Ταινία μικρού μήκους «Clocktower»

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο αποφεύγω ν’ ανεβάζω εδώ προτάσεις για ταινίες μικρού μήκους. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτή την περίοδο πολύ δύσκολα θα τύχει να μ’ αρέσει φιλμάκι, δύσκολα θα ενθουσιαστώ και θα πω «αυτό πρέπει να το δουν οπωσδήποτε». Κι όμως εντελώς ανέλπιστα το «Clocktower» με άγγιξε.

Πρόκειται για ένα υπέροχο φιλμάκι από την εταιρεία παραγωγής AniBOOM. Η ηρωίδα μας είναι ένα «γρανάζι» σ’ ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του «Πύργου-Ρολογιού». Δουλειά της είναι να ενισχύει με την κίνηση της την καλή λειτουργία του ρολογιού άρα και όλου του πύργου. Πολλές φορές βέβαια δείχνει να ξεχνάει ότι παρά την άχαρη αποστολή της, η συνδρομή της είναι καθοριστική στην καλή λειτουργία του συστήματος. Έτσι πάνω σε μια παρόρμηση της να βγει έξω απ’ τον πύργο και να ζήσει για λίγο ανέμελα αδρανοποιεί τα πάντα, ακόμη κι αυτά που δεν έχουν να κάνουν με τον πύργο. Γρήγορα θα καταλάβει ότι η επιστροφή της στο «καθήκον» είναι αυτή που θα της προσφέρει τελικά τη χαρά που αναζητά!

Ό,τι κι αν έχει γραφτεί, ό,τι κι αν έχει ειπωθεί για την ελευθερία, την εκμετάλλευση του ανθρώπου από το σύστημα, τη μηχανική και χωρίς ενδιαφέρον πραγματικότητα που μας επιβλήθηκε, πάντα θα υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος: Ο κάθε άνθρωπος είναι λειτουργικός και σημαντικός στο πόστο του. Είναι στο χέρι του να παραμείνει σε μια θέση και να προσφέρει συνειδητά το καλύτερο δυνατό έργο που μπορεί.

Όσο κι αν η ζωή μας οδηγεί στην αυτοματοποίηση και τον μηχανισμό, εμείς πρέπει πάλι και πάλι να βρίσκουμε το δρόμο για τον ενθουσιασμό και το μεράκι. Δε χρειάζεται πάντα να «σπάμε πόρτες» για να βγούμε έξω. Κάποιες φορές αρκεί απλά να παραμείνουμε στο «καθήκον» μας συνειδητά, σκεπτόμενοι το πόσοι άνθρωποι ωφελούνται από τη δική μας προσφορά και υπηρεσία. Η υπευθυνότητα απέναντι στη δουλειά που μας ανατέθηκε και η επιτυχημένη περαίωση της μας κάνουν τελικά σημαντικούς και απαραίτητους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s