Τα 12 ζώδια και τα βασικά χαρακτηριστικά τους (πρώτο μέρος)

«astrologia»

Εισαγωγή  

Τα ζώδια της νεότερης δυτικής αστρολογίας είναι δώδεκα. Όταν ρωτάμε κάποιον στο δυτικό κόσμο να μας πει το ζώδιο του, του ζητάμε παράλληλα να μας πει ποια περίοδο του έτους γεννήθηκε. Προφανώς, ισχύει και το ακριβώς αντίστροφο: όταν ένας άνθρωπος μας δηλώνει πότε έχει γενέθλια, μας λέει ουσιαστικά και το ζώδιο του.

 Κάθε ζώδιο ολοκληρώνει τον κύκλο του σε τρία δεκαήμερα – κατά προσέγγιση ένα μήνα – και μετά τη θέση του παίρνει το επόμενο ζώδιο. Ξεκινώντας στις 21 Μαρτίου (η Πρωτοχρονιά με βάση την αστρολογία) από το πρώτο ζώδιο, του Κριού και φτάνοντας στο τελευταίο, των Ιχθύων, έχουμε διασχίσει μια ολόκληρη αστρολογική  χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας γεννήθηκαν εκπρόσωποι και των 12 ζωδίων. Ο κάθε άνθρωπος με βάση την ημερομηνίας γέννησης του, «κουβαλά» κάποια χαρακτηριστικά, τα οποία δεν διαμορφώνονται μόνο από το ζώδιο του αλλά και από ένα πλήθος άλλων αστρολογικών παραμέτρων  όπως είναι ο ωροσκόπος, οι υπόλοιποι πλανήτες, οι οίκοι, οι όψεις κ.λ.π. Γι’ αυτό και αρκετές φορές αυτοί που διαμαρτύρονται ότι η αστρολογία δεν είναι ακριβής, καλό είναι να ψάξουν λίγο περισσότερο και να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την αστρολογική τους «ταυτότητα».

Επειδή όμως, ένα θέμα καλό είναι να το πιάνουμε από την αρχή και να το  αναλύουμε, ας ξεκινήσουμε με τα βασικά χαρακτηριστικά των δώδεκα ζωδίων. 

Τα 12 ζώδια 

Κριός

Ο αρχηγός και ο πρώτος όλων. Ο φλογερός Κριός ανοίγει τον ζωδιακό κύκλο και είναι εδώ για να κάνει αυτό για τ’ οποίο είναι πλασμένος: ν’ ανοίξει το δρόμο, να είναι γι’ ακόμη μια φορά πρωτοπόρος στη ζωή. Ως ζώδιο της Φωτιάς, διαθέτει πάθος, ενθουσιασμό, έντονο συναίσθημα και δύναμη να δημιουργήσει έναν κόσμο απ’  την αρχή κι αυτό θέλει εξάλλου: να φτιάξει ένα δικό του κόσμο, με τα δικά του μέτρα και σταθμά.

Οι Κριοί έχουν καινοτόμες ιδέες και τολμούν να τις κάνουν πράξη. Αν πιστέψουν σε κάτι, αφοσιώνονται ολοκληρωτικά και κυνηγούν με μανία το στόχο τους, αλλά δυστυχώς μπορεί να εγκαταλείψουν ξαφνικά και γρήγορα τη μάχη, αν κάτι τους απογοητεύσει ή δεν τους εξιτάρει πια. Δύσκολα κάνουν υπομονή και ο παρορμητισμός τους πολλές φορές τους οδηγεί να κάνουν λάθη και απροσεξίες. Γι’ αυτό είναι καλό να ελέγχουν την ταχύτητα και τη συναισθηματική ένταση τους, όσο αυτό είναι εφικτό, πριν δουν τον εαυτό τους να πέφτει με φόρα πάνω σ’ ένα σκληρό τοίχο. Η μείωση της ταχύτητας, με την οποία πράττουν τ’ οτιδήποτε, θα τους βοηθήσει να εξοικονομήσουν ψυχική και σωματική ενέργεια, την οποία πολλές φορές κατασπαταλούν άκριτα κι αλόγιστα χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αρκετές καταστάσεις επιλύονται και με πιο ήπιο τρόπο. Είναι όμως ο μεγάλος ενθουσιασμός τους, που δεν τους επιτρέπει να ησυχάσουν εύκολα.

Είναι αρκετά εγωκεντρικοί και δύσκολα μπαίνουν στη θέση του άλλου, αλλά όταν ερωτεύονται τα δίνουν όλα στη σχέση τους – υλικά, συναισθηματικά, πνευματικά – και «καίγονται» ευχαρίστως στη φωτιά του πάθους τους για το έτερον τους ήμισυ. Μοιάζουν να μη διστάζουν μπροστά σε τίποτα και όσο πιο δύσκολος ο στόχος, τόσο πιο όμορφος και ερεθιστικός τους μοιάζει. Πιστεύουν ότι κυρίως τα δύσκολα αξίζουν και το ενδιαφέρον τους παραμένει για όσο νιώθουν ότι ακόμη δεν έζησαν ή δεν κατέκτησαν τα πάντα από έναν άνθρωπο. Η κατάκτηση μιας δύσκολης ή ακόμα καλύτερα απάτητης «κορυφής» επιβεβαιώνει τον εγωισμό τους αλλά και την ανάγκη τους να νιώθουν μοναδικοί. Θέλουν να έχουν τον έλεγχο  σε όλα, αλλά η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι αφήνονται να γίνουν έρμαιο των παθών τους.

Οι Κριοί είναι πολλοί καλοί φίλοι και μπορούν να στηρίξουν οποιονδήποτε τους έχει ανάγκη, παίρνοντας κι έναν προστατευτικό-ηγετικό ρόλο στα πράγματα. Είναι επικοινωνιακοί, συνήθως μιλούν δυνατά και έντονα, ενώ επιμένουν πολύ στις απόψεις τους. Δεν μιλούν με κακία ή δόλο, αλλά πολλές φορές μπορεί εύκολα να παρεξηγηθούν από τους άλλους, γιατί εκφράζουν τη γνώμη τους αυθόρμητα, ειλικρινά και χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες. Αναλαμβάνουν όμως τις ευθύνες τους και παραδέχονται ότι από ένα σημείο κι έπειτα – ειδικά σε κάποιον καυγά ή διαφωνία –  εύκολα ξεφεύγουν λεκτικά και συμπεριφορικά και δεν μπορούν να γυρίσουν εύκολα στην πρότερη ήρεμη διάθεση τους.

