Ακόμα πιο φθηνά…

Σήμερα επανέρχομαι δριμύτερη για να γράψω πάλι  για φθηνές ολλανδικές αγορές. Πιο συγκεκριμένα θα μιλήσω για τα ψώνια του σούπερ-μάρκετ, καθώς όπως λέμε και στην Ελλάδα: «Πρώτα απ’ όλα το καλάθι της νοικοκυράς να είναι γεμάτο και μετά έρχονται όλα τα υπόλοιπα». Κι επειδή όπως έχω ξαναπεί, ζούμε σε περίεργους έως δύσκολους καιρούς, λογικό είναι όλοι να δίνουν προτεραιότητα – πόσο μάλλον οι φοιτητές – στο να ξοδεύουν τα μετρημένα χρήματα τους σε είδη πρώτης ανάγκης.

Το μεσημέρι επισκέφτηκα για πρώτη φορά τα Lidl της περιοχής μου. Δεν είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου αλλά ήταν πέντε λεπτά μακριά από το πανεπιστήμιο – εννοείται με ποδήλατο, δεν υπάρχουν και άλλα μεταφορικά μέσα εδώ! Τα Lidl αν και γερμανικά σούπερ-μάρκετ, ως γνωστό βρίσκονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και κάνουν «ευτυχισμένους» τους καταναλωτές που τα προτιμούν με τα φθηνά προϊόντα τους! Έτσι και σήμερα δυο άνθρωποι ψωνίσαμε τρόφιμα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μας φτάσουν για πάνω από μια εβδομάδα, και πληρώσαμε μαζί ένα σχεδόν «αστείο» ποσό – λίγο πάνω από 20 ευρώ!

Προς Θεού, κανένα χρηματικό ποσό δεν είναι αμελητέο στις μέρες μας, αλλά τηρουμένων των αναλογιών, τα χρήματα που δώσαμε σήμερα μας φάνηκαν ελάχιστα, συγκρίνοντας τα με αυτά που θα έπρεπε να πληρώσουμε στα ελληνικά σούπερ-μάρκετ, αλλά ακόμα και σε κάποια ολλανδικά. Οπότε για να καταλήξω, όπου κι αν σπουδάζετε, όπου κι αν θέλετε να ζήσετε φθηνά, τα Lidl αποτελούν σταθερή αξία για οικονομικά ψώνια, χωρίς τα προϊόντα τους να στερούνται από πλευράς ποιότητας απολύτως τίποτα! (Ή τουλάχιστον, εγώ δοκιμάζοντας πολλά και διάφορα, μόνο καλά λόγια έχω να πω).

Η δεύτερη πρόταση, είναι τα ολλανδικά σούπερ-μάρκετ C1000. Θεωρούνται από τα πιο φθηνά και καλά πολυκαταστήματα της χώρας. Το δυστύχημα είναι ότι ακόμη δεν μπόρεσα να το διαπιστώσω η ίδια, καθώς δεν έχω κοντά μου, παρά σε αρκετά μεγάλη απόσταση με το ποδήλατο, σούπερ-μάρκετ της συγκεκριμένης αλυσίδας. Όμως πάρα πολλοί φίλοι εδώ και μάλιστα αρκετοί Έλληνες τα επισκέφτηκαν ήδη κάνοντας τα ψώνια τους και δηλώνουν κατενθουσιασμένοι. Αρκεί να πω πως ένας φίλος δικηγόρος, ο οποίος κάνει κι αυτός το μεταπτυχιακό του εδώ, γύρισε τις προάλλες στο σπίτι του με μια μεγάλη σακούλα πράγματα τα οποία και με δυσκολία τα κουβαλούσε, δηλώνοντας πως συνολικά όσα κρατούσε στα χέρια του κόστισαν πάνω-κάτω 10 ευρώ!

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να πάω λίγο πιο μακριά από το σπίτι μου και να δω τι σόι πράγμα είναι αυτά τα C1000, αν και πιστεύω πως οι ήδη έχοντες την εμπειρία θα μίλησαν αντικειμενικά. Μέχρι την επόμενη μου πρόταση για φθηνά ψώνια, χαιρετώ!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s