Ταινία μικρού μήκους: «The Maker-Ο Δημιουργός»

Αυτό το φιλμάκι του Christopher Kezelos  ξεκίνησα να το παρακολουθώ μη ξέροντας τι ακριβώς να περιμένω. Κάτι το περίεργο πλασματάκι που πρωταγωνιστεί (όμορφο δε το λες), κάτι που η περίληψη που είχα διαβάσει δε με ικανοποιούσε, το πρώτο λεπτό της ταινίας κύλησε με την «καχυποψία» μου στο κόκκινο. Άραγε, θα δω κάτι καλό αυτή τη φορά; Στο δεύτερο λεπτό ήδη είχαν αλλάξει όλα. Ήθελα πάρα πολύ να συνεχίσω να βλέπω ως το τέλος.

Το περίεργο πλάσμα που παρακολουθούμε εξ αρχής προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι θαυμαστό, κάτι δύσκολο και κάτι που όπως φαίνεται απαιτεί ενέργεια, γνώση (διαβάζει συνέχεια από ένα συγκεκριμένο βιβλίο) και το κυριότερο… χρόνο. Μια κλεψύδρα έχει γυρίσει ανάποδα και καθώς η άμμος τρέχει, του υπενθυμίζει ότι δε μπορεί να προσπαθεί για πάντα. Πρέπει να βρει τον τρόπο και να το κάνει τώρα. Όσο βρίσκεται ακόμα εδώ. Πρέπει να δημιουργήσει το πιο θαυμαστό πράγμα στον κόσμο. Θα το καταφέρει άραγε;

Πέρα απ’ τις εικόνες και το τέλος της ιστορίας που ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει και συνειδητοποιεί επίσης ό,τι θέλει, η ακοή σας αλλά και όλος σας ο ψυχικός κόσμος, θα μαγευτεί από την υπέροχη μουσική και το εξαιρετικό βιολί στο δεύτερο μισό της ταινίας. Πέντε λεπτά απ’ τη ζωή σας που θα κυλήσουν με σχεδόν ποιητικό τρόπο!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s