Συνήθως επιλέγουν να έχουν κοντά τους ανθρώπους, λίγο έως πολύ διαφορετικούς απ’ αυτούς. Αυτό συμβαίνει γιατί θεωρούν ούτως ή άλλως συναρπαστικό το να «εξερευνούν» έναν νέο άνθρωπο, πόσο μάλλον κάποιον που μοιάζει να είναι και τελείως διαφορετικός από τους ίδιους. Ένας τέτοιος άνθρωπος θ’ αποτελέσει το αντικείμενο λατρείας τους, γιατί θα τους γεμίσει προκλήσεις, ενώ θα προσπαθούν να τον «κατακτήσουν» και να τον φέρουν προς τα νερά τους. Σκεφτόμενοι παρορμητικά, δεν υπολογίζουν βέβαια ότι η διαφορετικότητα μπορεί να φέρει και πολλές εντάσεις και ακόμη πιο ομηρικούς καυγάδες και ισχυρές κόντρες στη μεταξύ τους σχέση. Δεν είναι όμως λίγοι εκείνοι οι Κριοί, οι οποίοι ενώ γνωρίζουν ότι παραφέρονται όταν τσακώνονται με κάποιον, εντούτοις νιώθουν πιο αμήχανα σε μια «ήσυχη» σχέση δίχως ένταση και πιο άνετα σε μια σχέση με διαρκή ένταση, έστω κι αρνητική, η οποία τους κρατά σε εγρήγορση και τη θεωρούν και το «αλατοπίπερο» της ζωής τους.

Ο τρόπος που αγαπάνε είναι έντονος, αλλά μοιάζει παροδικός. Αν δεν υπάρχει κάτι πραγματικά ενδιαφέρον να τους μαγνητίζει σ’ έναν άνθρωπο, γρήγορα πνίγονται από τη ρουτίνα και αναζητούν μια νέα περιπέτεια να τους αναζωογονήσει. Τους λείπει το «βάθος» στα συναισθήματα και πολλές φορές νιώθουν ότι δεν υπάρχει κανείς να μοιραστεί τους προβληματισμούς και την ορμή τους να ζήσουν μια ζωή έντονη, χωρίς προκαταλήψεις.

Δύσκολα αφήνουν την ασφάλεια μιας σχέσης, οπότε είναι πιθανό να μπλέξουν σε παράλληλες καταστάσεις που δε θα βγάζουν πουθενά και θα τους κάνουν εύκολα αντιπαθείς σε τρίτα μάτια. Ο μόνος  λόγος για να φύγουν από την τωρινή τους σχέση είναι να ερωτευτούν παθιασμένα και να νιώσουν ότι το αληθινό νόημα της ζωής βρίσκεται κάπου αλλού.

Είναι ιδιαίτερα σεξουαλικό ζώδιο και μοιάζει να μην κουράζεται εύκολα. Ειδικά κάτω από την επήρεια του πάθους, λειτουργεί με πραγματική μανία και τρομακτική επιμονή να επαναλάβει ή να ζήσει πολλά και διαφορετικά ερωτικά σκηνικά. Έχει έντονες ερωτικές φαντασιώσεις, αλλά κι εκεί θέλει τον απόλυτο έλεγχο: αν φαντασιώνεται κάτι ακραίο ερωτικά  για τον εαυτό του, δεν επιτρέπει εύκολα το ίδιο και στον/στην εκάστοτε σύντροφο του, ενώ οι προσωπικές ατασθαλίες του που εύκολα παραβλέπονται, θεωρούνται ασυγχώρητες αν πραγματοποιηθούν από κάποιον άλλον.

Γενικά θέλουν να παραμένουν πιστοί σε αρχές και αξίες που έχουν, αλλά ο έντονος χαρακτήρας τους πολλές φορές τους παρασύρει σε διαφορετικούς δρόμους. Αναζητούν την «αιώνια έκπληξη» και μπορούν να κάνουν τα πάντα για μια πρόκληση. Εργάζονται μέχρι τελικής πτώσεως και κάνουν τ’ αδύνατα, δυνατά για να πετύχουν τον δελεαστικό στόχο που κάθε φορά έχουν επιλέξει. Η εξουσία, η δύναμη, οι παντός είδους απολαβές που θ’ απολαύσουν ύστερα από τη μεγάλη προσπάθεια τους, αποτελούν δικαίωση για τον αγώνα που έδωσαν και τους γεμίζουν με περαιτέρω δύναμη και δίψα να συνεχίσουν ακάθεκτοι.

Ταύρος

Το δεύτερο ζώδιο στη δυτική αστρολογία και το πρώτο γήινο του ζωδιακού κύκλου.  Πρόκειται για ένα από τα πιο σταθερά, πεισματάρικα αλλά και γοητευτικά ζώδια. Αθόρυβες  προσωπικότητες, δε θέλουν να προκαλούν, αλλά αρκετές φορές η ενασχόληση τους με διαφορετικά πράγματα, αργά ή γρήγορα τους κάνει αντικείμενο συζήτησης.

Εάν μπείτε σ’ ένα καλό εστιατόριο και δείτε έναν τύπο που ζητάει να δοκιμάσει κάτι εκλεκτό, επιλέγει το καλύτερο κρασί, ζητά επιδόρπιο στο τέλος, ενώ παράλληλα καπνίζει ακριβά τσιγάρα, τότε να είστε σίγουροι ότι έχετε έναν Ταύρο μπροστά σας. Εναλλακτικά, θα είναι κάποιος με Ωροσκόπο ή Σελήνη στον Ταύρο, κι αυτό γιατί οι Ταύροι ξέρουν όσο κανένας να ικανοποιούν με ποικίλους τρόπους τη στοματική τους κοιλότητα, ενώ γενικότερα θεωρούνται από τους πιο επίμονους αναζητητές κάθε είδους απόλαυσης στη ζωή. Φαγητό, ύπνος, μεγάλης διάρκειας και ποσότητας σεξ αλλά και ταξίδια, ενδιαφέροντα σεμινάρια, ανάγνωση καλών βιβλίων και αναζήτηση ποιοτικής  μουσικής χαρακτηρίζουν έναν Ταύρο που ψάχνει την ηδονή σε όλα τα επίπεδα – πρώτα υλικά και μετά συναισθηματικά και πνευματικά.  Για τον Ταύρο μια ζωή, δίχως καμιάς μορφής χαρά και ψυχαγωγία, θεωρείται φυλακή. Γι’ αυτό και ο Ταύρος ακόμα και στη φυλακή θα έβαζε λουλούδια (λατρεύει την κηπουρική) και θα προσπαθούσε ν’ αλλάξει το περιβάλλον του και να το κάνει πιο θετικό και ευχάριστο, προκειμένου να βρει τρόπο να επιβιώσει αξιοπρεπώς και χωρίς αρνητικές παρενέργειες στη ψυχική του υγεία.

