Το κέικ καρότου της Άννας & της Τζένης

20151012_223417

Μια απ’ τις ωραιότερες στιγμές μου στην Κοπεγχάγη ήταν όταν μαζευτήκαμε 9 Έλληνες – 7 προς το παρόν μόνιμοι κάτοικοι Δανίας, εγώ και ο σύντροφος μου – να φάμε όλοι μαζί παρέα, παστίτσιο, μπουγιουρντί και για επιδόρπιο κέικ καρότου (ο καθένας έφτιαξε αυτό που ήξερε, μπορούσε και γούσταρε). Η Άννα και η Τζένη προθυμοποιήθηκαν να κάνουν ένα carrot cake και το τελικό αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από πεντανόστιμο! Μετά την άδεια τους και τις πολύτιμες οδηγίες τους μοιράζομαι τη συνταγή παρασκευής του κέικ καρότου μαζί σας.

Υλικά:

Για το κέικ καρότου:

20151012_1950403 κούπες τριμμένο καρότο

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κι ¼ κούπα ηλιέλαιο (εναλλακτικά μισή κούπα ελαιόλαδο)

2 κούπες λευκή ή καστανή ζάχαρη

μισή κούπα λιωμένο βούτυρο (περίπου 125 γραμμάρια)

4 αυγά

2 κουταλάκια μαγειρική σόδα

2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ (baking powder)

20151012_2058472 κουταλάκια κανέλλα

2 βανίλιες

μισό κουταλάκι αλάτι

Για την “ζαχαροαλοιφή” (frosting):

400 γραμμάρια τυρί κρέμα (π.χ. philadelphia)

200 γραμμάρια βούτυρο

2 κούπες άχνη ζάχαρη

Λίγο ξύσμα λεμόνι

Εκτέλεση:

20151012_203459Σ’ ένα μεγάλο μπολ/σκεύος χτυπάμε με μίξερ τ’ αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε τα καρότα και χτυπάμε καλά το μείγμα μας. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ μας σε αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά στους 170 βαθμούς. Όταν το βγάλουμε απ’ το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει καλά για ν’ απλώσουμε τη ζαχαρο-αλοιφή.

20151012_222717Για τη ζαχαρο-αλοιφή χτυπάμε σ’ ένα μέτριο μπολ το βούτυρο, το κρεμώδες τυρί, την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Σταματάμε όταν έχει πάρει μια απαλή και κρεμώδη υφή. Το παγώνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.

20151012_222704Στο τελικό στάδιο κόβουμε πολύ προσεκτικά το κέικ καρότου οριζόντια, στη μέση έτσι ώστε να έχουμε δυο παρόμοια “επίπεδα” (για να δώσουμε τελική μορφή τούρτας στο κέικ). Απλώνουμε τη ζαχαροαλοιφή μας πρώτα στο ένα επίπεδο (μέση του κέικ) κι έπειτα στο δεύτερο (κορυφή του κέικ).

Τι άλλο μπορείτε να προσθέσετε στο κέικ καρότου σας:

– Σταφίδες

– Ψιλοκομμένο καρύδι

Άννα & Τζένη σας ευχαριστούμε για το υπέροχο carrot cake που φτιάξατε!

20151012_223308

6 thoughts on “Το κέικ καρότου της Άννας & της Τζένης

  1. Πραγματικά ευχαριστώ γι’ αυτή τη συνταγή! Φαίνεται εξαιρετικό το κέικ, και βέβαια επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει ότι το καρότο όπου πέσει δίνει νοστιμιά!!
    Καλή σου μέραααα!!!

    1. Κι εγώ το αγαπώ το καρότο και το τρώω όπως και όπου μπορώ🙂 Στο carrot cake ειδικά μετά τη δεύτερη μέρα βγαίνουν όλα τα αρώματα και οι ουσίες του καρότου και νομίζεις πως τρως το πιο απίθανο γλυκό στον κόσμο!
      Καλή μέρα και σ’ εσένα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s