Τα 12 ζώδια και τα βασικά χαρακτηριστικά τους (δεύτερο μέρος)

astrology_images

Η «αστρολογική» συνέχεια με τα επόμενα τέσσερα ζώδια… 

Λέων

Το πέμπτο ζώδιο της δυτικής αστρολογίας και το δεύτερο της Φωτιάς στο ζωδιακό κύκλο. Οι Λέοντες είναι λαμπεροί άνθρωποι και όταν μπαίνουν σ’ ένα δωμάτιο είναι δύσκολο να μην τους προσέξεις. Δε χρειάζεται να είναι όμορφοι για να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους. Αρκεί να κινηθούν σ’ ένα χώρο και να συνομιλήσουν με ορισμένους για να «μαγνητίσουν» ακόμη περισσότερους.

Οι Λέοντες διαθέτουν φυσική γοητεία, η οποία σε συνδυασμό με την ανάγκη τους να αποτελούν λίγο ή πολύ «θέμα συζήτησης» τους οδηγεί να γίνουν μεγάλοι πρωταγωνιστές της ζωής. Η διακριτικότητα και κάθε είδους low-profile συμπεριφορά δεν τους αφορά, καθώς επιθυμούν να βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο και να «λάμπουν». Περιποιημένη εμφάνιση, έντονος λόγος και συμπεριφορά που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις, είναι τα γερά «χαρτιά» τους για να κερδίζουν κάθε φορά τις εντυπώσεις.

Είναι ηγετικές φυσιογνωμίες και έχουν την έντονη τάση να  ελέγχουν και να ρυθμίζουν τα πράγματα όπως ακριβώς επιθυμούν. Έχουν φοβερό επικοινωνιακό χάρισμα και εύκολα μπορούν να πείσουν κάποιον να ‘ρθει με το μέρος τους ή να δεχθεί – έστω και εν μέρει – τις απόψεις τους. Πολλές φορές βέβαια μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα επίμονοι, απόλυτοι και δεσποτικοί αναμένοντας από τους γύρω τους να «υπακούσουν» σε αυτό που οι ίδιοι ζητάνε. Έτσι πολλές φορές προκύπτουν εντάσεις και οι Λέοντες αναγκάζονται να δεχθούν την αρνητική αντίδραση φίλων, συντρόφων, οικογένειας.

Αρκετές φορές οι Λέοντες έχουν κατηγορηθεί ως εγωιστές και συμφεροντολόγοι, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι πάντα αυτή. Όσο ηγετικές και ελεγκτικές τάσεις εκφράζουν, τόσο γενναιόδωροι και φιλότιμοι άνθρωποι είναι, σε βαθμό να «σκλαβώνουν» τον άνθρωπο που έχουν απέναντι τους. Ως άλλοι «βασιλιάδες» θέλουν να προσφέρουν όπου και όποτε μπορούν και πάντα το κάνουν αυθόρμητα και χωρίς να ζητούν ανταπόδοση. Το μόνο που περιμένουν είναι την αναγνώριση από τους άλλους, που θα επιβεβαιώσει ότι η «λάμψη» τους και η δυναμική του χαρακτήρα τους είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Αν η επιβεβαίωση δεν έρθει, θα προσπαθήσουν να βρουν κάποιον άλλο τρόπο να την «αντλήσουν» μέσα από το στόμα και τη συμπεριφορά του άλλου.

Πολύ λογικά δεν αντέχουν την αχαριστία και την εκμετάλλευση.  Όταν αντιληφθούν ότι κάποιος δεν είναι «πιστός» και θετικά προσκείμενος προς αυτούς, εύκολα θα τον απομακρύνουν και θα τον κάνουν να «μετανιώσει»  για τη συμπεριφορά του, όμως η τιμωρία δε θα κρατήσει για πολύ. Γρήγορα θα ξεχάσουν τα δυσάρεστα και θα επικοινωνήσουν με το άτομο που  έδιωξαν, θέλοντας να δουν αν το «άσωτο τέκνο» έβαλε μυαλό και τους αποδέχεται πια. Αυτό ανήκει μάλλον στα θετικά τους, καθώς ένας Λέοντας δύσκολα θ’ αφορίσει και θα απομακρύνει ανθρώπους από τη ζωή του μια για πάντα. Ξέρει να συγχωρεί και ξέρει να περιμένει και ν’ αφήνει το χρόνο να κυλά ώστε να δει μήπως τα πράγματα καλυτερεύσουν.