Δεν προσαρμόζεται εύκολα σε νέες καταστάσεις και τρέμει τις όποιες ενδεχόμενες αλλαγές. Διαλέγει συχνά να πάει από έναν δρόμο που ξέρει, αντί ν’ ακολουθήσει κάποιον καινούριο, γιατί φοβάται πως θα χαθεί ή ότι η νέα του επιλογή δε θα ‘χει το ίδιο καλό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό οπουδήποτε κι αν βρίσκεται αναζητά ένα κομμάτι οικειότητας, κάτι που να του φαίνεται γνώριμο. Μόνο έτσι προσαρμόζεται και χαλαρώνει ώστε να γνωρίσει κάτι καινούριο. Με την ασφάλεια της παλιάς εναλλακτικής, θ’ αφεθεί ευκολότερα στα πράγματα και θα βγάλει με λιγότερο φόβο νέες «ρίζες» στο νέο μέρος που θα βρεθεί.

Ο  Ταύρος δύσκολα φεύγει από κάπου που βολεύεται γιατί πολύ απλά επενδύει όλο του το είναι σε κάτι που θα του αρέσει και θα τον ικανοποιεί. Γι’ αυτό συχνά μια μεγάλη ανατροπή ή μια τρομακτικά δυσάρεστη αλλαγή τον «παγώνει», τον αποδιοργανώνει πλήρως, τον γεμίζει απελπισία και του δημιουργεί φόβο και παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης. Θα κάνει πολύ καιρό μέχρι να συνέλθει και να δει τη ζωή ξανά μ’ αισιοδοξία και ελπίδα. Πρώτα θα γιατρέψει τις πληγές του και μετά ακόμη πιο προσεκτικά σε σχέση με πριν, θα ξανά επιχειρήσει κάτι νέο με την ελπίδα αυτή τη φορά να φανεί πιο τυχερός.

Είναι απόλυτο ζώδιο και συχνά αφορίζει πρόσωπα και καταστάσεις στηριζόμενο σε προηγούμενες εμπειρίες του. Συγχωρεί γρήγορα, αλλά δεν ξεχνά σχεδόν ποτέ, γιατί πιστεύει βαθιά ότι μια δυνατή ανάμνηση, όσο επώδυνη κι αν είναι, αποτελεί ένα γερό μάθημα που θα τον κάνει να προσέχει  περισσότερο από εδώ και μπρος. Σ’ ένα ακόμη βαθύτερο επίπεδο, αυτό που επιθυμεί διακαώς είναι να βρεθούν οι άνθρωποι που θ’ αξίζουν την εμπιστοσύνη και την αγάπη του, ώστε να μη φοβάται πλέον τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις.

Έχει μονίμως ένα πρόγραμμα και μια ιδιαίτερη οργάνωση στο μυαλό του και στη ζωή του και αλίμονο στον άνθρωπο που θα διαταράξει το «σχέδιο» ενός Ταύρου! Θα πρέπει να έχει δυνατά και πειστικά επιχειρήματα, ενώ θα πρέπει να τα εκφράσει με ευγένεια, σε ιδιαίτερα ήπιο αλλά και αποφασιστικό τόνο. Μόνο με αυτό τον τρόπο – και με απολύτως κανέναν άλλον! – μπορεί να κάνει κάποιος έναν Ταύρο ν’ αναθεωρήσει ή να σκεφτεί αλλιώτικα, καθώς τις περισσότερες φορές δηλώνει σίγουρος για το σκεπτικό και την τακτική του και δεν αλλάζει εύκολα τροχιά.

Ο Ταύρος πιστεύει πολύ στην μακροχρόνια αγάπη και στις ισορροπημένες σχέσεις και μονίμως αναζητά τους κατάλληλους ανθρώπους για να τον πλαισιώσουν ως φίλοι, συνεργάτες, σύντροφοι ζωής. Δε δίνει εύκολα την εμπιστοσύνη του γιατί επιθυμεί να έχει τον τελευταίο λόγο σε πολλά, αλλά αν κάποιος περάσει τα απαιτητικά τεστ που ο Ταύρος θα τον υποβάλλει – πολλές φορές χωρίς το «θύμα» να αντιληφθεί το «σκανάρισμα» στ’ οποίο υπόκειται – τότε κερδίζει τον τίτλο του «αξιόπιστου» και «πολύτιμου» ανθρώπου κι αυτά από έναν δύσκολο Ταύρο είναι μεγάλα παράσημα!

Αγαπάει βαθιά και απεριόριστα και θα λατρεύει σα Θεό τον σύντροφο με τον οποίο θα αποφασίσει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του, αρκεί να νιώθει ότι μεταξύ τους υπάρχει συναισθηματική αποκλειστικότητα, ότι ταιριάζουν, συμφωνούν, έχουν ίδιο σύστημα αξιών και θέλουν τα ίδια πράγματα στη ζωή. Πολύ δύσκολα ένας Ταύρος θα δεχθεί για μόνιμο σύντροφο του κάποιον με τον οποίο θα διαφωνεί σε βασικά σημεία, θα το κάνει «νερά» ή δε θ’ ανέχεται την κτητικότητα του, καθώς ένας τέτοιος σύντροφος δε θα κριθεί κατάλληλος να προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα στη μακροχρόνια και ήρεμη σχέση που ο Ταύρος επιθυμεί όσο τίποτε άλλο.

