάσει με τις μαγειρικές του ικανότητες. Εδώ και μέρες μας έλεγε πως μπορεί να μην ξέρει πολλά από κουζίνα αλλά στην τηγανιά είναι πρώτος! Έτσι εδώ και λίγη ώρα γεμάτος δημιουργικό άγχος βάλθηκε να κάνει τη σπεσιαλιτέ του: χοιρινή τηγανιά αλλά μαγειρεμένη σε κατσαρόλα!

Η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε και κατάφερε να μας εντυπωσιάσει! Η τηγανιά είναι πεντανόστιμη κι είναι αστείο το πόσο εύκολο ήταν να γίνει. Παρακάτω λοιπόν σας δίνω τα λίγα και πανεύκολα βήματα για να μαγειρέψετε μια εντυπωσιακή χοιρινή τηγανιά με την πρώτη ευκαιρία. Πιστέψτε με, αν το μπορεί ο κολλητός μου, το μπορείτε σίγουρα κι εσείς! 😉

Υλικά (για 4 μερίδες):

Τουλάχιστον μισό κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκιές (Εμείς αγοράσαμε περίπου 700 γραμμάρια χοιρινών φιλέτων και τα τεμαχίσαμε σε μικρότερα κομμάτια)20160319_160305

1 πράσινη πιπεριά

2 κρεμμυδάκια

1 λεμόνι

1 κονσέρβα μανιτάρια (χωρίς τα υγρά)

1 κουτάκι ξανθιάς μπύρας

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

20160319_160259Ψιλοκόβουμε το κρέας μας (εάν δεν είναι ψιλοκομμένο) καθώς και την πιπεριά και τα κρεμμύδια που θα χρησιμοποιήσουμε. Ρίχνουμε στο μπολ με το κρέας τα μυρωδικά μας (αλάτι, πιπέρι, ρίγανη).

Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και ξεκινάμε να τσιγαρίζουμε λίγο το κρέας μέχρι από κόκκινο να γίνει γκρι.

20160319_160423

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας (πιπεριά, κρεμμυδάκια) και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά.

20160319_161154

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μπύρα και το χυμό από ένα λεμόνι. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για περίπου 40 λεπτά, ενώ λίγο πριν το τραβήξουμε απ’ τη φωτιά τσιμπάμε το κρέας για να σιγουρευτούμε πως μαλάκωσε.

20160319_161839

Με τι μπορούμε να συνοδεύσουμε την τηγανιά μας:

Για γαρνιτούρα δίπλα απ’ το κρέας σας μπορείτε να έχετε πατάτες, ρύζι, λαχανικά. Εμείς προτιμήσαμε ένα λεμονάτο σπυρωτό ρύζι.

20160319_170953

Στο τραπέζι μπορείτε να έχετε λίγο τυρί φέτα ή κάποια σαλάτα εποχής.

Καλή σας όρεξη! Γεια σου Νίκο με τις τηγανιές σου! 🙂

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Η χοιρινή τηγανιά του Νίκου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s