Είναι από τα ζώδια που μπορούν να μιλήσουν σκληρά και να ασκήσουν βαρύτατη κριτική σε κάποιον. Η μεγάλη τους αδυναμία είναι ότι δε μπορούν να τη δεχτούν εύκολα – κάποιες φορές ίσως καθόλου! – με αποτέλεσμα να φαντάζουν «άδικοι», εφόσον δε δέχονται κάτι που οι ίδιοι κάνουν κατ’ εξακολούθηση. Όμως, αρκεί κάποιος να γνωρίσει  καλύτερα έναν Λέοντα, για να καταλάβει ότι η σκληρή κριτική τον πληγώνει απερίγραπτα, τον αποδιοργανώνει και του ρουφά όλη του την ενέργεια, η οποία ως επί των πλείστων πηγάζει από την πεποίθηση του ότι όλα είναι «καλώς καμωμένα» χάρις στον ίδιο.

Ξέρει να κάνει φιλίες και να δημιουργεί όμορφες σχέσεις, αλλά του είναι δύσκολο να συναναστρέφεται κόσμο με έντονες ιδιοτροπίες και καπρίτσια καθώς έτσι χάνει τον «πρωταγωνιστικό» του ρόλο κι αυτό είναι κάτι που τον εκνευρίζει πολύ. Δεν αντέχει την απόρριψη και πολλές φορές δε δέχεται το «Όχι» ως απάντηση καθώς πιστεύει βαθιά ότι όλες οι απαντήσεις μπορούν να γίνουν «Ναι» αν ο ίδιος βάλει το χεράκι του. Η συγκεκριμένη πεποίθηση τον βοηθά να διαπρέψει στους τομείς με τους οποίους θ’ ασχοληθεί, ενώ η βαθιά αυτοπεποίθηση και το πείσμα του ν’ αναδειχθεί, τον καθιστούν πολλές φορές πρώτο και καλύτερο.

Οι Λέοντες είναι ιδιαίτερα ερωτικό ζώδιο αλλά τίθεται υπό αμφισβήτηση το αν και κατά πόσο ερωτεύονται στη ζωή τους. Ένας τυπικός Λέοντας, θα σχετιστεί εύκολα με κάποιον απ’ τον οποίο εξαρχής θα νιώσει τον θαυμασμό και την πλήρη αποδοχή προς το πρόσωπο του, ενώ πολύ δύσκολα θα παραμείνει με κάποιον που δε δέχεται τις απαιτήσεις του και δεν τον «καταλαβαίνει».  Το σίγουρο είναι πως ένας Λέοντας ζητά να δει στα μάτια του άλλου λατρεία και αιώνια αφοσίωση. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι πολύ πιθανό να «ερωτευτεί» το θαυμασμό μες τα μάτια του άλλου που θ’ αφορά όμως και πάλι τον ίδιο του τον εαυτό!

Είναι υπέρ της οικογένειας, με την προϋπόθεση να βρεθεί το κατάλληλο άτομο που θα τους εμπνεύσει. Ειδικά σε νεαρή ηλικία, είναι ικανοί να τρέχουν πίσω από ανθρώπους που αδιαφορούν γι’ αυτούς ή τους σνομπάρουν, ποθώντας να κερδίσουν τον χαμένο «έρωτα» που δεν τους κάθεται εύκολα. Γνωρίζουν όμως καλά, ότι τέτοιου είδους σχέσεις δε μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία μιας σοβαρής σχέσης. Πάνω απ’ όλα βάζουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα και χωρίς αυτά αρνούνται να προχωρήσουν παρακάτω, πόσο μάλλον να σκεφτούν τη δημιουργία απογόνων. Παρ’ όλα αυτά γίνονται καλοί και τρυφεροί γονείς, αν και κάποιες φορές είναι σκληροί και απαιτητικοί με τα παιδιά τους.

Αγαπούν την καλοπέραση, τα ταξίδια, τις νέες εμπειρίες και κάθε είδους χλιδή και μεγαλοπρέπεια. Γοητεύονται από τα χρώματα, το μέγεθος, το φως και η ανάγκη τους για δημιουργία και ανάδειξη της προσωπικότητας τους γεμίζει δωμάτια και σπίτια με ακριβά ή εκκεντρικά έπιπλα, κάδρα, ενώ είναι σχεδόν απίθανο το να ζουν για χρόνια μέσα σε τοίχους με παλ χρωματισμούς.

