Κέικ με άρωμα λεμόνι

Κέικ που μοσχοβολάει λεμόνι!
Κέικ που μοσχοβολάει λεμόνι!

Ο άντρας του σπιτιού το περιμένει πώς και πώς κι εγώ προκειμένου να τον βλέπω χαρούμενο θα του το ‘χω έτοιμο το συντομότερο. Βγάζω τα υλικά μου κι ετοιμάζομαι να φτιάξω ένα απλό κέικ (χωρίς μίξερ παρακαλώ, θα χτυπήσω τα υλικά με το χέρι!) που θα μοσχοβολάει λεμόνι. Για να δούμε τι θα μας βγει στο τέλος (είπαμε δύσκολο πράγμα η ζαχαροπλαστική!). Για την ώρα, κρατήστε σημειώσεις:

Υλικά:

Ό,τι χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε!
Ό,τι χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε!

250 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη

1,5 φλιτζάνι ζάχαρη (άσπρη ή καφέ, ό,τι προτιμάτε)

1,5 φλιτζάνι γάλα

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αυγά

1 μπέικιν πάουντερ

Όλο το ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι

Το μείγμα μας πριν μπει στη φόρμα κέικ
Το μείγμα μας πριν μπει στη φόρμα του κέικ

Εκτέλεση:

Βάλτε το φούρνο σας να ζεσταίνεται στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια μέσα σ’ ένα βαθύ μπολ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Έπειτα, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε τα δυνατά με το μίξερ για μερικά λεπτά (Είπαμε εγώ δεν έχω μίξερ, θα το πάω χειρωνακτικά). Έπειτα βουτυρώστε καλά τη φόρμα του κέικ σας και ρίξτε μέσα το μείγμα σας. Ψήστε για περίπου 50-60 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία. Έπειτα βγάλτε το κέικ απ’ το φούρνο κι αφήστε το για 10-15 λεπτά να κρυώσει. Μόλις σιγουρευτείτε ότι έγινε «χλιαρό» αναποδογυρίστε το προσεκτικά στην πιατέλα που το προορίζετε.

Η πρώτη μυρωδάτη φέτα!
Η πρώτη μυρωδάτη φέτα!

Ένα μικρό μυστικό:

Για έξτρα άρωμα λεμόνι μπορείτε πριν το ψήσιμο να ρίξετε στο μείγμα σας μια κουταλιά του γλυκού χυμό λεμόνι. Εγώ το δοκίμασα και το κέικ πραγματικά μοσχοβόλησε!

Με τι να το διακοσμήσετε/συνοδεύσετε:

Με κλασσική άχνη ζάχαρη ή μερέντα ή οποιοδήποτε είδους γλάσο ή κάποια σπιτική ζαχαροπλαστική κρέμα την οποία αγαπάτε πάνω στα γλυκά σας.

Καλοφάγωτο παίδες!😉

Μοσχομυρίζει λεμόνι!
Μοσχομυρίζει λεμόνι!

7 thoughts on “Κέικ με άρωμα λεμόνι

    1. Merci! Η αλήθεια είναι πως ίσως ένα δεκαλεπτάκι ακόμα το ήθελε για να «σφίξει», ενώ τώρα ήταν πιο αφράτο. Όπως βέβαια το προτιμά κανείς. Το άρωμα λεμόνι πάντως το πετύχαμε και με το παραπάνω🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s