Το αγαπημένο μου άρθρο αυτή την εβδομάδα ( 16 έως 22/1/2016)

week's goody

Το άρθρο που μ’ έκανε να νιώσω υπέροχα αυτή τη βδομάδα δημοσιεύτηκε στο blog «Share your likes» της Σοφίας. Ήταν ένα άρθρο διαφορετικό απ’ αυτά που συνήθως ανεβάζει η Σοφία (τα οποία είναι ιδανικά για νέες  μαμάδες αλλά και όχι μόνο!) και μιλούσε για την «επανάσταση» στην καθημερινή μας ζωή, το πάθος, την τόλμη, τη θετική σκέψη, το ρίσκο και για το πώς όλα αυτά μπορούν ν’ αλλάξουν σιγά-σιγά τη ζωή μας προς το καλύτερο. Το βρήκα ιδιαίτερα εμψυχωτικό κείμενο για τη νέα χρονιά που μόλις πριν 22 μέρες ξεκίνησε και ιδιαίτερα χρήσιμο για όποιον ακόμη φτιάχνει μια (νοερή ή μη) λίστα με τους νέους στόχους που θέλει να επιτύχει. 

Ορίστε μερικά αποσπάσματα που μου άρεσαν πολύ απ’ το εν λόγω άρθρο:

Καλημέρα! Από Επαναστάσεις Τι Έχετε;

Αυτή τη χρονιά ζήσε, όσο περισσότερο μπορείς!

Παρατήρησε τις στιγμές σου και δώσε τους αξία. Ένα τσικ παραπάνω, από όσο συνήθιζες, αρκεί για αρχή.

Βάλε προτεραιότητα την αγάπη. Είμαστε φτιαγμένοι από αγάπη. Είμαστε φτιαγμένοι για την αγάπη. Από εκεί ξεκινούν όλα, εκεί καταλήγουν όλα.

Κι όταν είναι δύσκολο να την κρατήσεις τόσο ψηλά, όταν σε προκαλεί να την βρίσεις και να την απορρίψεις, μην το κάνεις. Το πολύ πολύ να την αφήσεις λίγο εκεί δίπλα, αλλά μην την αγριοκοιτάξεις. Μετά από λίγες ανάσες, ξαναδώσε της τη θέση που είχε.

Πες την αλήθεια. Αναζήτησέ την, μοίρασέ την. Η αλήθεια είναι ελευθερία. Η αλήθεια είναι γνώση και σκαλοπάτι για τα καλύτερα. Είναι συνδετικός κρίκος με ό,τι ονειρεύεσαι. Είναι κομμάτι του εαυτού σου που θέλει να αναδυθεί και να λάμψει.

Μείνε πιστός/ή σε σένα. Στον μοναδικό εαυτό σου. Δεν υπάρχει άλλο ον στον κόσμο ίδιο με εσένα. Ό,τι κι αν είσαι, γνώρισέ το, αποδέξου το και  αγάπησέ το. Για να μπορείς να γίνεις η καλύτερη έκδοσή σου, κάθε μέρα που περνάει. Θα δεις τότε, πόση δύναμη έκρυβες και πόσο υπέροχος/η τελικά είσαι!

Ό,τι κάνεις, ό,τι πιστεύεις, ό,τι διεκδικείς, ό,τι είσαι, ό,τι θες, χρειάζεται πάθος. Το πάθος δεν είναι τυφλή παρόρμηση. Είναι το σπίρτο που βάζει φωτιά στην ψυχή, με τρόπο που κινητοποιεί και δημιουργεί κάτι μοναδικό κι αξέχαστο. Θέλει το μυαλό για να ανάψει, είναι η επιφάνεια τριβής του, μην το ξεχνάς. Έχει αυθεντικότητα, αλήθεια και είναι αποκλειστικά δική σου εσωτερική υπόθεση.

Γκρέμισε ό,τι σε κρύβει από το φως. Η αρχιτεκτονική (που αγαπώ!), για να υπάρξει προϋποθέτει χτίσιμο και η ζωή θυμίζει αρχιτεκτονική, συμφωνείς; Ρίχνεις βάσεις και ξεκινάς να δημιουργείς το δικό σου οικοδόμημα. Πού και πού όμως, μπορεί να απαιτούνται αλλαγές, τροποποιήσεις, ακόμη και γκρεμίσματα. Κάν’τα, αν αυτά νιώθεις πιο σωστά. Αν μη τι άλλο, για αρχή θα έχεις δημιουργήσει χώρο. Μπορεί έτσι, να σε βρίσκει ευκολότερα ο ήλιος. Και μετά, ξέρεις. Βάλε βάσεις και προχώρα.