Ανάλογη χλιδή και μεγαλοπρέπεια θα έχει και κάθε είδους περίσταση ή γεγονός στη ζωή τους, καθώς είναι ένα ζώδιο που θέλει να χαίρεται τις σημαντικές στιγμές της ζωής του στο έπακρον. Οπότε, αν βρεθείτε ποτέ σε κάποια εκδήλωση με υψηλούς καλεσμένους, πλούσιο μπουφέ, «φορτωμένη» διακόσμηση στα όρια της υπερβολής, δυνατή μουσική και σας ρωτήσουν  πώς περνάτε, επειδή μάλλον είστε καλεσμένος/η κάποιου Λέοντα, απαντήστε χωρίς να το σκεφτείτε δεύτερη φορά: «Περνάω υπέροχα. Ποτέ δεν έχω περάσει καλύτερα στη ζωή μου!».

Παρθένος

Το έκτο ζώδιο της δυτικής αστρολογίας και το δεύτερο της Γης στο ζωδιακό κύκλο. Οι Παρθένοι αποτελούν ένα από τα πιο πρακτικά και λογικά ζώδια. Με κυβερνήτη πλανήτη τον Ερμή, μιλάμε για ένα καθαρά εγκεφαλικό ζώδιο που αν μπορούσε θα είχε ήδη τετραγωνίσει τον κύκλο ή θα είχε βάλει την ανθρώπινη ψυχή σε ζυγαριά ακριβείας για να μην του ξεφύγει ούτε μισό γραμμάριο.

Οι Παρθένοι είναι άνθρωποι προσγειωμένοι και δεν επιθυμούν να προκαλούν. Θεωρούνται «ήρεμη δύναμη», αγαπούν τη διακριτικότητα σε όλα τα επίπεδα κι αποζητούν την ηρεμία και τη γαλήνη στη ζωή τους. Δεν είναι άνθρωποι που θα τρέξουν εύκολα μαζί με όλο τον υπόλοιπο κόσμο να δουν έναν δημοφιλή καλλιτέχνη ή μια θεατρική παράσταση για την οποία έχουν ακούσει πολλά, καθώς προτιμούν και ψάχνουν πιο εναλλακτικά πράγματα. Θέλουν να διαφέρουν με το δικό τους τρόπο και θέλουν να κινούνται με βάση τη δική τους τετράγωνη λογική.

Πολλές φορές αποκαλούνται οι «ξερόλες» του ζωδιακού γιατί μαζί με τους Διδύμους είναι αυτοί που έχουν άμεση ανάγκη να επικρατήσει η άποψη τους σε μια συζήτηση και να βγουν «από πάνω». Ενώ μπορεί να είναι κλειστοί σαν στρείδια και να μην τους παίρνεις κουβέντα για προσωπικά τους ζητήματα, σε μια συζήτηση θα ιδρώσουν μέχρι να κάνουν τους πάντες να παραδεχθούν την «μεγαλοφυΐα» τους. Η ανάγκη τους να εκφραστούν με στόμφο και να επιμείνουν στην άποψη τους, έχει να κάνει με τη βαθιά πεποίθηση τους ότι τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από την ίδια τη «λογική», έστω κι αν αυτή είναι μόνο η δική τους.

Είναι πανέξυπνοι άνθρωποι και δε χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα μορφωμένοι για να εντυπωσιάσουν κάποιο με τον λόγο και τις γνώσεις τους. Η εμπεριστατωμένη γνώμη τους και τα σαφή επιχειρήματα τους, τους καθιστούν πάντα πολύ δυνατούς συνομιλητές. Το σαρκαστικό και πνευματώδες χιούμορ τους απ’ την άλλη τους τοποθετεί στο κέντρο της προσοχής και εύκολα θα γίνουν η ψυχή της παρέας.

Είναι  πολλοί καλοί φίλοι και ξέρουν να υποστηρίζουν τον άλλον στις δύσκολες στιγμές του. Είναι στοργικοί άνθρωποι και ξέρουν να προσφέρουν πολλά στους ανθρώπους που θεωρούν «δικούς» τους.

