Το πάζλ της κατάλληλης στιγμής

Ώρα να ενώσω τα κομμάτια του πάζλ!
Ώρα να ενώσω τα κομμάτια του πάζλ!

Πριν ενάμιση χρόνο αγόρασα ένα πάζλ πεντακοσίων κομματιών γιατί ξετρελάθηκα με την ομορφιά της εικόνας στο εξωτερικό χαρτόνι της συσκευασίας του: μια λευκή γέφυρα σ’ ένα φθινοπωρινό τοπίο όλο χρώματα κι ένα σμαραγδί υδάτινο ρυάκι να περνάει από κάτω. Μετά την αγορά του το κουτί του πάζλ τοποθετήθηκε σ’ ένα ράφι – αλλά έξω-έξω για να το βλέπω συνέχεια – και ο εσωτερικός στόχος που έθεσα ήταν να το ξεκινήσω μόλις μπορέσω να ξεκλέψω λίγο χρόνο απ’ οτιδήποτε άλλο κάνω, έτσι ώστε να πέσω από «πάνω του» και να το τελειώσω γρήγορα χωρίς να χάσω τη διάθεση μου από αναγκαστικά «διαλείμματα» τα οποία θα σχετίζονταν με άμεσες υποχρεώσεις. Ενάμιση χρόνο μετά δε βρήκα ακόμη το χρόνο που έψαχνα για ν’ αρχίσω και να τελειώσω άμεσα το πάζλ που ερωτεύτηκα απ’ την πρώτη στιγμή που το είδα.

Νιώθω πως οι περισσότεροι εκεί έξω είμαστε κυνηγοί των κατάλληλων στιγμών. Όσοι τουλάχιστον πιστεύουμε πως στιγμή από στιγμή διαφέρει, συχνά επικαλούμαστε «την κατάλληλη στιγμή» η οποία όταν θα έρθει θα είναι η ιδανική περίπτωση από οποιαδήποτε άλλη στιγμή προκειμένου να συμβεί κάτι. Σίγουρα υπάρχουν και πολλοί εκεί έξω που θα πουν πως τις κατάλληλες στιγμές τις φτιάχνουμε εμείς και δεν περιμένουμε να ‘ρθουν, αλλά ίσως κι αυτοί κάποτε ν’ απογοητεύτηκαν συνειδητοποιώντας πως ευτυχώς ή δυστυχώς οι περισσότερες καταστάσεις και συνθήκες δεν περνούν – μόνο – απ’ το χέρι μας οπότε πρέπει να ξέρουμε και να περιμένουμε ώσπου όλα – ή σχεδόν όλα – να ισορροπήσουν με κάποιο τρόπο μεταξύ τους. Μαντεύουμε όλοι μας αργά ή γρήγορα πως η αλήθεια βρίσκεται – όπως πάντα – κάπου στη μέση: Τις κατάλληλες στιγμές τις δημιουργούμε μόνοι μας αφού βέβαια λάβουμε υπόψη μας τους διαφόρους παράγοντες οι οποίοι ενδέχεται να μας χαλάσουν τα σχέδια κι εντέλει την ίδια τη φαντασίωση της κατάλληλης στιγμής. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε ν’ αναζητούμε κατάλληλες στιγμές ενώ περιμένουμε το σύμπαν να μας κάνει τη χάρη να τακτοποιήσει όλα όσα εκκρεμούν ώστε στη συνέχεια να καταφέρουμε να δράσουμε με τον τρόπο που εδώ και καιρό επιθυμούσαμε – ίσως μάλιστα και λίγο καλύτερα απ’ ότι φανταζόμασταν!

Τους πρώτους μήνες μετά την αγορά του το πάζλ παρέμεινε ανέγγιχτο στο ράφι γιατί έπρεπε να τελειώσω το μεταπτυχιακό μου. Στην πορεία έπρεπε ν’ αλλάξω πόλη, μετά ν’ αλλάξω δυο σπίτια στη νέα πόλη που βρέθηκα, έπειτα έπρεπε να λείψω Ελλάδα για  λίγο χρονικό διάστημα προκειμένου να τακτοποιήσω κάποια επείγοντα ζητήματα και στην πορεία η ζωή μου έφερε ένα πρόβλημα υγείας – ευτυχώς αντιμετωπίσιμο – το οποίο μ’ έβαλε σε νέες επιπρόσθετες διαδικασίες. Σήμερα λοιπόν στέκομαι στη μέση της κρεβατοκάμαρας μου και σκεφτόμενη πως βρίσκομαι σ’ ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι» της ζωής μου καθώς καλούμαι να λύσω ακόμα σημαντικά ζητήματα που εκκρεμούν αλλά ταυτόχρονα ν’ αποφασίσω και γι’ άλλα που συνεχώς προκύπτουν, κοιτώ το κουτί του πάζλ και άμεσα το παίρνω στα χέρια μου και το ανοίγω. Ψάχνω να βρω ένα μεγάλο χαρτόνι ν’ αδειάσω τα κομμάτια του. Θα ξεκινήσω σήμερα κιόλας να το φτιάχνω. Κοιτώ τα κομμάτια ξανά και ξανά. Πεντακόσια κομμάτια είναι, δε μπορεί να μου πάρει και χρόνια! Ψάχνω να βρω μουσική που να μου αρέσει και διαλέγω μια μουσική συλλογή μέσα από ένα αγαπημένο website. Δεν ξέρω αν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για να φτιάξω αυτό το πάζλ αλλά εγώ ήδη το ξεκίνησα. Αν είναι η κατάλληλη στιγμή λογικά θα καταφέρω και να το τελειώσω.

Update: Τελικά η στιγμή ήταν η κατάλληλη και το παζλ ολοκληρώθηκε λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα 🙂

Έτοιμο για καδράρισμα!
Έτοιμο για καδράρισμα!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s