Τζατζίκι σε 15 λεπτά

Σπιτικό τζατζίκι σε 15 λεπτά!
Σπιτικό τζατζίκι σε 15 λεπτά!

Μια από τις πιο εύκολες σαλάτες/αλοιφές για να φτιάξετε ως συνοδευτική για το φαγητό σας είναι το αγαπημένο όλων μας τζατζίκι! Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, για κάποιον/α που δεν έχει φτιάξει ποτέ στη ζωή του τζατζίκι η όλη διαδικασία φαντάζει κάπως δύσκολη. Βέβαια όταν στην πορεία κανείς μάθει τα λίγα υλικά που χρειάζεται το τζατζίκι και ότι βασικά το μόνο που απαιτεί κατά την παρασκευή του είναι ένα καλό ανακάτεμα, τότε συνειδητοποιεί πόσο πραγματικά εύκολα φτιάχνεται. Για όσους λοιπόν θέλουν να έχουν φρέσκο, σπιτικό τζατζίκι σε 15 λεπτά, ας συνεχίσουν το διάβασμα!

Υλικά

  • Γιαούρτι στραγγιστό (ανάλογα πόση ποσότητα θέλετε να φτιάξετε θα επιλέξετε και την ανάλογη συσκευασία π.χ. ½ κιλό ή 1 κιλό)
  • Αγγούρι (πάλι εξαρτάται από την ποσότητα τζατζικιού που θέλετε να φτιάξετε. Π.χ. για πλούσιο άρωμα και γεύση σ’ ένα κιλό τζατζικιού βάλτε ένα ολόκληρο μεσαίο αγγουράκι)
  • Σκόρδα (για έντονη γεύση υπολογίστε ότι στην ποσότητα του ενός κιλό γιαουρτιού θα ρίξετε 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο)
  • Άνηθος (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (αν το γιαούρτι σας δεν είναι στραγγιστό αποφύγετε να προσθέστε ελαιόλαδο, καθώς θα σας γίνει πολύ «νερουλό»)
  • Μισή κούπα του καφέ μαγειρικό ξύδι
  • Αλάτι (κατά βούληση)

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα τρίφτη και αφού καθαρίσουμε το αγγούρι και τις σκελίδες σκόρδου απ’ τα εξωτερικά φλούδια τους ξεκινάμε το ένα μετά το άλλο να τα τρίβουμε προκειμένου να γίνουν μικρά κομματάκια. Έπειτα τα ρίχνουμε στο μπολ με το γιαούρτι μας. (Προσοχή! Πριν ρίξουμε το αγγούρι στο μπολ με το γιαούρτι πρέπει να το έχουμε στραγγίξει καλά από τα υγρά του!). Στη συνέχεια εφόσον έχετε και θέλετε, προσθέτετε ψιλοκομμένο άνηθο. Τέλος, προσθέστε το λάδι το ξύδι και μια μικρή δόση αλάτι. Ξεκινήστε ν’ ανακατεύετε καλά και μόλις σιγουρευτείτε ότι τα υλικά είναι καλά σκορπισμένα μες το μείγμα, δοκιμάστε. Πιθανότατα να χρειαστεί να προσθέσετε κι άλλο αλάτι (το τζατζίκι πρέπει να είναι αλμυρούτσικο, όχι «λύσσα», αλλά αλμυρούτσικο!). Ρίξτε αλάτι κατά βούληση μέχρι να σας φανεί αλμυρό με βάση τα δικά σας δεδομένα. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με το μείγμα σας βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει.

Καλή επιτυχία με την προετοιμασία και καλή σας όρεξη! 🙂

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s