Τρεις μέρες χωρίς ίντερνετ!

Έρχεται κι αυτό σε μια περίοδο έντονου διαβάσματος, που τα νεύρα είναι λίγο-πολύ τεντωμένα, για να σε αποτελειώσει! Και μέσα στο όλο άγχος σου να διαβάσεις, να καταλάβεις τι διαβάζεις και να σου μείνει τίποτα για τις εξετάσεις, επιπλέον ν’ ανακαλύπτεις πόσο εξαρτημένος μπορείς να είσαι από το ίντερνετ και ότι πραγματικά ένας υπολογιστής μπορεί να είναι χρήσιμος χωρίς ίντερνετ, μόνο αν έχει στο σκληρό του δίσκο αποθηκευμένα πολλά και διαφορετικά προγράμματα και αρχεία.

Και να αναρωτιέσαι όσο κυλάνε οι ώρες και οι μέρες – ενώ εξακολουθείς να χτυπιέσαι που το ίντερνετ δεν ήρθε ούτε σήμερα – πώς έφτασες κι έγινες τόσο εξαρτημένος από το ίντερνετ; Και απαντήσεις και δικαιολογίες να υπάρχουν δισεκατομμύρια, αλλά πάνω απ’ όλα να κυριαρχεί μία: το ίντερνετ είναι πια μεγάλη ευκολία και βρίσκεται παντού (όπου «παντού» εννοώ φυσικά τις ανεπτυγμένες χώρες).  Στις μέρες μας ένας άνθρωπος χωρίς ίντερνετ, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν επικοινωνεί ολοκληρωτικά με τον υπόλοιπο «πολιτισμό» – αφού ο υπόλοιπος «πολιτισμός» χρησιμοποιεί πολύ το ίντερνετ! Έτσι γνωρίζοντας την έλλειψη του κάποια στιγμή και ζώντας με αυτήν, ξέρεις ότι νιώθεις – και είσαι μ’ έναν τρόπο – δυσλειτουργικός και ανίκανος να πραγματοποιήσεις συγκεκριμένες δουλειές/ασχολίες/συνεννοήσεις κ.ά. χωρίς αυτό.

Το ίντερνετ επανήλθε σήμερα μετά από κάποιες ρυθμίσεις του τεχνικού της εταιρείας Ziggo. Πλέον είναι και ασύρματο για να μην την ξανά πάθουμε με τα καλώδια αλλά και να μην τα κυνηγάμε (μεγάλη ιστορία κι αυτή!). Με χαρά κι εγώ και όλοι οι συγκάτοικοι ξανά ανοίξαμε τους υπολογιστές μας και συνεχίσαμε την «πολιτισμένη» ζωή μας από ‘κει που την είχαμε αφήσει, μ’ εμένα να σκέφτομαι παιχνιδιάρικα πως λίγο ακόμα χωρίς ίντερνετ και θα συνηθίζαμε να ζούμε αλλιώς και ίσως πιο δημιουργικά! Αλλά αυτό δε θα το πω ποτέ δυνατά, γιατί δεν το γλιτώνω το ξύλο, το ξέρω!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s