Μους σοκολάτας με πορτοκάλι και κονιάκ

20151103_200512

Σήμερα γιορτάζουμε επέτειο γνωριμίας με τον άντρα μου και τον περιμένω σπίτι μαγειρεύοντας του κάτι νόστιμο. Για επιδόρπιο είπα να φτιάξω μους σοκολάτας την οποία έχω φτιάξει ακόμη μια φορά στη ζωή μου αλλά αρκετά παραλλαγμένη (τότε την είχα φτιάξει με κομμάτια φράουλας και μπισκότο oreo, σήμερα θα τη φτιάξω με πορτοκάλι και κονιάκ). Τη συνταγή τη βρήκα εδώ και την άλλαξα λίγο κατά πως με βόλευε. Δείτε πως:

Υλικά (για 4 ποτηράκια):

20151103_185459400 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (2-3 πλάκες)

2 κρόκοι αυγών

2 ασπράδια αυγών

4 πορτοκάλια

50 γραμμάρια βούτυρο

6 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση:

Αρχικά στύβουμε και παίρνουμε το χυμό από 3 πορτοκάλια και επίσης μ’ έναν τρίφτη παίρνουμε το ξύσμα του ενός.20151103_190915Κόβουμε τη μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρολίτσα και την αφήνουμε να βράσει και να λιώσει σιγά-σιγά.

20151103_191656

Για να μη μας κολλήσει η σοκολάτα στον πάτο της κατσαρόλας προσθέτουμε σχετικά γρήγορα το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο κι ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να λιώσουν μεταξύ τους και να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε δυο κουταλιές της σούπας κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι το αλκοόλ να απορροφηθεί απ’ το μείγμα μας (λογικά έως τώρα η κουζίνα σας πρέπει να μοσχοβολάει πορτοκάλι και κονιάκ!).20151103_192314

Σπάμε τα δυο αυγά μας και χωρίζουμε τους κρόκους απ’ τα ασπράδια.20151103_192743

Αφού χτυπάμε σ’ ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε το μείγμα μας και δε σταματάμε ν’ ανακατεύουμε. Αφήνουμε για λίγη ώρα το μείγμα μας να κρυώσει.

Σ’ ένα άλλο μικρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να δημιουργήσουμε μια ωραία παχύρευστη μαρέγκα.20151103_195335

Έπειτα την προσθέτουμε αργά-αργά στο μείγμα μας το οποίο πλέον έχει κρυώσει κι ανακατεύουμε απαλά μ’ ένα κουτάλι.

Φέρνουμε τα ποτηράκια κοντά μας και ξεκινάμε αργά να τα γεμίζουμε με τη μους. Τ’ αφήνουμε στο ψυγείο για δυο ώρες να παγώσουν.20151103_204715

Όταν τα βγάλουμε για να τα φάμε μπορούμε από πάνω να προσθέσουμε κομματάκια πορτοκάλι ή από μια κουταλιά κονιάκ για έξτρα γεύση και άρωμα.

Δεν είναι πολύ δύσκολο έτσι;

Καλή ετοιμασία και καλή σας απόλαυση!

6 thoughts on “Μους σοκολάτας με πορτοκάλι και κονιάκ

  1. Να ζήσετε Φανή μου και να είσαι πάντα χαμογελαστή δίπλα στον αγαπημένο σου! Μας γλύκανες κι εμάς με τη μους!!!
    Σοκολάτα, πορτοκάλι και κονιάκ ανήκουν στις αγαπημένες μου γεύσεις. Στα υπόψη η συνταγή σου για μια γιορτινή βραδιά.

    Φιλάκια
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    1. Ευχαριστώ Ελένη μου! Κι εγώ μέχρι να την κάνω δεν ήξερα πόσο ωραια συνδυάζονται αυτά τα τρία συστατικά! Δύσκολο να μην αρέσει σε κάποιον αυτή η μους (ειδικά αν είναι λάτρης της σοκολάτας υγείας).

    1. Φαντάζομαι πως ναι γίνεται. Αν και θεωρώ πως δυο αυγά σε μια μεγαλούτσικη ποσότητα μους δεν είναι κάτι το υπερβολικό, εντούτοις δε νομίζω η έλλειψη τους να καταστρέφει το γλυκό.

      Υ.Γ. Σ’ ευχαριστώ πολυ για τις ευχές!🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s