Να διευκρινιστεί εδώ κάτι πολύ σημαντικό: ο Ταύρος θέλει ηρεμία, δεν επιθυμεί όμως πάντα την ησυχία. Σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις φάσεις της ζωής του, θα θελήσει να «καλοπεράσει» , αυξάνοντας την ενέργεια και την αδρεναλίνη του και κάνοντας αντισυμβατικά πράγματα, αφού όμως είναι βέβαιος πως υπάρχει κάπου ένα δίχτυ ασφαλείας να τον σώσει αν κάτι πάει στραβά. Δεν είναι ζώδιο των μέσων λύσεων, γι’ αυτό και από την απόλυτη ηρεμία, εύκολα θα πάει στην απόλυτη διέγερση και μετά θα επιστρέψει πάλι στην αρχική του κατάσταση, θέλοντας να ηρεμήσει και πάλι.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι Ταύροι είναι συντηρητικοί και «κλειστόμυαλοι» αλλά αυτή μοιάζει να είναι η μισή αλήθεια. Υπάρχουν πραγματικά συντηρητικοί Ταύροι που μεγάλωσαν περιορισμένα και με συγκεκριμένες αρχές και δύσκολα θα τις εγκαταλείψουν. Αυτοί οι Ταύροι είναι συντηρητικοί όχι γιατί δεν περνάει από το μυαλό τους η ύπαρξη κάποιας άλλης εναλλακτικής, αλλά γιατί φοβούνται ν’ αφήσουν τα γνωστά και δοκιμασμένα μονοπάτια, ρισκάροντας να χαθούν, να πληγωθούν και ν’ απογοητευθούν. Απ’ την άλλη μπορεί να μη βρήκανε ποτέ έναν άνθρωπο «ν’ ακουμπήσουν» πραγματικά έτσι ώστε να νιώσουν πιο χαλαροί και έτοιμοι να δοκιμάσουν και κάτι διαφορετικό. Η εμπιστοσύνη και το κράτημα του χεριού τους από έναν άλλον άνθρωπο γεμίζει τα πνευμόνια τους οξυγόνο και θάρρος να κάνουν ένα βήμα προς το άγνωστο, γιατί πια ξέρουν ότι κάποιος θα τους πιάσει αν βγει ένας γκρεμός μπροστά τους.

Έτσι είναι πιο εύκολο να καταλάβουμε τους υπόλοιπους Ταύρους, οι οποίοι είναι μοντέρνοι, τολμηροί, ανοιχτόμυαλοι σε πολλά και μ’ εμπειρίες που άλλοι θα ήθελαν πέντε ενσαρκώσεις για να τις ζήσουν. Προσοχή: Αυτοί οι Ταύροι δεν είναι διαλλακτικοί ή λιγότερο πεισματάρηδες και απόλυτοι από τους προηγούμενους, συντηρητικούς Ταύρους. Απλά αν στην πρώτη κατηγορία ένας Ταύρος επιμένει ότι «Δεν πρέπει να παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι» (τυχαίο παράδειγμα), στη δεύτερη κατηγορία ένας άλλος Ταύρος θα βγει και θα φωνάξει «Οι πάντες έχουν δικαίωμα στο γάμο, φτάνει πια αυτός ο κοινωνικός ρατσισμός!» και θα επιμείνει στην άποψη του μέχρις εσχάτων.

Τέλος, πάμε στο μεγάλο και κομβικό θέμα που απασχολεί έναν Ταύρο ποικιλοτρόπως: γάμος και οικογένεια. Κι εδώ οι Ταύροι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Σ’ αυτούς που το επιθυμούν υπό προϋποθέσεις π.χ. η εύρεση του κατάλληλου συντρόφου, η κατάλληλη στιγμή που θα έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά, επαγγελματικά κ.λ.π. και στους άλλους οι οποίοι έχοντας βιώσει προηγούμενες αρνητικές εμπειρίες – όχι μόνο προσωπικές αλλά βλέποντας και άλλες τρίτων προσώπων – αποφάσισαν ότι ο γάμος δεν τους αντιπροσωπεύει και με τον απόλυτο τρόπο που τους διακρίνει, έχουν βγάλει το συγκεκριμένο «φαγητό» από το διαιτολόγιο τους, για το υπόλοιπο της ζωής τους. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ο Ταύρος Τζορτζ Κλούνεϊ, ο διασημότερος αμετανόητος εργένης στον κόσμο την τελευταία δεκαπενταετία τουλάχιστον, ο οποίος υπήρξε μια φορά παντρεμένος με την ηθοποιό Talia Balsam και από τη στιγμή που χώρισε μαζί της, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ξαναπαντρευτεί. Τι κι αν έχουν πέσει τ’ άπειρα στοιχήματα ότι μέχρι το τάδε έτος, ο Κλούνεϊ θα νοικοκυρευτεί, τι γκέι τον έχουν βγάλει τον άνθρωπο, τι ανίκανο να κάνει παιδιά. Η αλήθεια είναι πολύ απλή γι’ αυτόν τον καθαρόαιμο Ταύρο: δοκίμασε ένα φαγητό που δεν του άρεσε καθόλου και αποφάσισε να μην το ξαναδοκιμάσει ποτέ. Τόσο απλά και τόσο εύκολα όσο ακούγεται! Αν ένας άνθρωπος  βρίσκει δύσκολο το να πει τη λέξη «Ποτέ» στη ζωή του, τότε μάλλον Ποτέ δε γνώρισε έναν καθαρόαιμο Ταύρο!

Δίδυμοι

Το τρίτο ζώδιο στη δυτική αστρολογία και το πρώτο του Αέρα στο ζωδιακό κύκλο. Οι Δίδυμοι αποτελούν ένα δημοφιλές και αρκετά παρεξηγημένο ζώδιο, έχοντας συγκεντρώσει πολύ περισσότερη αρνητική κριτική απ’ αυτή που πραγματικά τους αξίζει. Για την προκατάληψη προς το πρόσωπο τους, ίσως να φταίει ο αέρινος  χαρακτήρας τους που τους παρουσιάζει ως ασταθείς και αναξιόπιστους. Στην πραγματικότητα όμως, άλλα ζώδια μπορούν να διεκδικήσουν πολύ πιο επάξια το χαρακτηρισμό του «αναξιόπιστου» σε σχέση με τα διδυμάκια.

Είναι από τα πιο επικοινωνιακά ζώδια, τα παιδιά του Ερμή, κινούνται γρήγορα και  προς πολλές κατευθύνσεις, έχουν έντονη οξυδέρκεια και δεν αφήνουν σχεδόν τίποτα ασχολίαστο.  Έχουν γνώμη για τα πάντα, μιλούν σχεδόν ακατάπαυστα, αλλά πάντα αφήνουν χώρο και στον άλλον να μιλήσει και πετάγονται από το ένα θέμα στο άλλο, χωρίς να θεωρούν απαραίτητη την εξαγωγή κάποιων στέρεων συμπερασμάτων. Είναι καλά «παιδιά» πραγματικά, ορισμένες φορές  σχεδόν αφελή και αθώα ενώ το μυαλό τους σχεδόν ποτέ δεν πάει στον κακό, παρά μόνο όταν κάτι είναι κραυγαλέα αρνητικό. Δε «μεγαλώνουν» ποτέ και η χαριτωμένη ανωριμότητα τους, όσο ευχάριστους στην παρέα τους κάνει, τόσο σε μπελάδες τους βάζει.