Σπάσε τα καλούπια. Μου αρέσουν τα καλούπια, ίσως κι εσένα. Είναι ένας εύκολος τρόπος να πάρουν σχήμα οι μοσχομυριστές ζύμες, ένα κομμάτι πηλού, η λιωμένη σοκολάτα. Αλλά τα θέλω σου, ο δρόμος σου, οι δικές σου αξίες και τα πιστεύω σου, ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο, θέλουν όλα αυτά πιστεύεις καλούπωμα; Χρειάζονται συγκεκριμένο σχήμα και όριο; Περιορισμό σε συγκεκριμένες διαστάσεις;

Αν η ζωή σου είναι 100% όπως την θες, οκ μην αλλάξεις τίποτα. Αλλά για δες. Για θυμήσου. Πόσες φορές μια απόφασή σου στηρίχτηκε στο γενικά αποδεκτό, στις επιθυμίες των άλλων, στην ευκολία σου ή τη βόλεψή σου. Σε μια γνώριμη σε σένα κατάσταση, σε αυτό που περίμεναν οι άλλοι. Σε αυτό που έκαναν τόσοι άλλοι. Στο πρέπει και στην «κοινή λογική». Στο είθισται. Στο «τώρα δεν αλλάζει», «τώρα είναι αργά», στο «άλλοι στη θέση σου θα χαιρόντουσαν». Χμ; Πόσες; Restart. Το δικαιούσαι γαμώτο. Είναι η δική σου, μόνο δική σου ζωή.

Δε θα ρημάξεις έτσι, ό,τι έχτισες. Όχι. Θα μελετήσεις πρώτα. Θα παρατηρήσεις όσο καλύτερα μπορείς. Θα ακολουθήσεις τα σημάδια. Πέρνα τα δάχτυλά σου από τους τοίχους του «οικοδομήματος» και ψάξε για ρωγμές. Αξιολόγησέ τες. Δες τι θα κρατούσες με μια μαγική κίνηση. Αν είχες αυτή τη δυνατότητα. Τι θα έδιωχνες. Μελέτησε ξανά. Παρατήρησε καλά όλα τα σημάδια. Πέρνα από τα ίδια σημεία ξανά και ξανά. Αλλά αποφάσισε. Η ζωή θέλει ρίσκο. Μερικές φορές είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να αισθανθείς ασφαλής. Βέβαια, εσύ δε θες να αισθανθείς ασφαλής, θέλεις να είσαι. Τόσο πολύ που να μη σε ξαναφοβίσει καμία αλλαγή. Τα σημάδια πρόσεξε, αγάπη. 😉

Τι μπορεί να αξίζει ένα ρίσκο; Γιατί να μπεις στα δύσκολα; Αυτό σκέφτεσαι; Είναιτα όνειρά σου που δίνουν απαντήσεις. Είναι όλα αυτά, που ξέρεις βαθιά μέσα σου, ότι είναι για σένα. Δε χρειάζεται να τα ασπάζεται κανείς άλλος, να καταλαβαίνει, γιατί επιμένεις σε αυτά. Ακόμη κι αν υπάρχουν αυτοί που έχουν τα ίδια όνειρα με τα δικά σου, μην ακολουθήσεις τον τρόπο τους. Βρες τον δικό σου, χωρίς να σε νοιάζει αν μοιάζει με τον δικό τους ή όχι. Αυτοί που πραγματοποιούν πολλά από τα όνειρά τους, δεν μιμούνται. Δεν κυνηγούν να μοιάσουν σε κανέναν. Δεν θέλουν να ξεπεράσουν κανέναν άλλο, εκτός από τον ίδιο τους τον εαυτό. Κι αυτό δεν είναι κλισέ. Είναι για πολλούς το μοναδικό, όχι και τόσο μυστικό της επιτυχίας τους.

Τα όνειρα δεν έχουν ηλικία, απορρίπτει η φύση τους τη λέξη «αδύνατον», ανήκουν στην ίδια οικογένεια με το άπειρο. Απαιτούν αφοσίωση, επιμονή, δράση, διαγραφή του ρήματος «παραιτούμαι». Δεν εγγυάται κανείς ότι τελικά θα βγουν αληθινά, οπότε υποψιάζομαι ότι η πίστη και το κουράγιο είναι σημαντικά συστατικά σε ορισμένες περιπτώσεις. Αντέχεις; Τα θες ακόμη; Ίσως τότε, πράγματι είναι θέμα χρόνου.

Υπηρέτησε τους πόθους σου. Αυτούς τους αδιαπραγμάτευτους, όχι τους τυχαίους και περαστικούς. Υπηρέτησε. Το σωστό ρήμα χρησιμοποιώ. Οι πόθοι σου έχουν λόγο ύπαρξης. Αν τους σεβαστείς, θα σε σεβαστούν.

Δείξε ευγνωμοσύνη. Για ό,τι έχεις. Μερικές φορές και για αυτά που έχασες. Για ό,τι εύκολα κατέκτησες, για ό,τι σε δυσκολεύει. Κυρίως, για αυτά τα τελευταία. Επειδή σε μαθαίνουν πολλά αν έχεις μάτια, μυαλό και καρδιά ορθάνοιχτα.

Δείξε εμπιστοσύνη στη ζωή, πίστη και προσευχήσου και για λίγη τύχη, αν την πιστεύεις. Θα τη χρειαστούμε. Both of us.

Για παράδειγμα, εγώ λέω πως έχω ένα λόγο παραπάνω να πιστεύω σε μια χρονιά δίσεκτη, σαν αυτή. Όταν το σύμπαν σου κάνει δώρο 1 ολόκληρη μέρα παραπάνω, κάποιο καλό λόγο θα έχει. Μην αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Διαβάστε όλο το άρθρο της Σοφίας απ’ το «Share your likes» εδώ

Advertisements

4 σκέψεις σχετικά με το “Το αγαπημένο μου άρθρο αυτή την εβδομάδα ( 16 έως 22/1/2016)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s