Τρεις τηλεοπτικές σειρές δράσης για τον Ιούνιο

photo by wallpaperup.com
photo by wallpaperup.com

Μπήκε και ο Ιούνης! Τι λέει, αρχίσαμε να ιδρώνουμε; Εγώ εδώ – στα πολύ βόρεια – το προσπαθώ και όλο και περισσότερο τα καταφέρνω. Αποφάσισα με το που θα μπει ο μήνας να σας προτείνω τρεις τηλεοπτικές σειρές δράσης οι οποίες είναι ικανές να σας κρατήσουν το ενδιαφέρον από επεισόδιο σε επεισόδιο αλλά και την αγωνία προκειμένου να δείτε τι θα γίνει παρακάτω και λίγο ακόμα παρακάτω κι άλλο λίγο παρακάτω. Κοινώς με αυτές τις σειρές θα ιδρώσετε στον καναπέ σας και δε θα είναι (μόνο) απ’ τη ζέστη. Καλό μήνα σε όλους σας και ξεκινάμε!

Daredevil

photo by tmz.com
photo by tmz.com

Ολοκαίνουρια σειρά του 2015 απ’ το θαυματουργό Netflix που μας δίνει σε μια μέρα ολόκληρους κύκλους από τις τηλεοπτικές ιστορίες του για να τις δούμε μονοκοπανιά (Παρακαλώ κι άλλες εταιρείες παραγωγής και παροχής κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών να μιμηθούν την τακτική αυτή του Netflix!).

Η γνωστή ιστορία του κόμικ ήρωα που τυφλώθηκε σε νεαρή ηλικία, μεγαλώνοντας σπούδασε νομική και τελικά κατέληξε λόγω εξαιρετικών λοιπών αισθήσεων (πλην όρασης φυσικά) να γίνει o σούπερ-ήρωας Daredevil και να σώζει τους αδύναμους και τους ανήμπορους. Ο βασικός μας πρωταγωνιστής φαίνεται να έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα: Είναι αρκετά εμφανίσιμος για ν’ αρέσει στις γυναίκες, αρκετά χαμηλών τόνων αν και “ματσό” για να είναι συμπαθής στους άντρες και αρκετά καλός ηθοποιός για να βλέπουμε τη σειρά μ’ ενδιαφέρον. Όλοι οι υπόλοιποι ρόλοι πλαισιώνουν τον ήρωα μα έχουν και μια δική τους ιστορία να πουν. Εξαιρετικά καλογραμμένος ο ρόλος του κακού “Wilson Fisk”. Πολύ ολοκληρωμένος, πολύπλευρος και εξαιρετικά πιστευτός! Μπράβο στους σεναριογράφους για τους χαρακτήρες που έχουν δημιουργήσει! Και είμαστε ακόμη στον πρώτο κύκλο επεισοδίων!

Συνοψίζω: Συμφωνώ απόλυτα με την “Overtheplaceόταν σ’ ένα άρθρο της έγραψε πως το “Daredevil” είναι μια σειρά καταπληκτική! Είναι, είναι, είναι!

Walking Dead

photo by wallpaperinfinite.com
photo by wallpaperinfinite.com

Κλασσική σειρά πλέον καθώς προβάλλεται ήδη απ’ το 2010 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα (οι φανατικοί είμαστε εν αναμονή του έκτου κύκλου επεισοδίων!). Το “Walking Deadήταν αρχικά ιστορία κόμικ αλλά όπως κι άλλα κόμικ γρήγορα κατέληξε να οπτικοποιείται στην αρχή εντελώς πιλοτικά  στο αμερικάνικο κανάλι AMC (απόδειξη ότι ο πρώτος κύκλος αποτελείται από έξι μόλις επεισόδια). H επιτυχία του ήταν γρήγορη, τεράστια και έφερε ξανά στη μόδα τα ζόμπι δημιουργώντας ένα ολόκληρο καλλιτεχνικό ρεύμα.

Ο βασικός πρωταγωνιστής και μεγάλος σταρ της σειράς Andrew Lincoln κατάφερε να πείσει απόλυτα στο δύσκολο ρόλο του Αμερικανού αστυνομικού και ηγέτη ανθρώπινης αγέλης. Βάζω στοίχημα πως λίγοι από τους τηλεθεατές τον συνέδεσαν αμέσως με τον Βρετανό ρομαντικό ήρωα του “Love actually”, τότε που έκανε χιλιάδες γυναικείες καρδιές να μελαγχολήσουν για τον αδιέξοδο έρωτα του με τη γυναίκα του καλύτερου του φίλου. Για όποιον δεν πιστεύει εδώ είναι οι αποδείξεις!

Πέρα από τον “Ρικ” ιδιαίτερα πειστικοί ήταν οι περισσότεροι ρόλοι, άλλοι αγαπήθηκαν πολύ παρά τις στριφνές τους προσωπικότητες (π.χ. η Michonne, ο Daryl) κι άλλοι γίνανε ιδιαίτερα μισητοί όσο λίγοι π.χ. ο ρόλος της “Lori” της γυναίκας του Rick τον οποίο υποδύθηκε η Sarah Wyane Callies. Ήταν τέτοια η απέχθεια των θαυμαστών της σειράς για τη “Lori” ώστε δε σταμάτησαν να ζητούν απ’ τους δημιουργούς να την “εξαφανίσουν” (οπότε εδώ μάλλον πρέπει να πω “Μπράβο Sarah Wyane Callies, είσαι πολύ καλή ηθοποιός!”). Τελικά η “Lori” πεθαίνει στον τρίτο κύκλο ικανοποιώντας απόλυτα τους τηλεθεατές (sorry για το μικρό spoiler(!) για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη σειρά).