Έχουν μια «αλλεργία» στο ν’ αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να παραδέχονται ότι οι ίδιοι ξεκίνησαν ή προξένησαν μια κατάσταση και πολλές φορές εξαιτίας της αμηχανίας τους και της γενετήσιας ενοχικής συμπεριφοράς τους, μπορεί να προσβάλλουν ή να θίξουν τον άνθρωπο που έχουν απέναντι τους, καθώς βρισκόμενοι σε άμυνα και σε δυσμενή θέση, θα επιρρίψουν στον άλλον πολύ περισσότερα απ’ όσα του αναλογούν. Αυτό οι Δίδυμοι πολλές φορές δεν το κατανοούν τη στιγμή που το κάνουν, γιατί το αρνητικό τους συναίσθημα τους κατακλύζει κι έτσι γίνονται αντιπαθητικοί και κρίνονται ως «άδικοι» και «ανισόρροποι» από τους υπόλοιπους που αδυνατούν να καταλάβουν την αγενή συμπεριφορά τους.

Το παράδοξο είναι ότι ζητούν και επιθυμούν διακαώς την ευγένεια ως αρετή στη ζωή τους, αλλά πολλές φορές μένουν με την επιθυμία, καθώς η ανεξέλεγκτη συμπεριφορά τους, μοιάζει να τους στερεί το δικαίωμα να ζητούν σεβασμό και εκτίμηση από τους άλλους. Παρ’ όλα αυτά είναι από τα πρώτα ζώδια που μόλις καταλάβουν πόσο λανθασμένα συμπεριφέρθηκαν, θα σπεύσουν να ζητήσουν συγνώμη και θα δείξουν με τον πιο ειλικρινή τρόπο ότι μετάνιωσαν. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα φτάσουν να ξανακάνουν τα ίδια λάθη, αλλά κάθε φορά κατά έναν περίεργο τρόπο, η συγνώμη τους θα είναι πέρα για πέρα ειλικρινής. Το θέμα είναι πως θα αντιδρά ο εκάστοτε άνθρωπος απέναντι τους και αν θα δέχεται πάντα και το ίδιο εύκολα τη συγνώμη τους.

Οι Δίδυμοι ξεχνάνε εύκολα. Ίσως γιατί δε θέλουν να παιδεύουν το μυαλό τους με δυσάρεστα γεγονότα, ίσως γιατί κάποιες φορές δε τους συμφέρει να θυμούνται (τι έκαναν, τι είπαν). Αυτό φυσικά τους χαρίζει μια διαρκή ανεμελιά και τους κάνει να βλέπουν τα πράγματα πάντα ειδυλλιακά. Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο μαθαίνουν από καταστάσεις του παρελθόντος και πόσο συνειδητοποιούν τις καταστάσεις και τα συναισθήματα των άλλων γύρω τους; Το σίγουρο είναι ότι αποφεύγουν να φορτίζουν τις καταστάσεις περαιτέρω και προσπαθούν να δουν τα πράγματα λογικά κι αντικειμενικά, ώστε να εξομαλύνουν και όχι να χειροτερέψουν μια κατάσταση.

Είναι πολύ προσαρμοστικοί, βολεύονται σχεδόν με όλα και δε διαμαρτύρονται εύκολα, ούτε θα γκρινιάξουν υπερβολικά.  Έχουν μια θετική άποψη για τα πάντα και ενθουσιάζονται πολύ με κάτι που θα τους «γυαλίσει» χωρίς να κρίνουν καλά και εμπεριστατωμένα αν αξίζει τον κόπο. Τη μια μέρα μπορεί ν’ αγαπούν ένα πράγμα και την άλλη ένα τελείως διαφορετικό. Αυτό συμβαίνει γιατί μονίμως «ψάχνονται» και αναζητούν μια γερή βάση, καθώς η πολλή αστάθεια κάποιες φορές τους εξαντλεί ψυχικά και τους οδηγεί στο ν’ αναζητήσουν κάτι «βαθύτερο»  που θα τους γεμίσει. Μόλις και αν βρουν αυτό το κάτι «διαφορετικό» ηρεμούν κατά ένα περίεργο τρόπο και αφοσιώνονται σ’ αυτό που διεγείρει πρώτα τον εγκέφαλο τους και μετά το συναίσθημα τους. Δεν είναι οι πιο ρομαντικοί τύποι, αλλά μπορούν να γίνουν πολύ τρυφεροί και προστατευτικοί αν νιώσουν «κοντά» μ’ έναν άνθρωπο και θελήσουν να περάσουν χρόνο μαζί του. Πολλές φορές όμως, γνωρίζουν κάποιον και όταν φτάσουν να νιώσουν πως δεν έχουν να πάρουν κάτι άλλο «συναρπαστικό» απ’ αυτόν, φεύγουν δίχως καλή δικαιολογία και προειδοποίηση για να ξανασυναντήσουν την πολύτιμη ελευθερία και ανεξαρτησία τους. Έτσι προκύπτει ακόμη ένας λόγος για να θεωρούνται οι Δίδυμοι, «κακής ποιότητας» χαρακτήρες ή «διπρόσωποι» που άλλα λένε σήμερα και άλλα κάνουν αύριο.

Αγαπούν την ελευθερία στα πάντα: στο πνεύμα, στη σκέψη, στο συναίσθημα, ακόμη και στην ύλη. Δεν αντέχουν την καταπίεση, ενώ τους αρέσει να δίνουν το λόγο τους και να υπόσχονται κάτι, μόνο όποτε οι ίδιοι νιώθουν έτοιμοι – διαφορετικά νιώθουν  ότι λένε ψέματα –  γι’ αυτό αρκετές φορές κατηγορούν τους πάντες ότι τους πιέζουν, χωρίς να υπάρχει αληθινή βάση για έναν τέτοιο ισχυρισμό. Απλά δεν έχουν άλλο τρόπο να εκφράσουν ότι δεν είναι έτοιμοι να πάρουν καμιά «σοβαρή» απόφαση για έναν  ή περισσότερους τομείς στη ζωή τους. Όταν όμως νιώσουν έτοιμοι (συνήθως αυτό αργεί και έρχεται σε μια πιο ώριμη ηλικία) τότε δε διστάζουν να πάρουν μεγάλες και τολμηρές αποφάσεις, τις οποίες με ζήλο υποστηρίζουν.

