Τεμπέλικο παστίτσιο ή παστίτσιο χωρίς κιμά

Τεμπέλικο παστίτσιο
Τεμπέλικο παστίτσιο

Έχοντας πολλά πακέτα μακαρόνια βίδες κι ελάχιστα υλικά στο ψυγείο μου (ποιος πηγαίνει σούπερ-μάρκετ με τέτοια καταιγίδα;) αποφάσισα να τα συνδυάσω όλα και να κάνω πρώτη φορά το τεμπέλικο παστίτσιο που κάνουν όλες οι φίλες μου όταν βαριούνται. Λογικά το δικό μου θα είναι από τα πιο απλά και τεμπέλικα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Αν αυτό δε σας αποθαρρύνει αλλά  ίσα-ίσα σας ευχαριστεί, ορίστε η δική μου συνταγή:

Έτοιμο το μείγμα μας!
Έτοιμο το μείγμα μας!

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια πέννες ή βίδες ή χοντρό μακαρόνι ή ότι όποιο άλλο είδος τέλος πάντων θέλετε (το ένα πακέτο αντιστοιχεί σε μισό κιλό)
  • Μερικές φέτες μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • Τυρί φέτα 100 γραμμάρια
  • Λίγη πράσινη ή κόκκινη πιπεριά (προαιρετικό)
  • Λάδι κι αλάτι

Υλικά για τη μπεσαμέλ: 125 γραμμάρια βούτυρο, 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 6 κούπες του καφέ γάλα, αλάτι, πιπέρι ή μοσχοκάρυδο, 2 κρόκους αυγών, τυρί Γκούντα τριμμένο.

Εκτέλεση:

Προετοιμασία μακαρονιών: Βράζουμε το ζυμαρικό μας σε αλατισμένο νερό για περίπου 10-12 λεπτά (ανάλογα με την ένδειξη που αναγράφεται στη συσκευασία). Αφού τα στραγγίξουμε μετά το βράσιμο τους, τα ανακατεύουμε καλά στην κατσαρόλα με το λάδι, το αλλαντικό κομμένο σε κομματάκια, το τριμμένο τυρί φέτα και την πιπεριά.

Προετοιμασία για το ψήσιμο...
Προετοιμασία για το ψήσιμο…

Προετοιμασία μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το αλεύρι μέχρι να δέσουν τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μ’ ένα σύρμα. Έχουμε το νου μας μη μας σβολιάσει, αλλά ακόμη και κάτι να πάει στραβά συνεχίζουμε ν’ ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο ακόμη γάλα έτσι ώστε να δέσει μεν η μπεσαμέλ αλλά να μην έχει σβόλους αλευριού μέσα της. Προς το τέλος προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι (αν έχετε μοσχοκάρυδο ακόμη καλύτερα) και τους κρόκους των αυγών.

Προετοιμασία για ψήσιμο: Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί την πρώτη στρώση μακαρόνια κι έπειτα στρώνουμε τη μπεσαμέλ όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Από πάνω της ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Τι άλλο μπορείτε να βάλετε στο τραπέζι σας:

  • Σαλάτα με τομάτες και αγγούρι
  • Ζεστό ψωμί με σως βουτύρου-σκόρδου από πάνω

    Έτοιμο το τεμπέλικο παστίτσιο!
    Έτοιμο το τεμπέλικο παστίτσιο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s