Σχέσεις διπλανών ζωδίων

Love or Hate?
Love or Hate?

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα πολύ συνηθισμένο είδος ζωδιακής σχέσης: τις σχέσεις των διπλανών ζωδίων. «Διπλανά» είναι τα δυο ζώδια που είναι πίσω και εμπρός από το δικό μας, δηλαδή το ζώδιο που γιορτάζει τα γενέθλια του ακριβώς πριν από εμάς και μετά από εμάς. Για παράδειγμα τα διπλανά ζώδια του Καρκίνου είναι οι Δίδυμοι και ο Λέων.

Τα διπλανά ζώδια συνήθως διαφέρουν μεταξύ τους σε πολλά επίπεδα. Είναι αλλιώτικα στη σκέψη, στον συναίσθημα, στον τρόπο που βλέπουν τη ζωή, στο πώς διασκεδάζουν και κάνουν σχέσεις κ.ο.κ. Γι’ αυτό και οι σχέσεις των διπλανών ζωδίων χαρακτηρίζονται ως αλληλοσυμπληρωματικές. Δηλαδή το κάθε ζώδιο προσφέρει στα διπλανά του ζώδια κάτι που αυτά δεν έχουν και ταυτόχρονα παίρνει απ’ αυτά κάποια στοιχεία που κι αυτό δε διαθέτει. Γι’ αυτό και λέμε πως οι σχέσεις των διπλανών ζωδίων μόνο καλύτερους και πιο σοφούς μπορούν να μας κάνουν. Η συναναστροφή με διαφορετικούς ανθρώπους από εμάς μπορεί να μας εξελίξει τόσο συναισθηματικά, όσο και πνευματικά.

Από την άλλη μεριά δε μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε και τον υψηλό βαθμό δυσκολίας αυτών των σχέσεων. Σίγουρα οι διαφορετικοί άνθρωποι σε σχέση μ’ εμάς δείχνουν ενδιαφέροντες και μας προκαλούν να τους γνωρίσουμε. Διαθέτουν στοιχεία που δεν έχουμε κι αυτό τους κάνει συναρπαστικούς. Αν υποθέσουμε ότι όλοι θέλουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας, τότε τα διπλανά μας ζώδια μπορούν να μας δώσουν νέες, μοναδικές εμπειρίες, «έξω» από εμάς και τον κόσμο μας, καταφέρνοντας να μας εξελίξουν. Πολλές φορές όμως το «τίμημα» αυτής της εξέλιξης μοιάζει να είναι μεγάλο. Κι αυτό γιατί οι σχέσεις με διαφορετικούς ανθρώπους από εμάς εμπεριέχουν διαφωνίες, συγκρούσεις, ασυμβατότητα κι ασυνεννοησία. Η φράση «τα ετερώνυμα έλκονται» έχει βγει για τις σχέσεις των διπλανών ζωδίων. Έλκονται τρομερά, αλλά δεν παύουν να είναι ετερώνυμα. Έτσι η αρμονία της σχέσης καθώς και η μακροβιότητα της τίθενται υπό σκέψη και έρευνα.

Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κάθε σχέση είναι μοναδική και για να υπάρχει στη ζωή μας πάει να πει ότι τη χρειαζόμαστε. Όσο κι αν παράταιρος δείχνει ένας άνθρωπος σ’ εμάς, μας δίνει κάτι που δεν έχουμε και σίγουρα μας διδάσκει κάτι που επιβάλλεται να μάθουμε. Σπάνια παίρνουμε μαθήματα μέσα από ήρεμες και εύκολες σχέσεις. Οι δύσκολες κι έντονες σχέσεις είναι αυτές που μας εκπαιδεύουν, μας δείχνουν την «άλλη μεριά του φράχτη», αυτό που δεν ξέραμε ότι υπάρχει ή αυτό που φοβόμασταν να βιώσουμε. Και βεβαίως μην ξεχνάμε εκείνη τη φράση κάποιου ανατολικού φιλόσοφου που λέει: «Η αρμονία έρχεται μέσα από τις αντιθέσεις». Άρα μήπως μέσα από την πάλη των αντιθέτων θα κατακτήσουμε την αυτογνωσία και την πραγματική ευτυχία;

Παρακάτω σας δίνω τα διπλανά ζώδια του κάθε ζωδίου και μια μικρή περιγραφή για τις σχέσεις τους. Να θυμάστε πάντα ότι οι άνθρωποι είμαστε τα ζώδια μας, αλλά παράλληλα είμαστε κάτι πολύ περισσότερο από τα ζώδια μας!