Οι εκπρόσωπο των Διδύμων όπως και των περισσότερων ζωδίων, διαφέρουν μεταξύ τους και δεν διαθέτουν απόλυτη ομοιογένεια ως προς όλα τα χαρακτηριστικά τους. Έτσι έχουμε τους εκπροσώπους του ζωδίου που είναι απόλυτα φιλελεύθεροι, δεν έχουν διάθεση να καταπιέσουν, να κατασκοπεύσουν ή να ζηλέψουν το σύντροφο τους και υπάρχουν και οι άλλοι Δίδυμοι που ζηλεύουν, είναι αρκετά κτητικοί, εμφανίζονται σχεδόν συντηρητικοί και σε θέματα αξιών πολύ απόλυτοι. Και στις δύο περιπτώσεις βέβαια, να πούμε πως οι Δίδυμοι είναι πολύ επιεικείς με τον εαυτό τους και τις γκάφες τους και αρκετά πιο αυστηροί και επικριτικοί με τους άλλους. Ένας καθαρόαιμος Δίδυμος μπορεί να έχει όση ανασφάλεια και ζήλεια θέλει μέσα του για το σύντροφο του, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα δεχτεί την ανάλογη ζήλια και καταπίεση από το ταίρι του.

Για το θέμα της οικογένειας, οι Δίδυμοι μοιράζονται εύκολα σε δυο στρατόπεδα. Υπάρχουν εκείνοι που επιθυμούν διακαώς το γάμο και τη δημιουργία οικογένειας και πολλές φορές παντρεύονται σε αρκετά νεαρή ηλικία αφού νιώθουν ότι δεν υπάρχει κάτι να τους κρατά ή ότι  δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος  ώστε να το σκεφτούν καλύτερα και πιο προσεκτικά. Αυτοί οι Δίδυμοι, τις περισσότερες φορές είναι επηρεασμένοι από το οικογενειακό μοντέλο μες τ’ οποίο μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν και θεωρούν σχεδόν χρέος τους το να εκπληρώσουν τις προσδοκίες των γονιών και γενικότερα των δικών τους ανθρώπων, ενώ γεμίζουν με αφόρητες ενοχές κάθε φορά που νιώθουν ότι κάποιον απογοητεύουν. Γι’ αυτό και ίσως να χρειαστεί σε διαφορετικές φάσεις της ζωής τους να καταπιέσουν τα θέλω τους και να κάνουν αυτό που φαίνεται πιο «θετικό» προς τα τρίτα βλέμματα.

Οι Δίδυμοι της άλλης κατηγορίας δεν τρελαίνονται με το γάμο γιατί έχουν επιλέξει να ζουν τη ζωή τους πιο ανέμελα και ανεύθυνα ενώ μέσα στο μυαλό τους η ταμπέλα «γάμος» φαντάζει σαν ένα πλήγμα για την ανεξαρτησία τους ή σαν μια ανόητη σύμβαση.  Μπορεί να θελήσουν να κάνουν παιδί, μπορεί όμως και όχι, θεωρώντας το μεγάλη ευθύνη για τους ίδιους ή αποκλείοντας το ενδεχόμενο να γίνουν καλοί γονείς (άμεσα συσχετιζόμενο με την ανασφάλεια τους). Παρ’ όλα αυτά οι συγκεκριμένοι Δίδυμοι αν ερωτευτούν τρελά, λογικά θα τολμήσουν και να παντρευτούν και να δημιουργήσουν οικογένεια, θεωρώντας πως ο έρωτας μετατρέπει το γάμο από ανόητη σύμβαση σε κάτι ρομαντικό και γλυκό.

Όταν εκτιμούν έναν άνθρωπο, δύσκολα τον αφήνουν να φύγει από τη ζωή τους γιατί θεωρούν πως παίρνουν (και ισχύει) θετικά στοιχεία απ’ αυτόν, ενώ σέβονται πολύ, αλλά και φθονούν λίγο, τα προσόντα άλλων ανθρώπων. Σε ακραίες περιπτώσεις λειτουργούν παρορμητικά και ανταγωνιστικά αναζητώντας να κλέψουν λίγη από τη χαρά και τη λάμψη του διπλανού τους, μόνο και μόνο επειδή οι ίδιοι, γι’ ακόμη μια φορά αισθάνονται ανεπαρκείς και «λίγοι», άρα πρέπει να αποδείξουν πρώτα στον εαυτό τους και μετά στους άλλους, ότι όντως είναι άξιοι της προσοχής και της εκτίμησης όλων. Βεβαίως, με την αρνητική τους συμπεριφορά σε τέτοιες περιπτώσεις, καταφέρνουν ακριβώς το αντίθετο και δεν ξέρουν πώς να το μαζέψουν!

Παρά τις επιπόλαιες αντιδράσεις τους και την διαρκώς παρεξηγημένη συμπεριφορά τους, που δεν ξέρουν πώς να την εξωραΐσουν στα μάτια των καχύποπτων απέναντι τους, οι Δίδυμοι είναι φιλότιμοι και πονόψυχοι άνθρωποι. Θα «σκύψουν» πάνω απ’ το πρόβλημα κάποιου να βοηθήσουν, ακόμα κι αν αυτόν τον κάποιον τον γνώρισαν πριν λίγα λεπτά. Θεωρούν χρέος τους να υπερασπιστούν κάποιον που αδικείται, ενώ δεν αντέχουν την κακή συμπεριφορά και την ένταση στις ανθρώπινες σχέσεις, γι’ αυτό άλλωστε και σπάνια ξεκινούν κάποιον καυγά οι ίδιοι. Είναι ανθρωπιστές, έχουν έντονες κοινωνικές και ιδεαλιστικές ανησυχίες και θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να βοηθήσουν κάποιον πιο «αδύναμο» από αυτούς.

Καρκίνος

Το τέταρτο ζώδιο στη δυτική αστρολογία και το πρώτο ζώδιο του Νερού. Ένας Καρκίνος ξεχωρίζει γρήγορα από τα γλυκά και εκφραστικά του μάτια, τα οποία συνήθως ξεχειλίζουν συναισθήματα και αγάπη. Θεωρείται από τα πιο ευαίσθητα ζώδια και είναι σίγουρα το πιο ευσυγκίνητο. Διαθέτει βαθύ και έντονο ψυχικό κόσμο, ενώ το αποκαλούμενο «παιδί της Σελήνης», διακατέχεται από παρορμητισμό και έντονες μεταπτώσεις στη διάθεση του. Όσες φάσεις περνάει η Σελήνη σ’ ένα μήνα, τόσες συναισθηματικές φάσεις θα περάσει και ο Καρκίνος!

