Σπιτικά burgers με τηγανιτές πατάτες έτοιμα σε 45 λεπτά

Σπιτικά burgers με τηγανιτές πατάτες!
Σπιτικά burgers με τηγανιτές πατάτες!

Χθες είχα τη φαεινή ιδέα να φτιάξω για πρώτη φορά burgers με τηγανιτές πατάτες προκειμένου να ευχαριστηθούν «βρώμικο» μα συνάμα σπιτικό φαγητό κάποιοι φίλοι τους οποίους φιλοξενώ προσωρινά. Απ’ την αρχή ήξερα ότι δεν επρόκειτο για κάτι ακατόρθωτο και ότι μάλλον το αποτέλεσμα θα κρινόταν επιτυχημένο. Τελικά διαπίστωσα στην πράξη ότι ήταν πέρα για πέρα εύκολο και διόλου χρονοβόρο. Αν έχετε λοιπόν 45 λεπτά στη διάθεση σας μαζί με τα παρακάτω υλικά και τη διάθεση να μαγειρέψετε, πάμε να φτιάξουμε burgers με τηγανιτές πατάτες!

Υλικά:

  • 10 μέτρια μπιφτέκια (αντιστοιχούν περίπου σε 1 κιλό κιμά)
  • 10 ψωμάκια για burgers (μια χαρά είναι και τα ψωμάκια «μαργαρίτα» που τα βρίσκετε σε πολλούς φούρνους)
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 10 φέτες μπέικον
  • 10 φέτες κασέρι γκούντα
  • 10 φέτες ντομάτας (κόψτε 2-3 ντομάτες σε ροδέλες)
  • 20 ροδέλες αγγουριού (2 σε κάθε burger)
  • Παρμεζάνα
  • Ketchup
  • Μουστάρδα
  • Μαγιονέζα
  • Λάδι
  • Αλατοπίπερο
20140803_171901
Σε 45 λεπτά θα βρίσκονται στο πιάτο σας!

Εκτέλεση:

Βάλτε τα ζυμωμένα μπιφτέκια σας σ’ ένα μέτριου βάθους και παράλληλα πλατύ ταψί και προσθέστε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και νεράκι. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά κι έπειτα γυρίστε τα μπιφτέκια και ψήστε στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 15 λεπτά. Παράλληλα με το ψήσιμο των μπιφτεκιών βάλτε τις καθαρισμένες και κομμένες πατάτες σας να τηγανίζονται και ασχοληθείτε με τα υπόλοιπα υλικά που έχετε να ετοιμάσετε.

Κόψτε με μαχαίρι στη μέση τα ψωμάκια σας και βάλτε στη «βάση» τους λίγη μαγιονέζα ενώ στο καπάκι τους βάλτε λίγη ketchup ή μουστάρδα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας (αν φάτε δυο burgers μπορείτε να τα φάτε με δυο διαφορετικές σος). Από πάνω προσθέστε μια φέτα μπέικον (αν είναι ωμές θέλουν λιγότερο από 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά για να ψηθούν) και πασπαλίστε με λίγη παρμεζάνα (εκεί να δείτε νοστιμιά!). Βάλτε στη συνέχεια από πάνω τη φέτα ντομάτας και τις ροδέλες αγγουριού. Όταν τα burgers έχουν πια ψηθεί τα βγάζετε από το φούρνο και τα τοποθετείτε μες τα ψωμάκια ενώ βάζετε άμεσα από πάνω τους και τις φέτες κασέρι γκούντα για να λιώσουν.

«Κλείστε» τα burgers σας και κάντε χώρο στο πιάτο σας για τις τηγανιτές πατάτες που λογικά θα είναι ήδη έτοιμες! Σερβίρετε με έξτρα μαγιονέζα, μουστάρδα ή ketchup για όποιον θέλει να συμπληρώσει ή να συνοδέψει τις πατάτες του.

Εύκολο και γρήγορο δεν ήταν; Πολύ καλή σας όρεξη!🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s