Ζώδιο Κριός
Διπλανά ζώδια Ιχθείς, Ταύρος
Περιγραφή σχέσεων Ο έντονος και ηγετικός Κριός διαφέρει από τον ευαίσθητο Ιχθύ και τον πρακτικό Ταύρο. Παρορμητικός και φλογερός από τη φύση του μπορεί να τρομάξει με τη βιασύνη του τα διπλανά του ζώδια που γενικά θέλουν το χρόνο τους για να εμπιστευτούν κάποιον. Η αναμονή θ’ αξίζει τον κόπο και θ’ απογειώσει την περιπετειώδη πλευρά του Κριού καθώς ο ρομαντισμός του Ιχθύ και το αισθησιακό σεξ του Ταύρου θα του πάρουν τα μυαλά και θα τον κάνουν τρομερά διεκδικητικό!
Ζώδιο Ταύρος
Διπλανά ζώδια Κριός, Δίδυμοι
Περιγραφή σχέσεων Ο Ταύρος ανήκει στους ερωτικά «αργούς». Σκέφτεται και ξανά σκέφτεται πριν πάρει μιαν απόφαση και δείχνει να μην τολμάει ποτέ να κάνει ένα βήμα μπροστά. Άπαξ και το κάνει όμως, τελείωσε, είναι ασταμάτητος και ο πιο αισθησιακός απ’ όλους!  Ο ερωτιάρης Κριός και ο επιπόλαιος Δίδυμος θα πρέπει να δείξουν άμεμπτη ηθική και πλήρη αφοσίωση αν θέλουν να κερδίσουν την απαιτητική καρδιά του. Το Ταυράκι δεν πιστεύει σε μεγάλα λόγια αλλά σε σπουδαία έργα.
Ζώδιο Δίδυμοι
Διπλανά ζώδια Ταύρος, Καρκίνος
Περιγραφή σχέσεων Ο «φλερτάκιας» του ζωδιακού Δίδυμος δε φημίζεται για  τις σταθερές σχέσεις του και για να «σκλαβωθεί» πρέπει να θέλει και να θαυμάζει πολύ το άτομο που διάλεξε. Ο Ταύρος πρέπει να ξεχάσει την κτητικότητα του και ο Καρκίνος τη συναισθηματική ανασφάλεια του προκειμένου να τον έχουν. Ο Δίδυμος από την άλλη πρέπει ν’ αποφασίσει πρώτα να «μεγαλώσει» και να σταθεροποιηθεί  για να δει σοβαρά τα διπλανά του ζώδια.
Ζώδιο Καρκίνος
Διπλανά ζώδια Δίδυμοι, Λέων
Περιγραφή σχέσεων Ο Καρκίνος δίνει στοργή και προδέρμ σε μία σχέση και θέλει αιώνια πίστη κι αφοσίωση στο πρόσωπο του. Κι αν ο Λέων μπορεί να δώσει κάτι τέτοιο στον Καρκίνο ζητώντας σαν αντάλλαγμα τον αιώνιο θαυμασμό και σεβασμό του, ο Δίδυμος πρέπει να σταματήσει να «αγαπάει» και να δίνει προσοχή σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο και ν’ αφοσιωθεί στο Καρκινάκι που δείχνει να μη χορταίνει ποτέ την αγάπη και το ενδιαφέρον.
Ζώδιο Λέων
Διπλανά ζώδια Καρκίνος, Παρθένος
Περιγραφή σχέσεων Ο «βασιλιάς» Λέων θέλει την αμέριστη προσοχή και αναγνώριση από τους πάντες. Σαν αντάλλαγμα είναι πάντα απίστευτα γενναιόδωρος. Όμως αν δεν παύσει να θεωρεί ότι όλα περιστρέφονται γύρω του, δύσκολα θ’ αντέξει τη συναισθηματική ανασφάλεια του Καρκίνου και την έντονη, σκληρή κριτική του Παρθένου. Παρ’ όλα αυτά εκτιμάει τ’ ότι ο Καρκίνος θέλει να κάνει οικογένεια και ότι ο Παρθένος έχει λογική που τον προσγειώνει.
Ζώδιο Παρθένος
Διπλανά ζώδια Λέων, Ζυγός
Περιγραφή σχέσεων Ο Παρθένος ασκεί έντονη κριτική και δε χάνει ποτέ τη λογική και τα επιχειρήματα του. Έτσι από πολλούς μπορεί να θεωρηθεί εριστικός σύντροφος. Ο Λέων θα τον εκτιμά, αλλά δύσκολα θ’ αντέχει τα σχόλια του κι ο Ζυγός θα νιώθει ότι δεν εισπράττει αρκετό συναίσθημα απ’ αυτόν. Έτσι ο Παρθένος θα πρέπει να γλυκάνει και να μάθει να λέει και καμιά καλή κουβέντα. Οι «διπλανοί» του πρέπει να μάθουν απλά να μην τον παίρνουν συνέχεια τις μετρητοίς.
Ζώδιο Ζυγός