Το μεγάλο, διαχρονικό θέμα για έναν Παρθένο, παραμένει πάντα το κομμάτι της σκληρής κριτικής. Μιλάμε ίσως για το πιο επικριτικό ζώδιο και ένα από τα πιο σκληρά, εάν θελήσει να πληγώσει κάποιον άλλον. Εξαιτίας της έντονης λογική τους και της βαθιάς πεποίθησης τους ότι κάθε στιγμή λένε τη «σωστή» κουβέντα, οι Παρθένοι «ξεχνιούνται» και αρκετές φορές κρίνουν πολύ αυστηρά τους πάντες και τα πάντα. Γίνονται ιδιότροποι, μοιάζουν να μην ευχαριστιούνται σχεδόν με τίποτα και αλίμονο στον άνθρωπο που θα βρεθεί μπροστά στο αδυσώπητο βλέμμα τους!  Θα τον κρίνουν έντονα και για πράγματα που ποτέ μέχρι τώρα δε θα του είχαν σχολιάσει, ενώ θα νιώσουν ότι είναι κομμάτι της σχέσης τους με τον άλλον, το να του πουν την αλήθεια, με τον πιο σκληρό τρόπο που υπάρχει. Συχνά θα δεχθούν και οι ίδιοι κριτική για τον απότομο και «κακότροπο» τρόπο έκφρασης τους, αλλά εκεί αρχίζει μια άλλη ιστορία: Οι Παρθένοι λατρεύουν να «σταυρώνουν» τον άνθρωπο που έχουν απέναντι τους, αλλά μόνο οι πολλοί εξελιγμένοι εκπρόσωποι του ζωδίου  θα δεχθούν ότι και οι ίδιοι κάποια στιγμή σφάλλουν. Το πράγμα θέλει πολλή υπομονή!

Παρ’  όλη όμως την έντονη «εγκεφαλικότητα» τους και την έμφυτη εξυπνάδα τους οι Παρθένοι επ’ ουδενί δε μπορούν να χαρακτηριστούν ως «ψυχρά» άτομα. Έχουν έντονα συναισθήματα, τα οποία φροντίζουν να κρύβουν πολύ καλά κάτω από τη μάσκα του διανοουμενισμού τους, ενώ μπορούν να προσφέρουν και να φροντίσουν, όσο λίγοι, καθώς διαθέτουν έντονο αλτρουϊσμό μέσα τους. Έχουν μια βαθιά ανάγκη να κατασταλάξουν και ν’ αφοσιωθούν, δίνοντας όλο τους το είναι σε κάποιον, και γι’ αυτό προτιμούν τις μακροχρόνιες σχέσεις. Είναι πιστοί και αν νιώθουν ότι ο άνθρωπος που έχουν δίπλα τους, τους γεμίζει, δύσκολα θ’ αναζητήσουν «εναλλακτικές», παρ’ όλο που στις φαντασιώσεις τους παίζουν πάντα και τρίτα άτομα ανεξαρτήτως φύλου!

Επικεντρώνονται σε αυτό που επιθυμούν επαγγελματικά και ανήκουν στα ζώδια που μπορούν να κάνουν «θαύματα» με την επιμονή και την υπομονή τους. Θεωρούνται καλοί και υπεύθυνοι επαγγελματίες, ιδιαίτερα οργανωτικοί και αποτελεσματικοί στο να λύνουν προβλήματα και ζητήματα της τελευταίας στιγμής, ψύχραιμοι γενικά και αρκετά «σαγηνευτικοί» όταν προωθούν προφορικά ένα νέο project ή προϊόν σε κάποιο πελάτη.

Η μανία με την τάξη, την οργάνωση και ενίοτε με την καθαριότητα, τους έχει χαρακτηρίσει ουκ ολίγες φορές ως «ψυχαναγκαστικούς» και «ιδιότροπους», αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι οι Παρθένοι το διαψεύδουν υποστηρίζοντας πως είναι οργανωτικοί και σχολαστικοί σε μερικούς τομείς, όχι όμως και σε όλους! Παρ’ όλα αυτά είναι προσεκτικοί σε θέματα υγείας, δε διστάζουν να πάνε για εξετάσεις ειδικά αν τους μπει καμιά «περίεργη» ιδέα, ενώ είναι πάντα σ’ ετοιμότητα για να δώσουν συμβουλές – ιατρικές και μη – σε κάποιον γνωστό ή φίλο που θα τους περιγράψει τα συμπτώματα της ίωσης που έχει τις τελευταίες ημέρες.

Αν χαθείτε ποτέ και ψάχνετε να βρείτε το δρόμο σας, προσευχηθείτε να βρείτε έναν Παρθένο να σας πει προς τα πού να πάτε – ή ακόμη καλύτερα να σας πετάξει εκεί που πάτε (τόσο καλά παιδιά είναι οι Παρθένοι!) –  ενώ αν ο γιατρός σας είναι Παρθένος, μπορεί να σας βγάλει λίγο τη ψυχή με τη σχολαστικότητα και την επιμονή του, αλλά θα τα «ερευνήσει» όλα, ώστε να είστε κι αυτός κι εσείς σίγουροι πως όλα βαίνουν ομαλώς, ενώ στο τέλος της επίσκεψης θα σας κάνει δώρο κι ένα αντισηπτικό μαντηλάκι!

