Πιο παράξενο κι από το παράξενο

"Stranger than fiction"
«Stranger than fiction»

Ή αλλιώς «Stranger than fiction». Μια ιδιαίτερη ταινία για έναν άνθρωπο που έμαθε να ζει μηχανικά τη ζωή του, στα όρια της τραγωδίας ή και της κωμωδίας. Πόσο παράξενο είναι αλήθεια να μην μπορείς να προσδιορίσεις αν η ζωή σου είναι κωμωδία ή τραγωδία; Ποια θα είναι εκείνη η δυνατή αφύπνιση που θα κάνει τον καθένα από εμάς να σκεφτεί για το αν είναι ευτυχισμένος, για το αν πρέπει ν’ αλλάξει συνήθειες και σκέψη; Αρκεί η απειλή του ίδιου μας του θανάτου για να δούμε τη ζωή διαφορετικά;

Κι αν δεν εξαρτάται από εμάς; Τι γίνεται αν κάποιος άλλος αποφασίζει για  το μέλλον μας, για το αν αύριο θ’ αναπνέουμε; Κι αν υπάρχει στη μέση κάποιο δίλημμα; Αν ο θάνατος μας είναι η πιο ποιητική πράξη της ζωής κάποιου άλλου, τότε μήπως αξίζει να πεθάνουμε ποιητικά; Ένας γρήγορος, πανέμορφος, δοξασμένος θάνατος ή ένας αργοπορημένος, συνηθισμένος και αδιάφορος; Ο ήρωας μας βρίσκει το κουράγιο ν’ απαντήσει σ’ αυτό το δίλημμα. Ζει τις τελευταίες του στιγμές σα να είναι οι τελευταίες. Οι ώρες του κυλάνε υπέροχα και σπαρακτικά κι εκείνος απλά περιμένει το τέλος στωικά. Μόνο η ίδια η ζωή θ’ αποφασίσει για τη μοίρα του ήρωα μας. Ή κάποιος άλλος που ελέγχει το ίδιο του το πεπρωμένο.

Μια υπέροχη ταινία για την αγάπη, τη χαρά, τις μικρές απολαύσεις της ζωής που δεν πρέπει να χάνουμε. Η αστειότητα του θανάτου και η σοβαρότητα της ζωής μέσα από την ιστορία ενός μοναχικού ανθρώπου, ο οποίος για να μην πεθάνει έπρεπε πρώτα να μάθει να ζει. Και να τρώει κουλουράκια στην αγκαλιά της γυναίκας που αγάπησε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s