Από κάποιους υπεύθυνους της σειράς δόθηκε η πληροφορία πως υπάρχει προγραμματισμός για 12 seasons (ναι, σωστά καταλάβατε, δώδεκα χρόνια!) πράγμα το οποίο σημαίνει πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει ούτε στα μισά. Δεν ξέρω για ποιο λόγο θα ‘πρεπε μια τόσο επιτυχημένη σειρά να τραβηχτεί τόσο απ’ τα μαλλιά ώστε να γίνει η νέα “σαπουνόπερα” της αμερικάνικης τηλεόρασης μετά το Grey’s Anatomy αλλά ελπίζω να μην τραβήξει τόσο πολύ για το καλό όλων μας (και ειδικά των ηθοποιών οι οποίοι δε λέει να γεράσουν αποκρούοντας ζόμπι!). Όσο όμως κι αν κρατήσει, λίγο ή πολύ, εσείς προλαβαίνετε ακόμα να την ξεκινήσετε και να πάθετε έναν γερό εθισμό βλέποντας κι άλλα, κι άλλα, κι ακόμα περισσότερα ζόμπι να έρχονται προς το μέρος σας!

Breaking Bad

photo by flickeringmyth.com
photo by flickeringmyth.com

Κλασσικότατη σειρά πλέον η οποία έριξε αυλαία το έτος 2013. Αποτελείται από 5 κύκλους επεισοδίων (αυτές είναι ωραίες συμμαζεμένες τηλεοπτικές ιστορίες!) και από πολλούς συμπεριλαμβάνεται στις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών. Τέτοια καλά λόγια άκουγα εδώ και χρόνια από πολλούς για το «Breaking Bad» αλλά κλασσικά δεν είχα χρόνο, δεν προλάβαινα, έβλεπα άλλες σειρές τα τελευταία χρόνια κλπ. Ήρθε όμως η στιγμή που σε αναζήτηση μιας καλής σειράς δοκιμασμένης από αρκετούς, κατέληξα να βλέπω από περιέργεια το πρώτο επεισόδιο κι έπειτα με τρελό ενδιαφέρον όλα τα υπόλοιπα. Αισίως έχω φτάσει να παρακολουθώ την 4η season και λογικά λίαν συντόμως θα την έχω τελειώσει. Η γνώμη μου λοιπόν έχοντας δει ήδη παραπάνω απ’ τα μισά επεισόδια της σειράς είναι πως όντως πρόκειται για σειρά-διαμάντι. Αχ, αυτοί οι Αμερικάνοι και οι φοβερή τηλεόραση τους (αυτό δεν ισχύει πάντα βέβαια, αρκετές φορές όμως!). Καλογραμμένο σενάριο, πολύ σασπένς, μια σειρά από καθημερινούς, πιστευτούς, ολοκληρωμένους ήρωες με ρεαλιστικά χαρίσματα κι ακόμη πιο ρεαλιστικά ελαττώματα, με πάθη κι αδυναμίες, με φόβους, θάρρος, επιπολαιότητα, ακόμη και βλακεία!

Μια εξαιρετική ιστορία επικεντρωμένη σ’ έναν άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο του καρκίνου και ο οποίος ξεκινάει τη δημιουργία και το εμπόριο ναρκωτικών για ν’ αφήσει κάποια χρήματα στην οικογένεια του. Μετά από μια σειρά χημειοθεραπειών ο επερχόμενος θάνατος αναβάλλεται και τελικά από ‘κει αρχίζει η ιστορία να γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα τόσο για τον βασικό ήρωα μας, όσο και για όσους σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο μαζί του. Στο δεύτερο πρωταγωνιστικό – μα εξίσου σπουδαίας σημασίας – ρόλο βρίσκεται ο αρκετά νεότερος ηλικιακά Aaron Paul ο οποίος δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας δίπλα στον πραγματικά σπουδαίο Bryan Cranston. Οι δυο τους φτιάχνουν ένα τηλεοπτικό δίδυμο ξεχωριστής σημασίας. Δείχνουν να τους χωρίζουν τόσα, μα πάντα τους ενώνει η ουσία της παρόμοιας ζωής τους: Έχουν ουσιαστικά μόνο ο ένας τον άλλον, τους κυνηγάνε οι πάντες, αγαπούν το χρήμα, δε φοβούνται να δουλέψουν σκληρά, τολμούν να “αμαρτήσουν” κι ενώ δεν έχουν κακία μέσα τους ξέρουν πως κακές πράξεις κάνουν ακόμα και οι καλοί. Συγκλονιστική σχέση, που δεν είναι έχθρα, δεν είναι φιλία, δεν είναι τίποτα συνηθισμένο. Και ίσως γι’ αυτό κρατάει τον τηλεθεατή για 62 ολόκληρα επεισόδια μπροστά στην οθόνη με αμείωτο ενδιαφέρον!

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τρεις τηλεοπτικές σειρές δράσης για τον Ιούνιο

  1. Σίγουρα φοβερές επιλογές! Οι συγκεκριμένες σειρές παίρνουν βραβεία από παντού, ο αδερφός μου έχει λιώσει το Breaking Bad και ρίχνει references συνεχώς, η μικρή μου μαθήτρια παρακολουθεί φανατικά Walking Dead, με έχει ζαλίσει με τα ζόμπι:p, κ εγώ έβλεπα Daredevil στο αεροπλάνο για Κοπεγχάγη! Τις αγαπάμε όλοι 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s