Ζυγός

Το έβδομο ζώδιο της δυτικής αστρολογίας και το δεύτερο του Αέρα στο ζωδιακό κύκλο. Οι Ζυγοί αποτελούν τα «παιδιά της Αφροδίτης» μαζί με τους Ταύρους και γι’ αυτό χαρακτηρίζονται ως ζώδιο της ηδονής και της καλής ζωής. Οι Ζυγοί διαθέτουν μια έντονη αισθητική και ένα ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο γούστο. Αγαπούν ο,τιδήποτε ακριβό και φίνο – από ένα ύφασμα μέχρι ένα κόσμημα – και χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους για ν’ αναγνωρίσουν ο,τιδήποτε όμορφο και σαγηνευτικό. Πολλές φορές και οι ίδιοι οι Ζυγοί διαθέτουν μια ακαταμάχητη, γοητευτική εμφάνιση που δεν αφήνει ασυγκίνητους πολλούς.

Ένας Ζυγός είναι πάνω απ’ όλα ισορροπιστής. Επιζητά συνεχώς την αρμονία – ακόμη και μέσα από τις ισχυρότερες αντιθέσεις – και γι’ αυτό συνειδητά ή υποσυνείδητα «ζυγίζει» τα πάντα. Στόχος του είναι να «παντρεύει» και να βρίσκει ήπιες λύσεις και αποτελεσματικές διεξόδους για τ’ οποιοδήποτε πρόβλημα. Είναι δίκαιο ζώδιο και προσπαθεί όλους να τους έχει ευχαριστημένους, αλλά ταυτόχρονα επιθυμεί και  οι υπόλοιποι να υπολογίζουν την παρουσία του και την προσφορά του.

Από την άλλη όσο ήπιους και συμβιβαστικούς τόνους θέλει να κρατά σε κάθε είδους σχέση και περίσταση, τόσο εύκολα μπορεί να ξεφύγει κάποια στιγμή και να δημιουργήσει ένταση από το πουθενά, είτε επίτηδες, είτε κατά λάθος. Το μεγάλο θέμα είναι ότι την ένταση αυτή πολύ δύσκολα θα τη σταματήσει, αφού θα είναι μια καλά «μετρημένη» ένταση που δε θα λύνεται εύκολα. Σαν μικρό παιδί τότε ο Ζυγός θα πρέπει ν’ απομακρυνθεί και να κοιτάξει από απόσταση ασφαλείας τη φωτιά που ο ίδιος άναψε και να σκεφθεί εκ νέου, τρόπους να την «ισορροπήσει» και στη συνέχεια να τη σβήσει, πριν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις!

Στις προσωπικές τους σχέσεις οι Ζυγοί είναι αρκετά δοτικοί και θέλουν να κάνουν και να μοιράζονται πολλά με τον εκάστοτε σύντροφο τους. Όσο αγαπούν την ανεξαρτησία τους, τόσο θέλουν και να μοιραστούν τη ζωή τους με κάποιον, ζώντας έντονες εμπειρίες μαζί του. Δεν είναι οι πιο ρομαντικοί άνθρωποι του κόσμου αλλά ξέρουν να δίνουν και να προσφέρουν στον άλλον, ιδιαίτερα αν έχουν όμορφα αισθήματα γι’ αυτόν. Πάνω απ’ όλα θέλουν να νιώθουν άνετα με τον άλλον, να μιλούν «ανοιχτά» μαζί του και ο σύντροφος τους πέρα από εραστής, πρέπει να είναι και επιστήθιος φίλος που θα τους στηρίζει, θα τους ενθαρρύνει και φυσικά θ’ αντέχει τα συχνά μεταβαλλόμενα συναισθήματα τους.

Ένας Ζυγός περνάει συχνά συναισθηματικές και υπαρξιακές κρίσεις. Κατά περιόδους αναθεωρεί ή εξετάζει με μια διαφορετική ματιά τη ζωή του και τις επιλογές του και μπορεί να ξαφνιάσει με τις απότομες αποφάσεις και αλλαγές που θα δημιουργήσει στην καθημερινότητα του. Επειδή όμως η «ζυγαριά» μέσα του ανεβοκατεβαίνει, μπορεί τη μια μέρα να πει «όχι» και την άλλη να πει «τελικά, μάλλον ναι». Αρκετές φορές βασανίζονται να κρατήσουν μιαν απόφαση τους κι έχουν συνεχώς ανασφάλεια για το αν επέλεξαν σωστά. Εκεί ζητούν και πρέπει να έχουν βοήθεια από πιο σταθερά και αποφασιστικά άτομα που είτε θα τους κατευθύνουν, είτε θα τους ενθαρρύνουν να κρατήσουν την επιλογή τους και να μην κάνουν πίσω.

