Τορτίγιες με κοτόπουλο ή θαλασσινά

20150726_164249Σήμερα η συνταγή είναι ομαδική αφού το φαγητό μας το μαγειρέψαμε τέσσερις φίλοι μαζί! Τις τορτίγιες πάντα τις έτρωγα με χαρά και με κάθε είδους γέμιση (σαν τη μπουγάτσα ένα πράγμα!) αλλά δεν είχα επιχειρήσει ποτέ να φτιάξω μόνη μου. Σήμερα λοιπόν έριξε κάποιος την ιδέα να φάμε σπιτικές τορτίγιες με ψάρι ή κρέας και τελικά καταλήξαμε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε δυο ειδών γεμίσεις για τορτίγια! Πάμε να σας δείξω βήμα-βήμα τι κάναμε για να το κάνετε κι εσείς!

20150726_154332Υλικά:

Τορτίγιες (πωλούνται πάμφθηνα σε όλα τα σούπερ-μάρκετ και μοιάζουν με πολύ λεπτές κρέπες)

2-3 στήθια κοτόπουλο (ή 2 κομμάτια ψαχνό από όποιο άλλο κρέας επιλέξετε)

20150726_154407Ψάρι (εμείς αποφασίσαμε ν’ αγοράσουμε μικρές καθαρισμένες γαριδούλες και λευκό ψάρι pangasius)

Ποικιλία λαχανικών (π.χ. φασόλι, καλαμπόκι, καρότο, μανιτάρι κ.ά.)

1 κουταλιά της σούπας ρύζι μπασμάτι

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, λίγο λάδι, χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Βάζουμε σ’ ένα τηγανάκι το ψάρι μας να ψηθεί ρίχνοντας ελάχιστο λάδι κι από πάνω πάπρικα, αλάτι, πιπέρι. Μόλις ψηθεί «σβήνουμε» με λίγο λεμόνι και το σκεπάζουμε να το κρατήσουμε ζεστό.20150726_155312

Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο μας σε μικρά κομματάκια για να το ψήσουμε κι αυτό σ’ ένα βαθύ τηγάνι προσθέτοντας λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μουστάρδα και λίγο νερό.20150726_161657

Τις γαριδούλες μας θα τις μαγειρέψουμε σε τηγανάκι με ελάχιστο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τις σβήνουμε με χυμό λεμονιού (ή ακόμη καλύτερα με λίγο λευκό ξηρό κρασί).20150726_162730

Σ’ ένα δεύτερο μικρό τηγανάκι ή κατσαρολάκι σιγοβράζουμε την ποικιλία λαχανικών μας με μια κουταλιά chilli sause (ή όποια άλλη σάλτσα αγαπάτε εσείς). Μόλις πάρουν μια πρώτη βράση τα λαχανικά προσθέτουμε και το ρύζι μας και τ’ αφήνουμε να σιγοβράζει και να ρουφήξει όλη την «υγρασία» απ’ τα λαχανικά μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού.20150726_160623

Τελευταία στιγμή ζεσταίνουμε τις τορτίγιες μας στο φούρνο για 1-2 λεπτά.

Με τι μπορείτε να συνοδεύσετε τις τορτίγιες σας:

20150726_163210Αντικειμενικά όχι με πολλά καθώς αν έχετε ήδη επιλέξει κάποιο είδος κρέατος ή ψαριού και το έχετε συνδυάσει με κάποια αμυλούχα τροφή (πατάτα, ρύζι) ή με λαχανικά, ήδη έχετε ένα πλήρες γεύμα! Παρ’ όλα αυτά μπορείτε να κόψετε μια σαλάτα εποχής ή αν δε θέλετε να υπολογίσετε θερμίδες μπορείτε τις τυλιχτές πλέον τορτίγιες σας (με τη γέμιση μέσα τους) να τις επικαλύψετε με τρίμμα τυριού και να τις ψήσετε για πέντε λεπτά στο φούρνο ίσα να δημιουργηθεί μια «κρούστα» τυριού από πάνω τους.

Καλούς πειραματισμούς και καλή σας όρεξη!🙂

20150726_163855

6 thoughts on “Τορτίγιες με κοτόπουλο ή θαλασσινά

  1. Νομίζω πως η βόλτα στο Μεξικό σου άφησε κατάλοιπα! Φαίνονται πολύ ορεκτικές και νόστιμες οι τορτίγιες σου αλλά κυρίως είναι πολύ καλή ιδέα για φαγητό με παρέα, έτσι όπως το ετοιμάσατε και μετά θα τις απολαύσετε μαζί.

    Φιλιά καυτά (καύσωνα έχουμε από σήμερα!)
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    1. Αχ, αυτό το Μεξικό, αχ! Πολλά κατάλοιπα άφησε στο πέρασμα του!🙂
      Για τις τορτίγιες: Ήταν απλή κι εύκολη συνταγή κι ευχαριστηθήκαμε φαγητό όλοι μας. Βέβαια, εμείς φάγαμε τορτίγιες για μεσημεριανό αλλά τις προτείνω με τα χίλια και για βραδυνό γεύμα, καθώς τρώγοντας τες νιώσαμε πως χορτάσαμε, αλλά δε μας έκατσαν καθόλου βαριές, το αντίθετο μάλιστα!
      Φιλιά εντελώς δροσερά από ‘μένα! (Μια μέρα λιακάδα, επτά μέρες βροχή: Δεν είναι ζωή αυτή!!!)

  2. Ε, εντάξει, σε ανακηρύσσω και επίσημα εγκληματία blogger! Μια τα ταξίδια, μια τα φαγητά, έχεις πάρει πόσους ανθρώπους στον λαιμό σου…χαχαχα! Θυμάσαι αυτά που λέγαμε για εκπομπή ταξιδιωτική; Κάν’ την καλύτερα μαγκαζίνο πολυθεματικό! Μπράβο, έτσι τα άρθρα να επεκτείνονται!!!

    1. Χάρη ξέρεις ποιο είναι το καλό με τις ταξιδιωτικές εκπομπές; Πως όπου πας δοκιμάζεις και τοπικές σπεσιαλιτέ😉 Άκου που σου λέω: ταξίδια & φαγητό… εγώ αυτή τη ζωή έπρεπε να κάνω!😉 (Η συνεργασία μας ισχύει αν είσαι κι εσύ υπέρ των γευστικών πειραματισμών!)😉

  3. Ψάρι δεν τρώω δυστυχώς, ούτε τα θαλασσινά οπότε φαντασιώθηκα τη συνταγή σου μόνο με ένα νόστιμο κοτοπουλάκι! Φαντάζομαι πως είναι ευτυχία να φτιάχνεις κάτι παραδοσιακό και παράλληλα να έχεις ‘μυρίσει’ τη ζεστασιά και την κουλτούρα αυτού του λαού!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s