Οι Καρκίνοι είναι άνθρωποι σοβαροί, αξιόπιστοι και φερέγγυοι. Θέλουν και απαιτούν ειλικρίνεια και κατανόηση από τους άλλους, αλλά παράλληλα είναι έτοιμοι να τα γυρίσουν όλα πίσω στο δεκαπλάσιο, ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης τους, στους ανθρώπους που τους συμπεριφέρονται σωστά και με ευαισθησία. Θεωρούν τεράστιο το ζήτημα της εμπιστοσύνης σε μία σχέση, γι’ αυτό και δεν εννοούν να πάρουν στα σοβαρά κάποιον άνθρωπο που τους προκαλεί υποψίες ή αμφιβολίες. Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: σ’ αυτούς που μπορούν ν’ αγαπήσουν και να τους τα προσφέρουν όλα και σ’ αυτούς που είναι καλοί για να παραμείνουν γνωστοί τους, αλλά όχι για να υπεισέλθουν περισσότερο στη ζωή τους.

Ένας Καρκίνος έχει σε περίοπτη θέση στην καρδιά του την οικογένεια του και κυρίως τη σχέση του με τη μητέρα του, αλλά είναι κι απ’ τα ζώδια που θα βρουν το κουράγιο να κόψουν τον ομφάλιο λώρο και να χαράξουν τη δική τους πορεία. Είναι φιλόδοξοι και θέλουν να ασχοληθούν με κάτι δημιουργικό που θα τους χαρίσει την επιβεβαίωση και την ικανοποίηση που αναζητούν. Αγαπούν πολύ τα παιδιά και είναι πολύ πιθανό το επάγγελμα τους να έχει να κάνει με αυτά. Θέλουν να είναι συνεπείς και πετυχημένοι σ’ αυτό που κάνουν, αγαπούν το ρίσκο, είναι ακριβείς και δουλευταράδες. Δεν επιθυμούν την εύκολη επιτυχία, αλλά καμαρώνουν πολύ περισσότερο όταν τα λεφτά που έβγαλαν, τα δούλεψαν σκληρά.

Μοιάζουν να μην χορταίνουν ποτέ την αγάπη, γι’ αυτό και την αναζητούν σε κάθε μορφή σχέσης, ενώ είναι έτοιμοι να τη δώσουν απλόχερα σχεδόν σε όποιον τους την ζητήσει. Τα συναισθήματα τους πολλές φορές είναι τόσο έντονα, που τους κατακλύζουν και σχεδόν τους «πνίγουν», εμποδίζοντας τους να σκεφτούν λογικά. Γι’ αυτό και συχνά χρειάζονται έναν άνθρωπο να τους προσγειώνει, να τους ηρεμεί και να τους δείχνει λογικές εναλλακτικές που θα τους καθησυχάσουν. Αγαπούν τους ψύχραιμους και δυνατούς ανθρώπους, γιατί πολλές φορές οι ίδιοι παρουσιάζουν έναν ιδιαίτερα μετριοπαθή και αδύναμο χαρακτήρα, ανίκανο να διεκδικήσει ή να αντέξει κάτι που μοιάζει πολύ έντονο. Οπότε, δέχονται σα «θησαυρό» στη ζωή τους έναν άνθρωπο που θα τους στηρίζει, θα τους δείχνει έναν ξεκάθαρο και σαφή δρόμο που παρά τις δυσκολίες του, θα μοιάζει υποφερτός. Σε αντάλλαγμα αυτοί θα είναι έτοιμοι να τον φροντίσουν, να τον αγαπήσουν και να του παρέχουν τα πάντα μέσα απ’ την καρδιά τους, αναγνωρίζοντας το μεγάλο «καλό» που τους κάνει.

Οι Καρκίνοι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: σ’ αυτούς που θέλουν παιδιά να φροντίζουν και σ’ αυτούς που είναι παιδιά και θέλουν απελπισμένα φροντίδα, χωρίς να αποκλείεται ένας ενδιάμεσος συνδυασμός. Έχουν μεγάλη ανάγκη να νιώσουν σταθερότητα και ασφάλεια στην οποιαδήποτε σχέση συνάπτουν και γι’ αυτούς ο γάμος και η οικογένεια είναι κάτι πολύ σημαντικό, σχεδόν ιερό. Οπότε αν δεν είναι σίγουροι για τα συναισθήματα τους και για τον άνθρωπο που έχουν απέναντι τους, δε θα προχωρήσουν στην επισημοποίηση μιας σχέσης.

Αν τελικά παντρευτούν και κάνουν οικογένεια, θέτουν σε απόλυτη προτεραιότητα τ’ αγαπημένα τους πρόσωπα χωρίς να ενδιαφέρονται πια για τίποτε άλλο, στον ίδιο βαθμό. Μέσα από τους απογόνους που αποκτούν, νιώθουν ότι σημειώνουν μια προσωπική νίκη και είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα στα παιδιά τους που ελπίζουν να τους κάνουν περήφανους γονείς. Πολλές φορές όμως γίνονται υπερπροστατευτικοί και καταπιεστικοί, σε βαθμό που τα παιδιά τους να αναγκαστούν να τους θέσουν όρια και να τους απομακρύνουν, κάτι που τους αποδιοργανώνει και τους στενοχωρεί πολύ, αφού νιώθουν ότι δεν κάνανε κανένα έγκλημα, απλά αγάπησαν πολύ! Ανάλογη καταπίεση μπορεί να επιδείξουν και στον ερωτικό τους σύντροφο αλλά και σε κάποια φιλία τους, θέλοντας πάντα να φροντίζουν και να προσφέρουν ό,τι έχουν στον άλλον.

Οι Καρκίνοι είναι οι τελευταίοι που θα ξεχάσουν ένα ψέμα ή μια προδοσία, αν και ανήκουν στα ζώδια που συγχωρούν αρκετά εύκολα και σχεδόν τα πάντα. Όταν νιώθουν έναν άνθρωπο που αγαπούν πολύ να έχει απομακρυνθεί συναισθηματικά, αγωνίζονται να τον κρατήσουν και μπαίνουν στη διαδικασία να δουν που φταίξανε οι ίδιοι και τι μπορούν να κάνουν για να τον «επαναφέρουν» κοντά τους και να μην τον ξανά χάσουν. Δεν παραιτούνται εύκολα και δεν έχουν εγωισμό όταν πρέπει να σώσουν μια κατάσταση. Βουτάνε άφοβα στα βαθιά και κολυμπάνε μέχρι την τελευταία τους ανάσα. Εντέλει βέβαια, μπορεί να κάνουν την έκπληξη και εκεί που φαίνονται οι εξαρτημένοι της υπόθεσης, να σηκωθούν επάνω, να τινάξουν τα ρούχα τους και να αποχωρήσουν από τον τόπο του «εγκλήματος» μια για πάντα, αποφασίζοντας ότι τελικά δεν άξιζαν τόσα δάκρυα και τόσος αγώνας. Θα ξανά δεθούν μόνο αν βρουν κάτι άλλο στ’ οποίο θα πιστέψουν.