Παροιμιώδης είναι η ανασφάλεια τους για τ’ ο,τιδήποτε, η οποία πηγάζει από τη διαρκή αγωνία τους να πετύχουν την απόλυτη ισορροπία σε κάθε πτυχή της ζωής τους: στην εμφάνιση τους, στις σχέσεις τους, στα επαγγελματικά τους, μα πάνω απ’ όλα στις πεποιθήσεις τους και στα συναισθήματα τους. Όταν χρησιμοποιούν τη λογική τους ηρεμούν και απαλλάσσονται – έστω και προσωρινά – από το διαρκές άγχος τους και τότε είναι που πρέπει ν’ αναζητήσουν τρόπους να «ξεσπούν» τη διαρκή τους ένταση και αγωνία κάπου, ώστε ν’ αποφύγουν μελλοντικά τυχόν ψυχοσωματικές παρενέργειες.

Είναι καλοί φίλοι και ξέρουν να στηρίζουν και να βοηθούν, αλλά είναι μονίμως «χαμένοι» σε πολλών ειδών παρέες (τελείως διαφορετικές μεταξύ τους) καθώς τα γούστα τους στους ανθρώπους αλλά και στους τρόπους διασκέδασης ποικίλλουν. Όσο εύκολα θα πάνε για μπύρες με τους παλιούς τους συμμαθητές, τόσο εύκολα θα πάνε στη λυρική με συναδέλφους από το γραφείο. Όλα είναι εμπειρίες, που εύκολα αποδέχονται και δύσκολα θα αποκλείσουν κάτι ως «μη αρεστό» από τη ζωή τους. Προσαρμόζονται εύκολα και προκειμένου να βρεθούν με κόσμο και να διασκεδάσουν, δε θα κοιτάξουν πολλές λεπτομέρειες.

Ο οικονομικός τομέας συχνά τους απασχολεί, ειδικά όταν δεν έχουν χρήματα να ψωνίσουν, καθώς είναι καταναλωτικά όντα και συνήθως είναι το ζώδιο με τις πιο πολλές, υπερχρεωμένες πιστωτικές κάρτες.  Η ανάγκη τους να ζουν σ’ ένα όμορφο περιβάλλον (όμορφο σπίτι, ακριβά και καλόγουστα έπιπλα, ωραία διακόσμηση, μεγάλη και ευρεία γκαρνταρόμπα, πολύτιμα κοσμήματα αλλά και μακρινά ταξίδια σε κοσμοπολίτικα ή εξωτικά μέρη) τους οδηγεί στο ν’ αγοράζουν αρκετές φορές άκριτα και ανώριμα, παντός είδους αντικείμενα, τα οποία απλά θα βρουν όμορφα και θα αισθανθούν ότι θα τα χρειαστούν. Σε σχέση με τα υπόλοιπα έντεκα ζώδια, ο Ζυγός πιθανότατα θα είναι αυτός που θα έχει τα πιο πολλά αντικείμενα και ρούχα που θ’ αγοράσει, άθικτα και μες τα κουτιά τους.

Είναι πολλά τα μέρη που μπορεί κάποιος να συναντήσει ένα Ζυγό, καθώς τα ενδιαφέροντα του μπορούν να είναι αναρίθμητα, αλλά αν συναντήσετε κάποιον Ζυγό σ’ έναν οίκο μόδας ή σε μια εταιρεία διακοσμητών, εμπιστευτείτε τον. Θα κάνει θαύματα τόσο στο χώρο σας, όσο και σ’ εσάς τους ίδιους!

Σκορπιός

Το όγδοο ζώδιο της δυτικής αστρολογίας και το δεύτερο του Νερού στο ζωδιακό κύκλο. Ο Σκορπιός είναι ένα σταθερό, προσγειωμένο ζώδιο και διαθέτει ίσως τον πιο έντονο, ανεξερεύνητο, θαυμαστό αλλά και «διαταραγμένο» ψυχικό κόσμο απ’ όλα τα άλλα ζώδια. Ως άνθρωπος-Μυστήριο, ένας Σκορπιός πηγαίνει από τη συνήθεια, στην έκπληξη και πάλι πίσω και παρά τα πάγια στοιχεία του χαρακτήρα του, δείχνει να μην ησυχάζει ποτέ και ν’ αρνείται να μπει σε μια προδιαγεγραμμένη ρουτίνα.

