Πατατομπέργκερς

20150919_175025 (1)

Τη σημερινή συνταγή την οφείλω σε μια ιδέα του φίλου μου του Θοδωρή ο οποίος ήθελε να φτιάξουμε τούρκικο “κουμπίρ” αλλά τελικά το φαγητό μας βγήκε πιο πολύ σαν “φωλιές πατάτας”. Έπειτα ο Θοδωρής μου ζήτησε να το γράψω “πατατομπέργκερς” γιατί οπτικά οι πατάτες μοιάζανε πολύ έτσι. Το όνομα φυσικά δεν παίζει κανένα ρόλο για αν το φαγητό θα τρώγεται και θα είναι πεντανόστιμο! Έτσι μετά από τη δοκιμή του σας εγγυώμαι πως πρόκειται για ένα υπέροχο, πανεύκολο πιάτο το οποίο απλά θα σας πάρει λίγη περισσότερη ώρα στο ψήσιμο (το χρειάζονται οι πατάτες). Ιδανικό αν δεν έχετε πολύ μεγάλες πατάτες μα μέτριες ή μικρές (όχι βέβαια πως με τις μεγάλες είναι δύσκολο να γίνει). Πάμε να δούμε λοιπόν τα “πατατομπέργκερς αλά Θοδωρής”.

20150919_155945Υλικά:

Πατάτες (όσες θέλετε να φάτε, ανάλογα με τα άτομα για τα οποία μαγειρεύετε)

Βούτυρο ή μαργαρίνη

Ζαμπόν ή κάποιο άλλο αλλαντικό/κρέας

Τυρί φέτα

Καλαμπόκι/φασόλι/αρακά

Μανιτάρια

Τριμμένο κασέρι

Εκτέλεση:

20150919_172251Ψήνετε τις πατάτες σας ολόκληρες, με τις φλούδες τους στους 250 βαθμούς για περίπου 90 λεπτά. Αν ο φούρνος σας είναι δυνατός, θα σας πάρει λιγότερη ώρα το ψήσιμο. Στόχος σας είναι η φλούδα της πατάτας σας να ψηθεί μέχρι να έρθει σε μια σκούρα καστανή απόχρωση, αλλά το μέσα της πρέπει σχεδόν να διαλύεται (για να γίνει η μείξη των υλικών σας).

Αφού ψηθούν οι πατάτες σας τις βάζετε σε μια μεγάλη πιατέλα και τις κόβετε στη μέση. Παίρνετε λίγο βούτυρο (ή μαργαρίνη) και ανακατεύετε το περιεχόμενο των πατατών με αυτό πρώτα στο ένα κομμάτι της πατάτας κι έπειτα στο άλλο.

20150919_172630

Στην πορεία παίρνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ολοκληρώνετε τη μίξη. Στο τέλος κλείνετε τις πατάτες (κι έτσι θα θυμίζουν πατατομπέργκερς!).

20150919_173325

Με τι να συνοδεύσετε τα πατατομπέγκερς σας:

Είναι τόσο θρεπτικό και χορταστικό αυτό το φαγητό από μόνο του που δύσκολα θα σας πρότεινα κάτι περισσότερο. Ίσως μια σαλάτα εποχής να ισορροπήσει με την απίθανη γεύση που θα ‘χει σίγουρα τόσο η γέμιση της πατάτας όσο και η φλούδα της!

20150919_174239 (1)

10 thoughts on “Πατατομπέργκερς

  1. Δηλαδή είχα βάλει αυτό το ποστ στην άκρη για να το κοιτάξω μόλις θα είχα χρόνο, και βρήκα το χρόνο μεσημεριάτικα και νηστική;;;;;

    Σχεδόν το γεύομαι! Εξαιρετική ιδέα και για συνοδευτικό με κάποιο κρέας, π.χ. τηγανιά. (Όλο στα διαιτητικά πηγαινει το μυαλό μου, φιλενάδα!)

    Φιλιά πολλά
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

    1. Αμάν, όχι, πολύ κακή επιλογή το μεσημέρι για να διαβάζεις τέτοια άρθρα! Σε καταλαβαίνω κάτι τέτοιες ώρες!
      Όσον αφορά τη συνοδευτική τηγανιά που ανέφερες, θα σου πω εγώ όχι; Εννοείται να τη φτιάξεις! Επειδή βέβαια με 2-3 πατάτες πιστεύω φουσκώνεις, είναι ρίσκο να κάνεις κάτι έξτρα γιατί ίσως σου περισσέψει, αλλά αν είναι πολλά τα άτομα στο τραπέζι σίγουρα η συμμετοχή όλων θα είναι σημαντική ώστε να μην έχεις φαγητό για την επόμενη μέρα😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s