Στις φιλίες τους είναι τόσο ρομαντικοί, όσο και στις σχέσεις τους. Πιστεύουν στην αιώνια φιλία και πάντα νιώθουν ένα «ιδιόμορφο» χρέος να κριτικάρουν τους δικούς τους ανθρώπους με αγάπη αλλά και παράπονο. Γι’ αυτό πολλές φορές τους βγαίνει τ’ όνομα και έχουν θεωρηθεί από τους πιο γκρινιάρηδες του ζωδιακού. Στην πραγματικότητα, απλά εκφράζουν τη γνώμη τους και τα συναισθήματα τους με σπαραξικάρδιο τρόπο, επειδή δε θέλουν να εκβιάσουν μια συμπεριφορά ή επειδή νιώθουν ότι θα πιέσουν τον άλλον. Έτσι τους βγαίνει άθελα τους ένα είδος γκρίνιας, αναστατώνουν τον άλλον και αρνούνται να καταλάβουν ότι με αυτό τον τρόπο που διάλεξαν να ζητήσουν κάτι, γίνονται ακόμη πιο δυσάρεστοι.

Γενικά δεν σπαταλάνε άσκοπα χρήματα, ούτε ενδιαφέρονται για ακριβά αυτοκίνητα και σπίτια. Ένας Καρκίνος πάντα έχει κομπόδεμα στην άκρη και επιλέγει πάντα πού θέλει να φάει τα λεφτά του. Προτιμά να μην έχει δεύτερο πουκάμισο να βάλει και να τα φάει σ’ ένα ταξίδι ή να τα δώσει στο παιδί του να σπουδάσει, από το να πάρει ένα ακριβό δώρο για τον εαυτό του. Έτσι, ο μόνος τρόπος να «χάσει» τις οικονομίες του είναι να του τις «φάνε» άνθρωποι με τους οποίους έχει έντονους συναισθηματικούς δεσμούς (οικογένεια, φίλοι κ.λ.π.), γι’ αυτό και καλείται να προσέχει ποιον εμπιστεύεται και πόσο εύκολα δίνει κομμάτι από τους κόπους του σε κάποιον άλλον.

Οι Καρκίνοι πέφτουν εύκολα θύματα κάθε είδους απάτης, γιατί εξαρτώνται άκριτα και συναισθηματικά από πολλούς ανθρώπους/καταστάσεις, αλλά πολλές φορές αυτό-θυματοποιούνται πρόθυμα, προκειμένου να πάρουν ένα είδος «εκδίκησης» αργότερα. Παίζοντας το θιγμένοι, θα βγάλουν ξινή τη χαρά αυτού που τόλμησε να τους κοροϊδέψει ή να τους εκμεταλλευτεί κι εδώ φυσικά παραβλέπουν το δικό τους μεγάλο κομμάτι ευθύνης: άφησαν τον άλλον να τους εκμεταλλευτεί.

Ο Καρκίνος είναι πάντα έτοιμος να νιώσει νέα, έντονα συναισθήματα κι ας μην είναι σίγουρος κατά πόσο το αντέχει. Πιστεύει ότι μια ζωή μόνο με λογική και ψυχρούς χειρισμούς είναι μαρτύριο και όσο και να φυλάει την καρδιά του από τις κακοτοπιές, πάντα περιμένει να ‘ρθει η μέρα που και πάλι με τρεμάμενο χέρι, θα την παραδώσει σ’ έναν νέο παραλήπτη, λέγοντας του ψιθυριστά «Μη με πληγώσεις, μόνο αγάπα με». Είναι η στιγμή που ένας Καρκίνος σταματά ν’ αντιστέκεται στα συναισθήματα του κι ετοιμάζεται να χαρίσει στον άλλον αυτό που ξέρει πολύ καλά να δίνει: όλο του το είναι.

Advertisements

4 σκέψεις σχετικά με το “Τα 12 ζώδια και τα βασικά χαρακτηριστικά τους (πρώτο μέρος)

  1. Δεν ξέρω που απευθύνονται τα ζώδια και τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει κάποιος για ν’ ασχοληθεί σοβαρά με την αστρολογία… Όσον αφορά τους δύο παραπάνω χαρακτηρισμούς να πω απλά: «Εγωκεντρικοί» είναι νομίζω όλοι οι άνθρωποι επειδή βλέπουν και αντιλαμβάνονται τον κόσμο μέσα από το δικό τους πρίσμα (δεν ξέρω να υπάρχει κανένας άλλος τρόπος) ενώ για το θέμα της πρόληψης να πω ότι ξέρω προληπτικούς ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το ζώδιο τους και ανθρώπους που σου βγάζουν αστρολογικό χάρτη και δεν καταλαβαίνουν τίποτα (τουλάχιστον δεν είναι υπερβολικά προληπτικοί – δε θα πιάσω τυχόν ατομικές μικρο-προλήψεις του καθενός!).
    Τέλος να αναφερθώ στον Ελβετό ψυχίατρο Γιουνγκ, ο οποίος εισήγαγε την Αστρολογία στην Ψυχανάλυση και μιλώντας για τα Αρχέτυπα που δεν είναι τίποτε άλλο από πρότυπα συμπεριφοράς που βρίσκονται μέσα σε ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους, δήλωσε με τον πιο απλό τρόπο: «Τα λεγόμενα Αρχέτυπα τα οποία υπάρχουν μέσα σε κάθε άνθρωπο, είναι άλλοτε τονισμένα, άλλοτε υπολανθάνοντα. Όλοι μας έχουμε μέσα στην ψυχή μας το αρχέτυπο του φιλοπερίεργου και ταξιδιάρη Εξερευνητή, όμως σε έναν Τοξότη αυτό είναι υπερτονισμένο, ενώ σε έναν Ταύρο υποσκελίζεται από το Αρχέτυπο του Κτίστη, που προτιμά την ασφάλεια του ήδη κεκτημένου..».
    Ελπίζω ν’ απάντησα ικανοποιητικά στο φίλο σου και φυσικά σ’ εσένα! 🙂

  2. Απίστευτο αλλά βρήκα , ως καρκίνος, πολλές φράσεις που έχω πει ή λέξεις που χρησιμοποιώ όταν μιλάω για μένα στο κείμενό σου…όπως «στήριξη, εμπιστοσύνη, θελω να μαι σίγουρη για…, θέλω να νιώθω ασφάλεια.., θα φάω τα λεφτά μου σε ταξίδια κλπ κλπ! Αναμένουμε κ τα επόμενα parts 😛

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s