Οι Σκορπιοί είναι τρομερά μυστικοπαθείς. Αν δε θέλουν να μάθει κανείς ότι παντρεύτηκαν, έκαναν τρία παιδιά και ζουν ευτυχισμένοι στη Νέα Υόρκη, τότε θα βρουν έναν απίστευτο τρόπο και πραγματικά δε θα το μάθει ποτέ κανένας. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να κρύψει καλά τα ίχνη του ή να εξαφανιστεί από προσώπου γης, αυτός είναι ο Σκορπιός. Με την ίδια ευκολία βέβαια που κρύβει και διατηρεί τα προσωπικά του μυστικά, θα φυλάξει και ως κόρη οφθαλμού τα μυστικά των άλλων. Θεωρούν τους εαυτούς τους άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης κι έτσι επιθυμούν και οι άλλοι να τους αντιμετωπίζουν. Εξάλλου με το συναίσθημα της εμπιστοσύνης βιώνουν συνεχώς ένα πάθος αλλά κι έναν βαθύ πόνο, τον οποίο και φαίνεται να  κουβαλούν από τη στιγμή που ήρθαν σ’ αυτό τον κόσμο: τρέμουν την προδοσία όσο κανένας άλλος και τους πιάνει τρέλα όταν καταλαβαίνουν ότι ο άνθρωπος απέναντι τους προσπαθεί να τους παραπλανήσει, να τους πει ψέματα ή να τους εκμεταλλευτεί. Αυτός ο άνθρωπος μπαίνει αυτομάτως σε «καραντίνα» και ο ψυχικός τους κόσμος φωνάζει απελπισμένα για αλήθεια και αξιοπιστία.

Έχουν μια διαρκή ανασφάλεια ότι οι άνθρωποι γύρω τους μπορούν να τους προξενήσουν πολλές συναισθηματικές «βλάβες» κι αυτό γιατί πολλές φορές ενθουσιάζονται και συμπαθούν εύκολα ανθρώπους που δεν κατάφεραν να ψυχολογήσουν σωστά και οι οποίοι στην πορεία θα τους απογοητεύσουν πικρά. Γι’ αυτό και είναι το μόνο ζώδιο που ζητά σε τόσο απόλυτο βαθμό συνεχή επιβεβαίωση και πιστοποίηση της ειλικρίνειας, της πρόθεσης και των συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων. Άτομα που θα προσφέρουν ασφάλεια και σταθερότητα μαζί με ειλικρίνεια σ’ ένα Σκορπιό, θα γνωρίσουν μεν το «αποδιοργανωμένο» παιδί που κρύβει μέσα του αλλά με τον καιρό θ’ ανακαλύψουν μία από τις πιο «μαγνητικές» και γοητευτικές προσωπικότητες του ζωδιακού κύκλου.

Οι ερωτική και σεξουαλική δραστηριότητα ενός Σκορπιού έχει πάρει εδώ και χρόνια «μυθικές» διαστάσεις. Κανένας δεν έχει διευκρινίσει ποιο ακριβώς είναι το αξιοσημείωτο ενός εραστή Σκορπιού, αλλά δικαίως ή αδίκως του έχει αποδοθεί ο τίτλος της «μηχανής του σεξ». Σε καμία όμως περίπτωση αυτό το μελαγχολικό και βαθιά συναισθηματικό πλάσμα δεν επιδιώκει απλές, επιφανειακές σχέσεις. Όσο σκληρός και ξεκάθαρος μπορεί να είναι ένας Σκορπιός μ’ ένα άτομο που δεν τον ενδιαφέρει, τόσο θερμός και αποφασιστικός θα είναι με το αντικείμενο του πόθου του. Η μεγάλη του ένταση, ο απόλυτος τρόπος διεκδίκησης του άλλου, η λυσσαλέα ανάγκη του να νιώσει ότι πέτυχε τον απώτερο ερωτικό του στόχο, θα τον μετατρέψουν στον πιο παθιασμένο και «αμείλικτο» κυνηγό του ζωδιακού. Ο Σκορπιός μέχρι τη στιγμή που θα πάρει την απόφαση (αν και όταν την πάρει!) ότι έχασε τα πάντα, θα προσπαθεί να κερδίσει τη «μάχη». Ίσως λοιπόν γι’ αυτό και θεωρείται ο πιο «έντονος» ερωτικός σύντροφος.