Διπλανά ζώδια Παρθένος, Σκορπιός
Περιγραφή σχέσεων Ο ερωτιάρης Ζυγός θέλει αγάπη, ισορροπία, αρμονία και λίγη παραπάνω «ελαφρότητα» στη ζωή του. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με τα δυο απόλυτα διπλανά ζώδια του. Εκτιμάει το μυαλό του Παρθένου και τη σεξουαλικότητα του Σκορπιού κι έτσι κάνει υπομονή. Περιμένει όμως και από τους διπλανούς του να καταλάβουν τον αέρινο, καλλιτεχνικό κι ερωτικό χαρακτήρα του και να του συμπεριφέρονται με περισσότερη επιείκεια.
Ζώδιο Σκορπιός
Διπλανά ζώδια Ζυγός, Τοξότης
Περιγραφή σχέσεων Ο «σκοταδιστής» Σκορπιός έχει μια περίεργη σχέση με το «φως». Το θέλει στη ζωή του σε συγκεκριμένες στιγμές και μόνο με το δικό του τρόπο. Έτσι ο Ζυγός και ο Τοξότης μοιάζουν να του δίνουν πολύ περισσότερο «φως» και χαρά απ’ όσο ζήτησε ή αντέχει στη ζωή του. Ο Σκορπιός θέλει το χρόνο του και να ορίσει εκείνος όλο το ερωτικό παιχνίδι. Ο Ζυγός θα μάθει να ισορροπεί μες αυτό και ο Τοξότης με το χιούμορ του θα ελαφρύνει το κλίμα.
Ζώδιο Τοξότης
Διπλανά ζώδια Σκορπιός, Αιγόκερως
Περιγραφή σχέσεων Για τον πάντα θετικό κι ενθουσιώδη Τοξότη τα διπλανά του ζώδια είναι ένα μεγάλο σχολείο. Ο Σκορπιός του μαθαίνει τι θα πει πάθος κι έλεγχος και ο Αιγόκερως τι θα πει πειθαρχία και φιλοδοξία. Διδάσκεται να προσέχει και να σκέφτεται δυο φορές πριν κάνει κάτι.  Ο Τοξότης από την άλλη τους χαρίζει χαμόγελα κι αισιοδοξία. Ο φιλοσοφικός τρόπος σκέψης του κι ανάγκη του για νέες εμπειρίες θα χαλαρώσει λιγάκι τους «διπλανούς» του.
Ζώδιο Αιγόκερως
Διπλανά ζώδια Τοξότης, Υδροχόος
Περιγραφή σχέσεων Ο πειθαρχημένος κι οργανωτικός Αιγόκερως πρέπει που και που να βγαίνει από το αυστηρό πρόγραμμα που ο ίδιος επιβάλλει στον εαυτό του. Έτσι ο Τοξότης θα τον κάνει να ξεχαστεί προτείνοντας του να πάνε ένα ταξίδι και ο Υδροχόος θα του μιλήσει για μια νέα ιδεολογία ή ένα καινούριο τεχνολογικό επίτευγμα που ίσως τον ενδιαφέρει. Ο ίδιος θα προσφέρει το κύρος, τον ρεαλισμό του και το έντονο – καλά κρυμμένο – πάθος του.
Ζώδιο Υδροχόος
Διπλανά ζώδια Αιγόκερως, Ιχθείς
Περιγραφή σχέσεων Ο εκκεντρικός Υδροχόος βρίσκεται ανάμεσα σε δυο ζώδια που δύσκολα θα καταλάβουν το έντονο, «διπολικό» μυαλό του και τον πάντα πληγωμένο ψυχισμό του. Ο Αιγόκερως θα καταφέρει να κατευνάσει την επαναστατικότητα του διδάσκοντας του την υπομονή και ο Ιχθείς θα του μάθει τι σημαίνει ρομαντισμός και διαίσθηση. Εκείνος θα τους συναρπάζει συνέχεια με την ανεξαρτησία, την ελευθερία, την κοινωνικότητα και τον ανθρωπισμό του.
Ζώδιο Ιχθείς
Διπλανά ζώδια Υδροχόος, Κριός
Περιγραφή σχέσεων Ο ευαίσθητος και διαισθητικός Ιχθύς κρατά χαμηλούς τόνους σε σχέση με τα δυο επικοινωνιακά και μέσα σ’ όλα διπλανά του ζώδια. Συναρπάζεται από το επικοινωνιακό και «ψαγμένο» προφίλ του Υδροχόου και τη δυναμικότητα και την πρωτοβουλία του Κριού. Μπορεί να θεωρηθεί από τους «διπλανούς» του ως κάποιος που ζει σε κόσμους μη  πραγματικούς, αλλά με τη φαντασία του και το ολοκληρωτικό του δόσιμο στη σχέση θα κερδίσει και τον πιο δύσκολο σύντροφο.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s