Για το Σκορπιό δεν υπάρχει το  «όχι» σαν απάντηση, εκτός κι αν κάτι τον αφήνει παγερά αδιάφορο, οπότε και δεν τον ενδιαφέρει σαν στόχος. Διαφορετικά μπαίνει στη διαδικασία να κινήσει γη και ουρανό για να φέρει τις καταστάσεις στα μέτρα του κι αυτό που επιθυμεί στην αγκαλιά του. Η βαθιά του επιθυμία, όμως, είναι αυτή που και τελικά τον «τυφλώνει» και τον κάνει να συνεχίζει ακόμη και όταν δεν πρέπει να συνεχίσει. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις θεωρείται πολύ πιθανό  ο Σκορπιός να πληγωθεί, να νιώσει ότι «προδίδεται» και όλος του ο συναισθηματικός κόσμος έτσι όπως ήταν δομημένος, καταρρέει. Εάν δε βρει ψήγματα λογικής να το αντιμετωπίσει, ίσως η «ζημία» στη ψυχή του να παραμείνει άλυτη για χρόνια.

Κανένα άλλο ζώδιο δεν είναι τόσο παρεξηγημένο και τόσο «άσχημα» φημισμένο, όσο ο Σκορπιός ως προς το θέμα της εκδικητικότητας του. Οι Σκορπιοί δεν ξεχνάνε και δυσκολεύονται τρομερά να συγχωρήσουν. Πολλές φορές η οργή τους και η βαθιά απογοήτευση τους, τους «τυφλώνει» και δεν τους αφήνει χρόνο και χώρο να σκεφτούν ψύχραιμα. Τότε για να πείσουν πρώτα τον εαυτό τους και μετά τον άλλον ότι θ’ αντέξουν τη «συμφορά» που τους βρήκε, θα λειτουργήσουν σπασμωδικά και θα παραφερθούν χωρίς – τις περισσότερες φορές – να καταλαβαίνουν ότι περνάνε κάποια όρια. Τότε ο αποδέκτης του πιθανού «ξεσπάσματος» τους θα νιώσει ότι δέχεται επίθεση και ότι ο Σκορπιός μπαίνει στη διαδικασία της εκδίκησης, χωρίς να καταλαβαίνει φυσικά ότι ο Σκορπιός απλά αμύνεται με το δικό του αδέξιο τρόπο, προκειμένου να επιβιώσει μετά από το «κακό» που τον βρήκε. Βέβαια ισχύει και το ότι ο Σκορπιός βαθιά μέσα του πιστεύει ότι «πληγώνοντας» έναν άνθρωπο, αποκτά ο ίδιος τον έλεγχο της κατάστασης κι έτσι μπορεί να φέρει τον άλλον και πάλι πιο εύκολα κοντά του και στα νερά του. Ποτέ όμως, ο Σκορπιός δε συμπεριφέρεται σκληρά απλά για να «εκδικηθεί», παρά μόνο για ν’ ανακτήσει κάτι που θεωρεί ότι έχασε.

Σα φίλοι οι Σκορπιοί είναι πιστοί και αφοσιωμένοι, έτοιμοι να δώσουν τα πάντα σ’ ένα φίλο όπως και στον εραστή τους, με την προϋπόθεση ότι οι φίλοι θα δέχονται την απολυτότητα τους, την ισχυρογνωμοσύνη τους και τα έντονα συναισθηματικά ξεσπάσματα τους, τα οποία πολλές φορές δεν αντιπροσωπεύουν και τις αληθινές τους προθέσεις κι επιθυμίες. Εξυπακούεται ότι οι φίλοι δε προδίδουν ποτέ και εμπιστεύονται πάντα ο ένας τον άλλον, αν δεν θέλουν να χάσουν για πάντα τον συναισθηματικό και γενναιόδωρο Σκορπιό από τη ζωή τους.

Οι Σκορπιοί βρίσκονται σ’ αυτό τον κόσμο για να δώσουν και όχι για να πάρουν, αφού είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι στις σχέσεις τους δίνουν πάντα περισσότερα από τον άλλον, επειδή ίσως δε μπορούν να δώσουν και λιγότερα. Το μόνο που ζητούν είναι εμπιστοσύνη κι ολοκληρωτική αποδοχή του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους από τους άλλους. Όταν δε ένας Σκορπιός νιώσει ότι τον αγαπούν άνευ όρων, ανοίγει την καλά κλειδωμένη καρδιά του και επιτρέπει στο φως να «λούσει» το σκοτάδι της ψυχής του. Είναι η στιγμή που ο Σκορπιός ησυχάζει και παύει ν’ ανησυχεί πια για όλα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s